جراحی ترمیمی بینی که با نام جراحی ثانویه بینی نیز خوانده می شود
با هدف از بین بردن تمامی مشکلات و آسیب هایی که در جراحی اولیه ایجاد شده و یا بهبود نیافته انجام می گردد.
جراحی بینی ترمیمی در حقیقت نوعی جراحی اصلاحی است که با یکی از اهداف زیبایی و یا درمانی انجام می شود. برخی افراد به دلیل آسیب های ناشی از جراحی اولیه که به بافت بینی وارد شده و یا دچار اختلال در عملکرد تنفسی شده اند به پزشک متخصص زیبایی مراجعه می کنند تا بازسازی لازم برای اصلاح بافت بینی انجام گیرد که به این نوع از ترمیم، ترمیم درمانی گفته می شود.
جراحی بینی ترمیمی با هدف زیبایی در واقع همان رتوش بینی است که شخص از نتیجه جراحی اولیه رضایت نداشته و مجددا برای جراحی اقدام می کند.
عضویت در صفحه اینستاگرام دکتر علی علوی راد
چه افرادی باید برای جراحی بینی ترمیمی اقدام کنند؟
اگر قصد جراحی بینی دارید توصیه می کنیم به منظور کسب نتیجه نهایی رضایت بخش، حتما به پزشک متخصص زیبایی که از تجربه و مهارت کافی برخوردار باشد مراجعه کنید و از این طریق دیگر نیاز به جراحی بینی ترمیمی نخواهید داشت. البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که عدم رضایت از نتیجه جراحی بینی تنها مربوط به بی تجربگی پزشک متخصص نبوده و در موارد بسیاری بیمار به دلیل عدم رعایت مراقبت های صحیح بعد از جراحی موجب ایجاد تاثیر منفی در نتیجه نهایی می شود که این می تواند باعث جراحی مجدد شود.
ویژگی بهترین پزشک:
❤️ داشتن تجربه کافی پزشک متخصص باید تجربه و سابقه بسیار خوبی داشته باشد.
✅استفاده از تجهیزات مناسب پزشک باید برای ارائه خدمات از تجهیزات خوب و پیشرفته استفاده کند.
❣داشتن برخورد محترمانه پزشک باید با تمامی بیماران رفتار و برخورد محترمانه داشته باشد.
⭐داشتن مدرک معتبر پزشک باید در این زمینه مدرک معتبر داشته باشد.
از مهم ترین علل برای جراحی ترمیمی بینی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- عدم تقارن یا فاصله زیاد سوراخ های بینی: یکی از مهم ترین دلایل برای جراحی بینی ترمیمی عدم تقارن سوراخ های بینی است البته در مواردی نیز یکسان نبودن سوراخ حتی در عمل ترمیمی نیز امکان پذیر نخواهد بود ولیکن اگر برای این مورد به پزشک متخصص و با تجربه مراجعه کنید ممکن است تا حدودی بتوان سوراخ ها را مشابه کرد.
- حالت گیره ای بینی: فرورفتگی در غضروف های کناری بینی موجب بروز حالت گیره ای زمان نفس کشیدن می شود.
- ظاهر غیر طبیعی: اگر پزشک از علم زیباشناسی برخوردار نباشد بینی فرد متقاضی بعد از جراحی حالت مصنوعی پیدا می کند و یا این که افراط بیش از حد در ظاهر بینی موجب می شود که بیمار برای جراحی مجدد اقدام کند.
- بالا یا پایین بودن بیش از حد نوک بینی: یکی دیگر از علل رایجی که افراد بعد از جراحی بینی اولیه برای ترمیم به پزشک مراجعه می کنند نامناسب بودن نوک بینی می باشد که این مورد می تواند به دلیل عدم تسلط پزشک رخ دهد.
- بسته شدن راه تنفس: کیپ شدن راه بینی در زمان تنفس یکی دیگر از علل جراحی بینی ترمیمی محسوب می شود که این مورد به دلیل صدمه رساندن به ساختمان بینی در زمان جراحی اولیه می باشد.
- کج شدن تیغه بینی: رعایت نکردن مراقبت های بعد از جراحی اولیه بینی از علل اصلی بروز این مشکل به شمار می آید همچنین وارد آمدن ضربه نیز بر روی استخوان بینی تاثیر گذار بوده و منجر به کج شدن تیغه بینی خواهد شد که این افراد می توانند برای جراحی بینی ترمیمی اقدام کنند.
- افتادگی نوک بینی: این مشکل در صورتی برای فرد ایجاد می شود که پزشک جراح غضروف های بینی را به خوبی تقویت نکرده باشد لذا بعد از گذشت مدتی از جراحی نوک بینی دچار این عارضه شده و ظاهر نامناسبی پیدا می کند.
- باقی ماندن قوز بینی: یکی از مهم ترین دلایل جراحی بینی در اغلب افراد قوز بینی است که اگر بعد از جراحی اولیه این مشکل به طور کامل رفع نشده باشد فرد می تواند با اقدام برای جراحی مجدد بینی نزد پزشک باتجربه این مشکل را برطرف کند.
جراحی بینی ترمیمی چگونه انجام می شود؟
این عمل جراحی در مقایسه با جراحی اولیه بینی با ریسک بالاتری همراه می باشد و تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. البته در مواردی نیز ممکن است که پزشک متخصص با مسئولیت بیمار عمل بینی بدون بیهوشی را تحت بی حسی موضعی انجام دهد ولیکن اکثریت جراحان و متخصصانی که در حوزه جراحی بینی فعالیت دارند معتقدند که این عمل زیبایی باید تحت بیهوشی عمومی انجام گیرد تا پزشک راحت تر بتواند تغییرات لازم را برای بهبود آسیب دیدگی و یا رفع ایرادات ایجاد شده اعمال کند.
پیشتر عللی که ممکن است فردی بعد از جراحی اولیه برای جراحی ترمیمی بینی اقدام کند را مورد بررسی قرار دادیم در ادامه به اقداماتی که توسط پزشک در طی این جراحی انجام می گیرد اشاره می کنیم:
- اگر در جراحی اولیه قوز بینی بیمار به طور کاملا رفع نشده باشد، پزشک در فرایند جراحی ترمیمی، استخوان بینی را به منظور بهبود و اصلاح قوز به اندازه کافی برش می دهد. قابل ذکر است که این مشکل معمولا برای بیماران متقاضی عمل بینی استخوانی رخ می دهد.
- اگر در تیغه میانی یا سپتو انحراف ایجاد شده باشد پزشک با کمک تکنیک های سپتوپلاستی انحراف ایجاد شده را بهبود می بخشد.
- پزشک بزرگی و افتادگی نوک بینی را با تقویت غضروف بینی اصلاح می کند و از این طریق نوک بینی را بالا می برد و در صورت نیاز در این نوع جراحی بینی ترمیمی پیوند غضروف نیز انجام می شود.
برای افرادی که به دلیل گرفتگی و انسداد مجاری تنفسی بینی برای جراحی مجدد بینی اقدام می کنند پزشک بعد از بررسی مسئله، بهترین و مناسب ترین روش، بدون ایجاد آسیب دیدگی بیشتر به بینی را برای بهبود این عارضه به کار می برد. - نامتقارن بودن سوراخ های بینی نیز توسط پزشک زیبایی متخصص اصلاح و یکسان می شوند.
اقدامات لازم برای قبل از جراحی بینی ترمیمی
- در جراحی بینی ترمیمی همانند جراحی اولیه بیمار باید تصویر برداری های مورد نیاز که توسط پزشک تجویز می شود را انجام دهد.
- اگر برای جراحی ثانویه به یک جراح متخصص دیگر مراجعه کرده اید و اطلاعاتی در مورد جراحی اولیه شما ندارد لازم است که سوابق
- پزشکی خود را در اختیار این پزشک قرار دهید و بایستی عکس هایی که برای جراحی اولیه تهیه کرده اید را نیز همراه داشته باشید.
- اگر جراحی بینی ترمیمی تحت بیهوشی انجام گیرد بایستی کلیه آزمایشات مورد نیاز قبل از عمل را انجام و نتیجه آن را به پزشک تحویل دهید.
مراقبت های بعد از جراحی ترمیم بینی
- امکان دارد که برای برش های ایجاد شده در بینی منگنه و یا بخیه به کار برده شود
- چنانچه پزشک در محل برش ها از منگنه استفاده کرده باشد در هفته اول بعد از جراحی پزشک آن ها را خارج می کند.
- بینی بعد از عمل ثانویه با بانداژ پوشانده می شود
- پزشک با توجه به منظور جمع شدن چکه های خون بعد از عمل یک پد را در زیر سوراخ هایبینی قرار می دهد
- اگر پزشک برای جلوگیری از تورم و خونریزی مواد بسته بندی را در سوراخ های بینی قرار دهد بعد از گذشت مدت زمان 48 ساعت این پدها خارج می شود و بعد از یک هفته اسپلینت و گچ نیز برداشته خواهد شد.
- در جراحی بینی ترمیمی همانند جراحی اولیه تورم و کبودی را در ناحیه تحت عمل مشاهده می کنید و ممکن است کبودی اطراف چشم نیز داشته باشید که بعد از گذشت 3 الی 4 هفته این تورم کاملا بهبود می یابد و در صورت احساس درد در بینی و یا در نواحی سر، جای هیچگونه نگرانی نبوده و به مرور این دردها تسکین می یابد.
- مشکل تنفسی و گرفتگی بینی از عوارض جانبی شایع بعد از جراحی ثانویه خواهد بود که این عارضه ها بعد از گذشت یک الی دو ماه بعد از جراحی به مرور بهبود می یابند.
- اگر در حین جراحی بینی ترمیمی پزشک برای اصلاح نواقص ایجاد شده در استخوانی از بینی شکستگی ایجاد کند به مدت 3 ماه باید از وارد آمدن هر گونه صدمه به بینی جلوگیری کنید و برای دیدن نتیجه نهایی کمی صبور باشید زیرا در برخی افراد مشاهده نتیجه ممکن است یک سال به طول بیانجامد.
عوامل موثر در جراحی بینی ترمیمی
برخی از مهم ترین فاکتورهای تاثیرگذار در هزینه جراحی ثانویه بینی به قرار ذیل است:
- تجربه پزشک: جراحی بینی ترمیمی در حین این که نوعی جراحی برای رفع عیوب و نواقص ناشی از جراحی اولیه است یک جراحی زیبایی نیز محسوب می شود. بنابراین در مقایسه با جراحی اولیه کمی دشوارتر بوده و لازم است که برای این نوع عمل زیبایی حتما به یک پزشک متخصص و با تجربه در این حوزه مراجعه کنید.
- پیچیدگی جراحی: لازم است که بدانید جراحی بینی جزو جراحی های پلاستیک پیچیده قرار دارد و جراحی بینی ترمیمی از جراحی اولیه پیچیده تر می باشد که این مورد در هزینه نهایی آن نیز تاثیر گذار خواهد بود.
- هزینه بیمارستان یا کلینیک و بیهوشی: از دیگر عوامل موثر در افزایش هزینه جراحی بینی ترمیمی نیاز به بیهوشی و نظارت در مدت زمان بیشتر بر بیمار را می توان نام برد. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که هزینه جراحی ثانویه بینی در بیمارستان بیشتر از کلینیک است.
عوامل موثر در جراحی بینی ترمیمی
نکات مهم درباره جراحی بینی ترمیمی
- برخی افراد بعد از جراحی بینی اولیه به دلیل حساسیت بیش از حد بعد از گذشت مدت کوتاهی برای جراحی بینی ترمیمی اقدام می کنند. در صورتی که قضاوت نهایی از نتیجه عمل بهتر است به گذشت یک سال بعد از جراحی موکل شود.
- در جراحی بینی های گوشتی به منظور ایجاد تناسب در ظاهر بینی، پزشک تقویت و حمایت را در ناحیه بینی انجام می دهد که متاسفانه افتادگی نوک بینی در بینی های گوشتی شایع می باشد.
همانطور که پیشتر نیز گفتیم جراحی بینی ترمیمی در مقایسه با سایر جراحی های زیبایی کمی مشکل تر و پیچیده تر است زیرا نتیجه نهایی عمل قابل حدس نخواهد بود ولیکن با مراجعه به پزشک متخصص و با تجربه می توانید با اطمینان و آسودگی خاطر از نتیجه نهایی برای این جراحی زیبایی اقدام کنید.
کلام آخر
با توجه به این که این جراحی بینی در مقایسه با جراحی اولیه پیچیده تر می باشد لازم است که حتما به پزشک متخصص زیبایی با تجربه برای انجام این جراحی مراجعه کنید.
مطالب پیشنهادی سایت دکتر علی علوی راد (متخصص جراح زیبایی بینی اصفهان):