بررسی تشخیص علل و علائم پولیپ بینی
اگر بخواهیم ظاهر پولیپ را برای شما شرح دهیم، می توانید یک حبه انگور را در نظر بگیرید که درون آن توده های خاکستری و یا حتی بی رنگ وجود دارد. علت به وجود آمدن پولیپ اکثر مواد ناشی از خلط هایی است که در بینی تلخیه نشده و یا مخاط سینوس های بینی است. شما می توانید پس از مراجعه به یک متخصص گوش، حلق و بینی مطمئن شوید که آیا دارای این مشکل هستید یا خیر! پزشک ماهر می تواند پولیپ ها را حتی لمس کند. اما نگران نباشید این لمس هیچ دردی برای شما ایجاد نخواهد کرد که برای رفع آن ناچار به انجام عمل پولیپ بینی شوید. در ادامه این مطلب از سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان تشخیص علل و علائم پولیپ بینی را مورد بررسی قرار می دهیم.
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید اگر پولیپ ها تا حد زیادی رشد پیدا کرده باشند. شاهد این هستیم که می توانید آن ها را از سوراخ بینی مشاهده کنید، اما بیایید دقیق تر علت پیدایش این پولیپ ها را با هم بررسی کنیم.
دلایل ایجاد پولیپ بینی
دلایلی که می تواند پولیپ های بینی را به وجود آورند، بسیار زیاد است که شاید مهم ترین آن ها همین باشد که بینی افراد تحریک می شود و همین تحریک در نهایت سبب به وجود آمدن پولیپ بینی می شود. البته مواد آلرژیک و حساسیت زا هم در این زمینه بی تاثیر نیستند که شاید مهم ترین آن ها عبارت باشند از:
- گرد و غبار
- گرد افشانی گل ها
- و …
این مواد آلرژیک باعث تحریک مخاط بینی می شوند که اگر به وفور اتفاق بیوفتد، در نهایت سبب ایحاد پولیپ بینی می شود. همچنین اگر بخواهیم علت ها و دلایل دیگر در این زمینه را بررسی کنیم که می تواند منجر به این مشکل شود را بررسی کنیم، عفونت و تنگی نفس مزمن هم می تواند شایع باشد.
متاسفانه شاهد این هستیم که در برخی از افراد غشای بینی به اندازه کافی رشد نکرده است که همین موضوع باعث ایجاد سردردهای مزمن و شدید، گرفتگی سینوس و پولیب بینی است. در این زمینه معمولا ژنتیک فرد نقش مهمی دارد و خیلی فرد در این زمینه نمی تواند دخالتی داشته باشد.
نشانه های بروز پولیب بینی
اگر می خواهید بدانید که دچار بیماری پولیپ بینی هستید یا خیر، باید چک کنید که آیا علائم آن را دارید یا خیر؟ شاید مهم ترین و شایع ترین علائمی که در این زمینه شما با آن دست و پنجه نرم می کنید، موارد زیر هستند:
- ایجاد درد سینوس و صورت
- سر درد در ناحیه پیشانی
- آبریزش بینی
- ایجاد درد در فک بالا
- خر و پف کردن در خواب
- گرفتگی بینی پس از عمل
- کم شدن حس بویایی و کم شدن حساسیت به مزه
دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید
چگونگی تشخیص پولیپ بینی
در زمینه پولیپ بینی متخصص گوش، حلق و بینی ابتدا بوسیله چراغ قوه یک معاینه ساده انجام می دهد تا مطمئن شود که آیا فرد چنین مشکلی دارد یا خیر! سپس به بررسی این موضوع می پردازد که فرد از چه طریقی باید درمان شود. البته در مواردی خاص فرد بیمار مجبور است که از طریق شیوه هایی مانند جراحی آندوسکوپی سینوس درمان شود.
البته تشخیص های اولیه همیشه درست نیستند، به همین علت پزشکان ماهر و با تجربه به آن ها بسنده نمی کنند و به دنبال روش های دیگری هم هستند که بتوانند با استفاده از آن ها اطمینان پیدا کنند که آیا بیمار این مشکل را دارد یا خیر؟ ابزارهایی در همین جهت هستند که می توان با استفاده از آن ها تشخیص داد که آیا فرد دارای پولیب بینی بوده است یا نه!