بررسی تشخیص علل انواع بینی شکسته
در مطلب امروز سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان به بررسی تشخیص علل انواع بینی شکسته خواهیم پرداخت. شکستگی بینی بیشتر در مردان اتفاق می افتد. و نسبت آن حدود ۲ به ۱ در مرد به زن و در سنین ۱۵ تا ۳۰ سال شایع تر هست. آسیب به صورت در بیماران جوان تر ، بیشتر باعث جابجایی و شکستگی قطعات بزرگ تر استخوان بینی می شود. در حالی که بیماران مسن تر استخوان های شکننده دارند و بیشتر دچار خُرد شدگی استخوان می شوند.
هنگامی که استحکام بینی از دست برود ممکن است تغییرات نامطلوب در ظاهر و عملکرد بینی ایجاد شود. بنابراین جراح گوش و حلق و بینی باید بر مبنای ماهیت و وسعت آسیب، درمان خاصی را در نظر قرار دهد.٨٠٪ شکستگی های بینی در منطقه تبدیل قطعه نازک انتهایی به قطعه ضخیم ابتدایی در یک سوم تا نیمه استخوان بینی است.
شیوع آسیب به صورت در کودکان بسیار کمتر از بالغین است. فاکتورهای فیزیکی مهم در کودکان و اندازه کوچک بینی آن ها باعث می شود. که نیروهای شدید را محدود کرده و بافت نرم، در حکم حفاظتی برای اسکلت صورت عمل می کند. آسیب های بینی در کودکان کم سن و سال بیشتر در غضروف اتفاق می افتد. تا استخوان ، قابلیت ارتجاع و نرم بودن غضروف استخوان در کودکان مسئول عدم جابجایی قابل توجه در شکستگی این ساختمان ها است.
مطلب پیشنهادی : آنچه باید در مورد عمل جراحی بینی پهن بدانید
طبقه بندی انواع بینی شکسته
شکستگی های بینی به دو دسته تقسیم می شوند:
انواع کناری :
که در اثر نیروی وارد به کنار بینی، باعث فرورفتگی یک سمت و برآمدگی سمت دیگر بینی می شود. این نوع شکستگی شایع تر است .
انواع روبرو :
در این حالت آسیب از بالا به صورت و بینی وارد می آید. این نوع شکستگی ناشایع تر است. و معمولاً نیاز به نیرویی با انرژی بالایی دارد. در این حالت پُل بینی فرو رفته می شود و تغییر شکل ظاهری مشخصی را ایجاد می کند.
تشخیص بروز شکستگی بینی :
تشخیص شکستگی بینی به دلیل آن که پس از آسیب، تورم ایجاد می شود. و تغییر شکل های جزئی را می پوشاند. پس از کاهش تورم، ٢تا۴ روز پس از آسیب انجام می گیرد.
بررسی های رادیولوژیک :
در حالی که ارزیابی رادیولوژیک در بسیاری از مراکز اورژانس به صورت استاندارد انجام می شود. ولی در حال حاضر برای شکستگی های معمول بینی، غیر ضروری تشخیص داده شده است. برخی از مقالات تأثیر بسیار محدودی برای این تصاویر رادیولوژیک در درمان و عوارض بیماری قائل هستند. علاوه بر این نماهای رادیولوژیک، قدیمی یا جدید بودن شکستگی را نشان نمی دهد.
در نهایت این که انجام رادیوگرافی استخوان های بینی به صورت معمول به علل پزشکی قانونی دیگر ارزش ندارد. درمان شکستگی بینی بر اساس ارزیابی از ظاهر و عملکرد آن انجام می شود و توجیهی برای انجام رادیوگرافی معمول به دنبال یک صدمه به بینی وجود ندارد.
با این وجود اگر پس از انجام معاینات بالینی، شک به آسیب های قسمت میانی صورت وجود داشت. رادیوگرافی صورت باید انجام شود. در کودکان ارزش بررسی رادیولوژیک آسیب بینی حتی از بالغین هم کمتر است زیرا که اغلب آسیب ها در اسکلت غضروفی رخ می دهد که دو سوم ساختمان بینی آن ها را تشکیل می دهد و در رادیوگرافی دیده نمی شود.
دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید
زمان جا انداختن :
تورم قابل ملاحظه بافت های نرم بینی و اطراف آن می تواند درمان مؤثر اولیه را محدود کند. بین ۵ تا ۱۰ روز پس از آسیب ، استخوان های بینی تا حدی جوش خورده و حرکت دادن آن ها مشکل می شود.
تثبیت استخوان به طور معمول در عرض ۲ تا ۳ هفته در بیماران جوان و سالم ایجاد می شود. در کودکان ، تثبیت شکستگی بینی به زمان حدود یک چهارم تا نصف بالغین نیاز دارد. جراح بینی باید زمانی را برای جا انداختن انتخاب کند که ارزیابی درستی قابل انجام است و استخوان ها هنوز متحرکند.
جا انداختن به روش بسته باید بین روزهای ۳ تا ۷ در کودکان و ۵ تا ۱۰ روز در بالغین انجام شود. در بیمارانی که مقدار تورم خیلی کم است . جا انداختن زودتر انجام می شود. هنگامی که آسیب های قابل توجه دیگری وجود دارد. جا انداختن شکستگی بینی اولویّت ندارد و می توان آن را به تأخیر انداخت.
جراح بینی اصفهان را در دکتر آف