بررسی عوارض احتمالی در عمل بینی گوشتی
در عمل جراحی بینی گوشتی نیز مانند سایر جراحیها ممکن است بیمار با عوارضی رو به رو شود. خوشبختانه این عوارض در عمل بینی خیلی حاد نبوده و قابل پیشگیری است. در ادامه این مطلب سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان عوارض احتمالی در عمل بینی گوشتی را مورد بررسی قرار می دهیم.
احساس درد
درد بخصوص در بینیهای استخوانی بعد از عمل اصلاح بینی بسیار شایع خواهد بود. پزشک برای کاهش این درد داروهای مسکن تجویز میکند.
بروز ورم بعد از رینوپلاستی
تورم اطراف چشم و بینی از عوارض شایع عمل جراحی بینی در کوتاه مدت هستند. این تورم معمولا طی ۳ تا ۴ روز بعد از عمل جراحی باز بینی یا عمل جراحی بسته بینی برطرف میشود.
ایجاد کبودی
کبودی نیز از عوارض شایع جراحی بینی در کوتاه مدت است. میزان کبودی بسته به نوع عمل جراحی متفاوت خواهد بود و حدود ۱۰ روز بعد از عمل برطرف میگردد.
باقیماندن جای رد بخیه
در روش رینوپلاستی باز، از بخیههای ظریفی استفاده میشود که گاهی ممکن است رد آنها روی بینی باقی بماند؛ برای جلوگیری از این عارضه، استفاده از پمادهای موضعی توصیه میگردد.
عوارض صحبت کردن زیاد بعد از جراحی بینی
تورم و بیحسی از عوارض بعد از جراحی بینی هستند که با حرف زدن با دهان باز، خندیدن و گریه کردن در روزهای اول پس از عمل تشدید میشوند. حرف زدن باعث خواهد شد که بینی حرکت کند، بنابراین جراح از آتل استفاده خواهد کرد تا بینی بیحرکت بماند و بهتر فرم بگیرد.
عوارض راه رفتن طولانی بعد از جراحی بینی
راه رفتن بعد از عمل بینی نباید مانند قبل از عمل با سرعت و شدت انجام شود. زیرا افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، التهاب، ورم بینی بعد عمل، بدتر شدن زخم بعد جراحی، باز شدن بخیهها و عفونت را بهدنبال دارد. برای پیشگیری از این عوارض، توصیه میشود نکات زیر رعایت گردد:
- پرهیز از راه رفتن سریع در مسافت طولانی
- پرهیز از خم یا پایین کردن سر، حین راه رفتن تا به بافت جراحی شده فشار وارد نشود
- پرهیز از پیادهروی در مسیرهای شلوغ
- پرهیز از بلند کردن وسایل سنگین و فعالیتهای شدید ورزشی
عوارض عمل بینی با بی حسی
رینوپلاستی با هر روشی که انجام شود، مزایا و عوارض خاص خود را دارد. عمل بینی با بی حسی نسبت به بیهوشی، عوارض کمتری خواهد داشت. از شایعترین این عوارض میتوان به تورم و کبودی بعد از عمل اشاره کرد. در رینوپلاستی با بیهوشی، بیمار بعد از ریکاوری احساس تهوع و استفراغ دارد و از بین رفتن اثر مواد بیهوشی طول میکشد. اما این عوارض در روش بی حسی موضعی وجود ندارد. بنابراین، میتوان گفت که عمل بینی طبیعی گوشتی با بی حسی روش بهتری است. زیرا ریسک و عوارض ماده بیهوشی را نخواهد داشت؛ اما برای افرادی که روحیه حساسی دارند و نمیتوانند صحنههای خشن و خونریزی را ببینند، روش مناسبی نیست.
عوارض احتمالی عمل بینی بدون تامپون
عدم جلوگیری از خونریزی داخل بینی:
بدون استفاده از تامپون، خونریزی داخل بینی به راحتی جذب نمیشود و روی دیوارههای بینی خشک خواهد شد. این میتواند منجر به بروز مشکلاتی همچون پوستهپوسته شدن بینی و تشکیل زخمهای کوچک گردد.
احتمال بروز هماتوم:
هماتوم یا تجمع خون در اطراف بینی میتواند در اثر خونریزی داخل بینی ایجاد شود. این مشکل ممکن است باعث تورم و کبودی شود که گاهی نیاز به مداخله پزشکی پیدا میکند.
عوارض چشمی:
اگر چه جراحی بینی به طور مستقیم با عصب بینایی مرتبط نیست، در برخی موارد میتواند منجر به مشکلاتی همچون خشکی چشم، تاری دید و درد چشم شود. این مسائل معمولا ناشی از ورم و تورم ناحیه اطراف چشم پس از عمل است.
به طور کلی، اگرچه عمل بینی های گوشتی بدون تامپون امکان دارد درد کمتری داشته باشد؛ اما ریسک برخی عوارض را افزایش میدهد. برای اطمینان از بهبودی کامل، همچنان استفاده از تامپون توسط برخی جراحان ترجیح داده میشود. در هر صورت، روند بهبود پس از هر نوع عمل جراحی بینی نیازمند مراقبتهای دقیق و پیگیری پزشک است.
صفحه اینستاگرام دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان
مطالب پیشنهادی سایت دکتر علی علوی راد (فوق تخصص جراحی پلاستیک اصفهان):
روش های کاهش تورم جراحی آندوسکوپی سینوس