بینی استخوانی چیست؟
قبل از پاسخ به این سوال بهتر است ابتدا اطلاعاتی درباره ساختار بینی داشته باشیم. بینی شامل استخوان و غضروف میباشد. بنابراین اگر شکل بینی دارای اسکلت استخوانی که برآمده به شکل قوز و از غضروف های محکمی باشد این نوع بینی را استخوانی یا غضروفی می نامیم. بینی های استخوانی همچنین دارای پوست نازکتری هستند و همین امر سبب میشود تا جزئیات ساختار بینی بیشتر قابل رویت باشند.
علل و دلایل داشتن یک بینی استخوانی
قوز بینی به دلایل مختلفی میتواند ایجاد شده باشد:
- صدماتی مانند شکستگی بینی در دوران بچگی است که در شروع سنین نوجوانی خود را نشان خواهد داد و به شکل قوز پدیدار میشود.
- صدمات وارد شده به بینی در کودکی که سبب رشد بیش از اندازه استخوان و غضروف بینی موجود بر روی پل بینی شده و در نهایت برامدگی در سنین بالاتر نمایان خواهد شد
- آخرین و بیشترین دلیل داشتن یک بینی استخوانی، ژنتیک و وراثت است که در شکل گیری این نوع بینی تاثیر گذار میباشد.
جراحی بینی استخوانی
جراحی راینوپلاستی(جراحی زیبایی بینی) برای بهبود شکل ظاهری بینی استخوانی بسیار موثر خواهد بود و در اینگونه بینی ها با حذف استخوان برآمده به شکل قوز و غضروف ها می توان به زیبا شدن شکل بینی و ظاهر صورت کمک نمود.
عوامل موثر بر روی نتیجه جراحی بینی استخوانی
پوست و بافت های نرم بینی که استخوان و غضروف را دربر میگیرند و از مهمترین قسمت های بینی نیز به شمار میروند و بر ضخامت پوست بینی تاثیر بسزایی در نتیجه نهایی جراحی بینی خواهد داشت. اگر پوست بینی ضخیم باشد، سبب گرد شدن نوک بینی خواهد شد و اگر پوست بینی بسیار نازک باشد بی نظمی های پوستی بر روی بینی بعد از جراحی مشاهده خواهد شد.
. اما دیگر عامل مهم و تاثیرگذار انعطاف پذیری پوست بینی میباشد. بینی که دارای پوستی با انعطاف پذیری بالا است بخوبی به بافت ها خواهد چسبید و شکل بینی را زیباتر نشان خواهد داد، در صورتیکه پوست بینی که بدون انعطاف پذیری یا دارای نعطاف پذیری کم هستند، بیشتر از موارد دیگر نوک گرد به همراه با تورم طولانی تر را خواهند داشت.
تفاوت انحراف بینی و داشتن بینی استخوانی
انحراف بینی در واقع کجی تیغه بینی است که سبب انسداد یکی از حفره های بینی شده است و در بیمار مشکل تنفسی ایجاد می کند و بیمار همیشه از بسته بودن یکی از حفره های بینی اش شکایت دارد و این ناهنجاری با انجام
جراحی بینی سپتوپلاستی قابل درمان است. اما، جراحی بینی استخوانی تنها به دلیل بهبود زیبایی فرد نوعی
جراحی زیبایی بینی(راینوپلاستی) تلقی میشود. گاهی اوقات بیمارانی که دارای بینی استخوانی هستند از انحراف بینی نیز رنج میبرند که طی جراحی راینوسپتوپلاستی که در این نوع جراحی هر دو جراحی زیبایی و درمانی انحراف بینی بصورت همزمان انجام میشود.
آیا امکان بازگشت بعد از جراحی بینی وجود دارد؟
بازگشت مجدد برآمدگی یا قوز بینی به شدت کمیاب و غیرعادی است. مراقبت های مناسب و اصولی تحت نظر جراح و دنبال نمودن دستورات جراح بعد از جراحی بینی استخوانی کمک شایانی به بهبود سریع شما خواهد داشت.
سن مناسب برای انجام این جراحی کدام است؟
حداکثر سن برای انجام عمل بینی بستگی به سلامت عمومی شخص دارد. اما از آنجایی که در سنین بالای ۶۰ سال، ترمیم با تأخیر انجام می شود و احتمال بروز عوارض بیشتر است انجام جراحی برای افراد بالای ۶۰ سال انجام نمی دهیم.
جراحی (پلاستیک) زیبایی بینی در سنین پایین می تواند روی رشد صورت تاثیر بگذارد. در صورتی که قبل از اتمام فرآیند رشد، غضروفهای بینی دستکاری شود، ممکن است انجام عمل جراحی روی رشد صورت تاثیر منفی بگذارد. زیرا بخشی از غضروفهای داخل بینی فرایند رشد صورت را فرماندهی و هدایت می کنند. به همین علت،
جراحی بینی برای خانمهای کمتر از ۱۶ سال و آقایان کمتر از ۱۸ سال نباید انجام شود.
توصیه :
برای جراحی زیبایی یا جراحی پلاستیک بینی محدودیت سنی وجود دارد. جراحی بینی را تنها در صورتی می توان انجام داد که فرد رشد بینی و صورتش تکمیل شده باشد. در سنین زیر ۱۵ و ۱۶ سال رشد بینی و صورت کامل نشده و به همین علت، دستکاری روی بینی می تواند اثر منفی بر روی آن بگذارد. بنابراین عمل بینی نتها در سنین مجاز انجام میشود.
هزینه جراحی بینی گوشتی چقدر است؟
این سوال همیشه ذهن بیماران را به خود مشغول می کند، اما هزینه جراحی بینی برای هر فرد کاملا با توجه به سن، نوع پوست، شکل و اندازه بینی و نیازمندیهای درمانی مانند انحراف بینی کاملا منحصر بفرد میباشد و تنها با ویزیت و معاینه دقیق بیمار توسط جراح مشخص میشود.
دکتر علی علوی راد
فوق تخصص جراح پلاستیک اصفهان
جراح بینی اصفهان
جهت اطلاع از آدرس و ساعات کاری و تماس به بخش تماس سایت مراجعه نمایید.
سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاه ها برای اقای دکتر ارسال نمایید.