برداشت و ترمیم تومورهای نسج نرم

سرطان نسج نرم یا سارکوما

سرطان نسج نرم یا سارکوما نوعی سرطان است که در بافت‌هایی مانند عضلات، نسج چربی، بافت‌های همبند و عضلات صاف و غیر ارادی دیواره دستگاه گوارش گسترش پیدا می‌کند. چنانچه این سرطان در نسج چربی مشاهده شود به آن لیپوسارکوما و اگر در نسج عضلانی باشد به آن لیومیوسارکوما می‌گویند. گاهی این نوع سرطان در بافت نرم استخوان در سنین نوجوانی نیز دیده می‌شود که در این صورت به آن استئوسارکوما گفته می‌شود. سارکوما می‌تواند در هر بخشی از بدن پیشرفت کند اما بسیاری از این سلول‌های سرطانی در دست‌ها یا پاها گسترش می‌یابند. به طور کلی، سرطان نسج نرم در بافت چربی زیر پوست، عضلات بدن، مخاط و عضلات دستگاه گوارش (از دهان تا مقعد)، نسج همبند پستان، چشم و گاهی مغز مشاهده می‌شود.

جراحی و ترمیم تومورهای نسج نرم

جراحی معمول‌ترین روش درمان سارکوم بافت نرم می‌باشد که هدف آن، برداشتن بافت‌های سرطانی تا حد امکان است. طی عمل، جراح بافت سرطانی و یک لایه از بافت سالم اطراف آن را جدا می‌کند. به این ترتیب، نسبت به برداشته شدن کل نسج سرطانی اطمینان حاصل می‌شود. مرزِ میان بافت سالم و سرطانی معمولاً حدود چند میلیمتر است که در اصطلاح حاشیه سالم یا حاشیه پاک نامیده می‌شود. درمان قطعی سارکوم بافت نرم اغلب به مرحله سرطان بستگی دارد. تعیین مرحله سارکوم بر اساس اندازه تومور و میزان انتشار سرطان به عقده‌های لنفاوی یا قسمت‌های دیگر بدن (متاستاز) صورت می‌گیرد.

پیش از جراحی

قبل از جراحی، چند آزمایش معمول از شما گرفته می‌شود تا جراح اطمینان پیدا کند که شرایط لازم برای انجام عمل را دارید. این آزمایش‌ها عبارتند از:

  • آزمایش خون به منظور اطلاع از سلامت عمومی و کارکرد مناسب کلیه‌ها
  • رادیولوژی قفسه سینه به منظور اطمینان از سلامت ریه‌ها
  • سی‌تی‌اسکن
  • تست نوار قلب به منظور اطلاع از سلامت قلب و عروق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.