بررسی علل ایجاد ورم بعد از جراحی بینی گوشتی
در ادامه این مطلب سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان علل ایجاد ورم بعد از جراحی بینی گوشتی را مورد بررسی قرار می دهیم. جراحی بینی یکی از عملهای زیبایی به شمار میرود که در بین ایرانیها از محبوبیت بالایی برخوردار است. این جراحی علاوه بر مزایایی که دارد، عوارضی از قبیل تورم بعد از جراحی بینی را نیز دارا بوده که امری طبیعی محسوب میشود و پس از مدت کوتاهی با رعایت نکات دستوری، برطرف میگردد. این عارضه دغدغه بسیاری از متقاضیان انجام این جراحی است که به دلیل تورم بینی پس از عمل بینی گوشتی، افراد نمیتوانند نتیجه جراحی بینی خود را بلافاصله مشاهده کنند و باید تا کاهش و رفع ورم بینی صبر داشته باشند.
آسیب به بافتها:
جراحی بینی شامل برش و جابجایی بافتهای بینی است. این تغییرات و آسیب به بافتها باعث ورم اولیه میشود.
تجمع مایعات:
در پاسخ به آسیب وارده، بدن مایعات را به ناحیه اعزام میکند که این امر باعث ورم ثانویه میشود. این ورم ممکن است چند ماه طول بکشد تا برطرف گردد.
نقش آتل:
آتل بینی که پس از جراحی بر روی بینی گذاشته میشود، باعث تطابق پوست بینی با ساختار اسکلتی زیرین خواهد شد. با برداشتن آتل، این فشار از بین میرود و بینی ورم میکند و شکل نامتعارفی به خود میگیرد. با بهبود تورم طی چند ماه، شکل بینی نیز بهبود خواهد یافت.
بنابراین ورم بینی بعد از عمل، اتفاقی طبیعی است و به مرور زمان برطرف خواهد شد. این مسئله برای همه افراد رخ میدهد و صرفا میزان تورم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. معمولا بعد از گذشت چهار ماه، ورم بینی به طور چشمگیری کم میشود؛ اما در برخی افراد، نوک بینی به مدت یک سال ممکن است همچنان ورم داشته باشد.
افرادی که قوز بینی آنها برداشته میشود، ممکن است تورم در پشت بینی را بیشتر از سایر افراد تجربه کنند. این نگرانی امکان دارد به وجود بیاید که بینی آنها تغییر نکرده است؛ ولی فقط باید صبر داشته باشند.
انواع ورم بینی پس از جراحی
ورم حاد بینی:
این نوع ورم ناشی از ضربات وارد شده در طی جراحی است و معمولا در عرض ۱-۲ ماه بعد از عمل از بین میرود. در بینیهای گوشتی، بهبودی ممکن است بیشتر از ۲ ماه طول بکشد.
ورم مزمن بینی:
پس از جراحی، مایع بین بافتی در زیر پوست رسوب کرده و به بافت متفاوتی تبدیل میشود. این ورم امکان دارد چندین ماه در دو طرف بینی باقی بماند. برای درمان باید داروهای کاهنده ورم تجویز شده توسط پزشک مصرف شوند.
ورم کاذب بینی:
این نوع تورم بیشتر ادامه خواهد داشت؛ زیرا گاهی جراحی برای کوچک کردن استخوان بینی انجام میشود و هرچه بینی بزرگتر باشد، ورم شدیدتر است.
ورم پوست:
در اثر تجمع مایعات بین سلولی برای ترمیم زخم جراحی، ایجاد میگردد و حدود ۳ ماه بعد از عمل از بین میرود. استفاده از جراح ماهر که با ملایمت استخوانها را تغییر دهد، باعث کاهش این نوع ورم میشود.
ورم فیبروز:
این نوع ورم همراه با رشد بافت اضافی گوشتی پس از جراحی بینی صورت میگیرد. بنابراین انتخاب بهترین جراح بینی برای عمل زیبایی بینی مهم است.
روشهای کاهش ورم بینی که بعد از جراحی
- بالا نگه داشتن سر: در زمان استراحت و خواب، سر را در وضعیت بالاتر قرار دهید تا مایعات در ناحیه بینی و سر تجمع نکنند.
- پرهیز از مصرف نمک: از مصرف مواد غذایی و نوشیدنیهای شور پرهیز شود. به جای آن، سبزیجاتی مانند کاهو استفاده کنید.
- استفاده از پمادها و ژلها: پمادهای تجویز شده توسط پزشک متخصص را بر روی ناحیه بینی بمالید تا به کاهش ورم منجر شود.
- استفاده از کمپرس یخ: در روزهای اول پس از جراحی، هر ۲۰ دقیقه یک بار کمپرس یخ را (حدود ۴۰ دقیقه) بر روی بینی قرار دهید. از قرار دادن کمپرس به طور مستقیم بر روی بینی پرهیز شود.
- شستشوی بینی: با استفاده از سرمهای مخصوص، بینی را پس از جراحی شست و شو دهید تا زخمها و تورم سریعتر بهبود پیدا کنند.
- استفاده از اسپلینت بینی: پزشک متخصص، برای محافظت از بینی و کاهش تورم، استفاده از اسپلینت بینی و گچ بینی را توصیه خواهد کرد.
- خودداری از استحمام با آب داغ: استحمام با آب داغ باعث افزایش ورم بینی میگردد، بنابراین باید از آن پرهیز شود.
با رعایت مواردی که در بالا به آنها اشاره شد و همکاری نزدیک با پزشک متخصص، میتوان روند بهبودی و کاهش ورم بینی را سرعت بخشید.
صفحه اینستاگرام دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان
مطالب پیشنهادی سایت دکتر علی علوی راد (فوق تخصص جراحی پلاستیک اصفهان):
خطرات و عوارض احتمالی لیفت صورت