نکات مراقبتی بعد از تزریق کورتون

بررسی نکات مراقبتی بعد از تزریق کورتون

پس از تکمیل عمل جراحی ، گاهی پزشک بر حسب نیاز، تشخیص می دهد که تزریق کورتون به بینی، الزامی است. همانطور که در بخش های مختلف این مقاله ذکر شد، تزریق کورتون با هدف کاهش دادن تورم در نواحی مختلف بینی و اغلب در نوک آن انجام می پذیرد. تزریق کورتون و تاثیر آن در کاهش دادن تورم به این معنی نیست که می توان بخش مراقبت های بعد از عمل را حذف کرد. صرف نظر از تزریق یا عدم تزریق کورتون، مراقبت های بعد از عمل ، بخش اجتناب ناپذیر این فرایند محسوب می شود. در این مقاله از سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان به بررسی نکات مراقبتی بعد از تزریق کورتون خواهیم پرداخت.

برخی از اقدماتی که برای کنترل و تورم و کمک به کاهش آن باید مد نظر قرار دهیم، عبارتند از:

دوری از فعالت های سنگین

به مدت حداقل یک ماه از انجام فعالیت های ورزشی و فعالیت های سنگین خودداری کنید. انجام فعالیت های فیزیکی سنگین باعث بالا رفتن فشار خون شده و می تواند به بافت بینی آسیب زده و باعث افزایش تورم و التهاب در بینی شود.

مطلب پیشنهادی : آشنایی با تکنیک های پایه گرافتینگ در جراحی بینی

استفاده از کمپرس سرد

در طول دو روز اول بعد از عمل جراحی را فراموش نکنید. قرار دادن کمپرس سرد بر روی گونه ها می تواند کمک به سزایی در مهار کردن تورم و کبودی داشته باشد. دقت کنید که به هیچ عنوان کمپرس سرد را مستقیماً بر روی بینی که به تازگی از زیر تیغ جراحی در آمده است، قرار ندهید. در این بازه زمانی، بافت و ساختار بینی بسیار حساس بوده و به هیچ عنوان نباید تحریک شود.

بینی را لمس نکنید

حتی یک فین کردن ساده در طول دوره بهبود می تواند آسیب جدی به بینی وارد کند. در طول دوره ای که بینی شما گچ گرفته شده و در آن تامپون قرار دارد، به هیچ وجه آنها را دستکاری نکنید و حتی اجازه ندهید در زمان شستشوی صورت یا استحمام، خیس شوند.

کورتون و جراحی بینی | جراح بینی اصفهان | دکتر علی علوی راد

سر خود را پایین نیاورید

وقتی سرتان را به سمت پایین متمایل می کنید، جریان خون به بینی افزایش می یابد و این اقدام می تواند به عروق بینی فشار وارد کرده و منجر به بروز مشکل خونریزی شود.

از مصرف داروهای رقیق کننده خون خودداری کنید.

استفاده از چسب بینی پس از تزریق کورتون

همانطور که می دانید چسب زدن به بینی نیز سبب کاهش ورم بینی می شود. بنابراین پیشنهاد می شود به مدت 2 هفته پس از تزریق کورتون، از چسب بینی نیز استفاده کنید.

کاندید مناسب برای تزریق کورتون بعد از جراحی بینی

افرادی که دارای ویژگی های زیر باشند ، می توانند بعنوان کاندید مناسبی برای تزریق کورتون بعد از عمل بینی ، به حساب آیند :

  • پوست بینی در ناحیه نوک بینی ، ضخیم باشد.
  • روند کاهش تورم و التهاب بینی و بهبودی بعد از عمل بینی ، به کندی پیش برود.
  • در صورتی که فرد دارای سابقه عمل بینی قبلی باشد.
  • در صورتی که تزریق کورتون ، به شکلی درست و اصولی و در افراد واجد شرایط انجام شود ، می تواند میزان التهاب و تورم را در بینی کاهش داده و
  • بافت اسکار را بعد از جراحی بینی ، از بین ببرد و یا از ایجاد آن ، جلوگیری کند.

آمپول کورتون جهت کاهش ورم بینی

ورم بینی بخش اجتناب ناپذیر جراحی رینوپلاستی است که دقیقاً بعد از عمل شروع شده و دوره تکمیل فروکش کردن آن حدوداً یک سال برآورد می شود. بنابراین باید به آن یک نگاه عادی داشته باشید و آن را بعنوان یک موضوع نگران کننده، تلقی نکنید.

دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید

پزشک در جلسات معاینه بعد از جراحی ، با ارزیابی پیشرفت بهبود، گاهی تشخیص می دهد که تزریق آمپول کورتون به بینی الزامی بوده و انجام آن را تجویز می کند. ورم بینی در بینی های گوشتی اغلب سرسخت تر است و به همین دلیل، بینی هایی گوشتی یکی از کاندیداهای متداول برای تزریق کورتون محسوب می شوند.

محل تزریق کورتون در بخش های مختلف بینی نیز موردی است که پزشک بنا به تشخیص و صلاحدید خود، آن را تعیین می نماید. برای مثال گاهی بافت پشت بینی در قسمت پل بینی ورم می کند و همین امر باعث می شود که قوس خلق شده در پل بینی که نقش بسیار تاثیرگذاری در نمایان نمودن زیبایی بینی دارد، پنهان شود. گاهی نوک بینی دچار تورم شدید می شود و تزریق کورتون برای مهار تورم در این ناحیه الزامی می گردد.

به طور کلی، نیاز به تزریق کورتون، نوع آمپول، زمان تزریق کورتون، ناحیه ای از بینی که کورتون باید به آن تزریق شود و بسیاری موارد دیگری، همگی بنا به صلاحدید پزشک انجام می پذیرد.

جراح بینی اصفهان را در دکتر آف


مطالعه بیشتر:

جراحی بینی طبیعی چیست؟

بررسی روش های مختلف جراحی بینی

پاسخ به پرسش های ریکاوری جراحی بینی کج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *