سرطان لاله گوش

سرطان لاله گوش

سرطان لاله‌گوش (auricular cancer) بخش خارجی گوش را درگیر می‌کند و با سرطان پوست در بخش لاله گوش آغاز می‌شود. سپس کانال گوش و دیگر بخش‌های سیستم شنوایی را نیز درگیر می‌کند. سرطان گوش در مقایسه با سایر سرطان‌ها بسیار نادر است؛ اما سرطان لاله گوش چه نقشی در شنوایی دارد؟ آیا باعث ناشنوایی در فرد می‌شود یا تاثیری ندارد؟

علائم سرطان لاله گوش
علائم با ظاهرشدن خال یا زخم خود را نشان می‌دهند. اگر این علائم تا ۴ هفته ناپدید نشدند احتمالا نشان از سرطان دارند. این برآمدگی‌ها صورتی رنگ هستند و از نوع سلول‌های سنگفرشی به حساب می‌آیند. سطح پوسته پوسته دارند، سریعا خونریزی می‌کنند و باعث ایجاد زخم‌های بیشتر می‌شوند.

البته این علائم کلی هستند و علائم سرطان گوش با توجه به اینکه کدام بخش گوش درگیر شده است، علائم متفاوتی را شامل می‌شود. علائم در هر یک از بخش‌های گوش را در ادامه مطالعه می‌کنید:

مجرای گوش
مجرا شامل بخشی است که امواج صوتی را از محیط به گوش میانی و پرده گوش منتقل می‌کند. علائم سرطان این بخش عبارتند از:

درد
ترشحات غیرطبیعی
از دست دادن شنوایی
حس گرفتگی در گوش
ضعف عضلات صورت
خونریزی گوش
گوش میانی
رایج‌ترین علائم سرطانی شدن گوش میانی ترشحات خونی است. دیگر علائم عبارتند از:

از دست دادن شنوایی
از کار افتادن عضلات یک بخش یا دو بخش از
درد در یکی یا هر دو گوش
گوش درونی
نوع خطرناک سرطان گوش به حساب می‌آید و علائم زیر را دارد:

درد
سردرد
از دست دادن شنوایی
صداهای عجیب در گوش
سرگیجه
گره‌های لنفاوی در گردن
علت سرطان لاله گوش از چیست؟
سرطان لاله گوش چسبیده یا آزاد از جمله سرطان‌های نادر به حساب می‌آید؛ به همین دلیل تحقیقات کمی در این مورد صورت گرفته است. منشا اصلی این بیماری همچنان ناشناخته است. گروهی از محققان و چند دکتر سرطان لیستی از عوامل ابتلا به این سرطان را تهیه کرده‌اند. نگاهی به این لیست داشته باشید:

افرادی که پوست روشن دارند بیشتر در معرض سرطان لاله گوش هستند.

پوست روشن: داشتن پوست روشن به طور کلی ریسک ابتلا به انواع سرطان پوست را افزایش می‌دهد.
قرارگرفتن مداوم در معرض تابش خورشید و بدون کرم ضدآفتاب: کرم ضدآفتاب از پوست شما در برابر اشعه‌های مضر آفتاب جلوگیری می‌کند. مصرف ‌نکردن یا مصرف کم ضدآفتاب منجر به سرطان پوست و در نهایت سرطان لاله گوش می‌شود.
عفونت مکرر گوش: عفونت‌های گوش همراه با واکنش‌ التهابی سیستم ایمنی بدن هستند. این التهاب‌ها تغییرات سلولی جدی ایجاد می‌کنند. سرطان لاله گوش پیرسینگ از این نوع است.
کهولت سن: سرطان سلول‌های سنگفرشی در استخوان گیجگاهی گوش در افراد بالای ۷۰ سال به وجود می‌آیند.
انواع سرطان لاله گوش
انواع مختلفی از سرطان بخش لاله گوش وجود دارند که یا وابسته به پوست یا بخش‌های دیگر گوش هستند. برای درک بهتر، نگاهی به ادامه مطلب داشته باشید:

سرطان سلول پایه Basal cell carcinoma : سرطان لاله گوش بزرگ، خارجی‌ترین بخش اپیدرم یعنی لایه‌ سلول‌های قاعده‌ای پوست را درگیر می‌کند.
سرطان سلول‌های سنگفرشی Squamous cell carcinoma: بافت روپوست یا سلول‌های سنگفرشی لاله گوش را تحت تاثیر قرار می‌دهد. رایج‌ترین نوع سرطان گوش است و تا اعماق پوست را درگیر می‌کند. احتمال اینکه بافت غیرپوستی را درگیر کند بسیار بالا است. طبق مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۶، حدود ۱۵ درصد احتمال شیوع به غضروف گوش را دارد.
ملانوما Melanoma:‌ سلول‌های ملانین‌‌دار یا رنگدانه‌های پوستی را سرطانی می‌کند. باعث قهوه‌ای شدن رنگ پوست در زیر آفتاب می‌شوند. سرطان لاله گوش از نوع ملانوما نسبت به انواع دیگر سرطان گوش نادرتر است اما خطر بیشتری دارد.
کیست لاله گوش: آدنوئید سیستیک کارسینوما Adenoid cystic carcinoma نوعی سرطان بسیار نادر است که غدد بزاقی و گوش را درگیر می‌کند. تنها ۵ درصد از کل سرطان‌های مرتبط با مجرای خارجی گوش را شامل می‌شود.
تومور بناگوشی: رشد بدخیم سلول‌ها در غدد بناگوشی به مجرای گوش منتقل می‌شود. این غدد بزرگترین غدد بذاقی در بدن هستند.

پیشگیری از بیماری
پیشگیری کامل از انواع سرطان گوش مثل سرطان لاله گوش برجسته امکان‌پذیر نیست؛ اما راهکارهایی برای کاهش خطر ابتلا وجود دارند که عبارتند از:

درمان عفونت‌های مزمن گوش: عفونت و التهاب گوش زمینه ابتلا به انواع سرطان را مهیا می‌کند.

درمان به موقع سرطان لاله گوش، احتمال موفقیت بیشتری دارد.

قرار نگرفتن در معرض تابش آفتاب: تابش مستقیم آفتاب و استفاده‌ نکردن از ضدآفتاب یا کلاه آفتابی ریسک ابتلا به سرطان لاله گوش را افزایش می‌دهد.
چکاپ مداوم پوست روشن: افراد با پوست روشن مستعد ابتلا به سرطان بخش لاله‌ گوش یا انواع سرطان پوست هستند و باید تحت مراقبت دکتر گوش حلق بینی و دکتر پوست قرار بگیرند. هر نوع ضایعه پوستی زنگ خطری است که باید جدی گرفته شود.
روند تغییر ضایعات پوستی: اگر شاهد رشد سریع، تغییر شکل و از بین ‌نرفتن هر نوع ضایعات یا برآمدگی‌هایی پوستی سفت و محکم بودید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
چه زمان به پزشک مراجعه کنید؟
در صورتی که علائم زیر را داشتید به پزشک متخصص در حوزه گوش حلق و بینی مراجعه کنید:

عفونت مکرر گوش یا عفونت‌های طولانی
از دست دادن شنوایی یا مشکل در شنوایی
احساس سرگیجه
برآمدگی و ضایعات پوستی ماندگار در لاله گوش
پزشک متخصص سابقه بیماری‌های شما را بررسی کرده و آزمایش خون و دیگر آزمایشات مرتبط به گوش را تجویز می‌کند. معالجه فوری احتمال درمان کامل یا تسهیل درمان را افزایش می‌دهد. بهتر است با بروز علائم مشکوک یا هرگونه تغییر در گوش یا شنوایی، پیگیری لازم را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *