انواع جراحی گوش میانی

بررسی انواع جراحی گوش میانی

در ادامه مطلب امروز سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان انواع جراحی گوش میانی را مورد بررسی قرار می دهیم.

میرنگوپلاستی

یکی از شایع‌ترین عمل‌های جراحی گوش میانی میرنگوپلاستی(myringotomy) نام دارد. در این عمل سوراخ موجود در پرده گوش بیمار ترمیم می‌شود. شایان ذکر است در بیشتر موارد، سوراخ موجود در پرده گوش ظرف چند هفته به صورت خود به خود بهبود می‌یابد.

اگر این اتفاق به صورت کامل نیفتد، دکتر جراح می‌تواند با گزینه‌های درمانی متنوعی نسبت به درمان، اقدام کند که میرنگوپلاستی یکی از آنها به شمار می‌رود.

تمپانوپلاستی

یکی دیگر از عمل‌های جراحی گوش میانی تمپانوپلاستی(tympanoplasty) نام دارد. ترمیم پارگی پرده گوش هدف نهایی این عمل جراحی محسوب می‌شود. گاهی در این عمل جراحی پرده گوش به طور کامل با بافت بدن جایگزین می‌شود.

در عمل تمپانوپلاستی دکتر جراح گوش از بخشی از بدن بیمار، به طور معمول، از کانال گوش، قطعه‌ای بافت بر می‌دارد و از آن برای ترمیم یا تعویض پرده گوش استفاده می‌نماید. تعویض پرده گوش در مواردی توصیه می‌شود که پرده گوش به طوری جدی یا گسترده آسیب دیده و احتمال موفقیت ترمیم کم است.

این جراحی، یعنی تمپانوپلاستی باعث ارتقای قدرت شنوایی فرد می‌شود. رد بخیه این عمل ناچیز یا بسیار کوچک است. ضربه به گوش و عفونت گوش شایع‌ترین علل پاره شدن پرده گوش تلقی می‌گردند.

علل تیر کشیدن لحظه ای گوش | جراح بینی اصفهان | جراح گوش اصفهان

اوسیکولوپلاستی

در گوش میانی سه استخوان ریز و ظریف، مسئولیت تقویت و انتقال صدا را از گوش خارجی به گوش داخلی بر عهده دارند. در عمل اوسیکولوپلاستی، پرده گوش بالا زده می‌شود و تحت دید میکروسکوپ یا آندوسکوپ این استخوانچه‌ها مورد مشاهده و معاینه قرار می‌گیرند.

اگر یک استخوانچه گوش میانی آسیب مختصری دیده باشد، خارج می‌شود، تعمیر و بازسازی لازم روی آن انجام می‌گردد و دوباره در محل درست خود قرار داده می‌شود.

گاهی آسیب وارد شده به استخوانچه‌های گوش میانی در حدی است که امکان ترمیم و بازسازی همان استخوان وجود ندارد. در چنین مواردی ممکن است استخوان آسیب دیده خارج شود و یک استخوان مصنوعی (پروتز استخوانچه گوش میانی) به جای آن قرار داده شود.

استاپدکتومی

یکی از استخوان‌های ریز و ظریف موجود در گوش میانی، استیپیس نام دارد که در زبان انگلیسی به این صورت نوشته می‌شود: stapes. این استخوانچه مانند دو استخوان دیگر موجود در گوش میانی نقش حیاتی در انتقال امواج صوتی از گوش خارجی به گوش داخلی ایفا می‌کند.

گاهی این استخوان به درستی رشد نکرده (مانند بیماران مبتلا به اتواسکلروز) یا به خوبی تکامل نیافته یا گاهی بافت آن یا بافت اطراف آن به گونه ای آسیب دیده است که امکان هر گونه حرکت موثر را از این استخوانچه سلب نموده است.

صفحه اینستاگرام دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان

بدین ترتیب استخوانچه استیپیس نمی‌تواند تحرک لازم برای شنوایی مناسب را داشته باشد و فرد دچار کم شنوایی یا ناشنوایی می‌شود.

در عمل جراحی استاپدکتومی(stapedectomy) که یکی از شایع‌ترین عمل‌های جراحی گوش میانی به شمار می‌رود، این استخوان بهسازی یا با پروتز تعویض می‌شود. این عمل جراحی می‌تواند میزان شنوایی بیماران را به طور قابل توجهی بهبود ببخشد.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر : 

نکات مراقبتی در جراحی ژنیکوماستی

اختلالات مادرزادی قابل درمان با جراحی گوش

بهترین روش شستشوی بینی بعد از عمل زیبایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *