اقدامات پس از وارد شدن ضربه به بینی عمل شده

اقدامات پس از وارد شدن ضربه به بینی عمل شده چیست؟

بینی همواره در معرض آسیب‌های گوناگون قرار دارد و خب حقیقت این است که آسیب‌ها و صدمات غیرقابل پیش بینی هستند. این صدمات با توجه به بینی، ساختار بینی و وظایفش می‌توانند جدی و بدون جبران باشند و انسان را برای مدتی طولانی و یا حتی مادام العمر با مشکل مواجه سازند. از این رو حفظ و محافظت از آن امری جدی و درخور توجه است. افراد به دلایل گوناگون بینی خود را به تیغ جراحان می‌سپارند، این دلایل می‌توان پلیپ یا انحراف باشد، یا شکستگی استخوان. این مقاله از سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان به بررسی اقدامات پس از وارد شدن ضربه به بینی عمل شده می پردازد.

زیبایی هم دیگر دلیلی است که امروزه بسیار بسیار شایع است و افرادی که از ظاهر خود رضایت ندارند. بینی خود را به تیغ جرحان و متخصاصان زیبایی می‌سپارند. با توجه به اینکه صدمه دیدن و آسیب خوردن جز لاینفک زندگی بشر است. اگر بینی خود را به هر دلیل به تیغ جراحان سپرده‌اید، و اکنون ضربه به بینی عمل شده شما وارد شده، چه کار یا چه کارهایی باید برای مراقبت از خود انجام دهید تا متخصصان بر بالین شما حضور پیدا کنند.

نکات مراقبتی بعد عمل بینی

بعد عمل با رعایت نکاتی که در زیر به آن اشاره می‌شود، می‌توانید طول مدت نقاهت خود را کاهش دهید و همچنین زودتر به زمانی برسید که بتوانید به فراغ بال به فعالیت‌های قبلی خود بپردازید، هرچند این نکته را در نظر داشته باشید که بعد عمل بینی هیچگاه به آن شرایط راحت قبل بر نمی‌گردید.

  • ابتدا در ۲-۳ روز اول بعد عمل از کمپرس‌های سرد جهت رفع سریع آزردگی و تسریع روند بازسازی سلولی استفاده کنید.
  • در روز‌های ابتدایی از فشار آوردن به فک خود بپرهیزید یعنی سعی کنید از غذاهای نرم و مایع مانند انواع سوپ بهره جویید و از خندیدن با شدت زیاد و یا خمیازه‌های بزرگ کشیدن و عطسه کردن با دهان بسته به پرهیزید.
  • از تخلیه بینی خود جدا پرهیز کنید.
  • در هنگام خواب دقت کنید که اولا سرتان از سایر قسمت‌های بدنتان بالاتر باشد، ثانیا صاف و به پشت به استراحت و خواب بپردازید.
  • تا صدور اجازه پزشک، از حضور در استخر، سونا، جکوزی، آفتاب گرفت و فعالیت شدید جسمی دوری کنید.
  • با رعایت این نکات می‌توانید روند درمان خود را سریع‌تر پیگیری کنید.

مطلب پیشنهادی : تاثیر کم خونی در عمل بینی

آسیب دیدن بینی عمل شده

در ابتدا باید گفت که صدمه برای هر فردی رخ می‌دهد و فرقی بین افرادی که بینی خود را عمل کرده‌اند با کسانی عمل نکرده‌اند فرقی ندارد اما نکته این است که افرادی که عمل بینی انجام داده اند با شدت کمتری از ضربه به بینی عمل شده هم دچار صدمات و مشکلات جدی‌تری می‌کند. این افراد باید بدانند که در صورت بروز هر حادثه چه واکنشی باید نشان دهند تا سریع جلوی صدمات بعدی را بگیرند و همچنین شدت صدمات را تا حد ممکن کم کنند. این نکته مهم است که پس از وارد شدن ضربه در اسرع وقت برای بررسی دقیق به پزشک مراجعه نمایید.

عوارض شایع بعد از رینوپلاستی | جراح بینی اصفهان

علائم صدمه دیدن بینی عمل شده

بینی شما بعد از عمل به نسبت قبل حساس‌تر می‌شود و واکنش آن به ضربات و برخوردهای روزمره هم نسبت به قبل عمل، حساس‌تر می‌شود و حتی ممکن است دچار خون‌ریزی هم شود. مجدد لازم به ذکر است که زمانی که حس درد به شما دست داد و یا خونریزی پس از ضربه مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید. نشانه‌های آسیب بینی عبارت‌اند از:

  • التهاب سطح خارجی یا داخلی بین
  • تغییر فرم خارجی بینی و انحراف آن
  • خونریزی داخلی و یا بیرونی
  • سیاه شدن چشم‌گودی چشم و یا ایجاد کبودی‌های اطراف بینی
  • تغییر در شرایط تنفسی و ایجاد اختلال در آن
  • ایجاد صدا هنگام تماس دست با بینی
  • تشکیل بیش از حد خلط بینی و بیرون ریزی آن

راه‌های مقابله با صدمات بینی عمل شده

در صورتی که هر کدام از نشانه‌های آسیب بینی را مشاهده کردید باید راهکاری متناسب با آن ارائه دهید. این راهکارها به ۴ دسته کلی تقسیم می‌شود که مرحله به مرحله و متناسب با صدمه وارده، باید آن‌ها را انجام دهید.

خونریزی:

در صورت مشاهده خونریزی در ابتدا خونسری خود را حفظ کنید و در مرحله بعدی به سمت متوقف کردن خونریزی بروید. برای این کار در ابتدا بشینید و از دراز کشیدن و یا تکیه کردن جدا پرهیز کنید. سرتان را در حالت عادی به سمت پایین قرار دهید به گونه ای که بالاتر از قلبتان قرار بگیرد و کمی به جلو خم شوید تا خون در گلویتان نماند. سعی کنید تا با دهن نفس بکشید. قسمت نرم بینی را با انگشت شصت و اشاره بگیرید و تا بند آمدن خونریزی نگه دارید. توجه داشته باشید که بعد از هر ۵ دقیقه چند ثانیه بینی را ول کرده و مجدد بگیرید.

دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید

درد:

در صورتی که پس از ضربه احساس درد داشتید ابتدا به مطب پزشک مراجعه کنید اما اگر زمان می‌برد و تحمل درد برایتان مشکل است، از داروهای مسکن بی نسخه مانند استامینوفن و یا ایبوبروفن استفاده کنید. کمی استراحت کنید و دراز بکشید و سعی کنید بینی‌تان بالاتر از قلب‌تان باشد، به طوری که سر حالتی قائم و یا نزدیک به آن داشته باشد.

تورم:

در صورتی که بینی و اطراف بینی‌تان تورم داشت، با استفاده از چندبسته یخ و یک پلاستیک برای خود یک کمپرس یخ آماده کنید؛ این کمپرس را بر روی محل متورم قراردهید و بعد از چند دقیقه بردارید. بعد از چند دقیقه، مجددا کمپرس را بر روی محل متورم قراردهید. فقط دقت کنید که فشاری به بینی‌تان وارد نکنید. این کار را چندبار در طی روز انجام دهید.

مراجعه به پزشک:

در صورتی که علائم خفیف بود و به پزشک مراجعه نکردید و با راه‌کارهای بالا هم راه به جایی نبردید حتما به پزشک مراجعه کنید و با بررسی بینی‌تان مشکل را شناسایی کنید و در پی دفع آن بکوشید.

جراح بینی اصفهان در دکتر آف


مطالعه بیشتر:

معیارهای مهم در عمل بینی طبیعی

دلایل عدم تقارن سوراخ های بینی

نحوه انجام پانسمان بعد از عمل بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *