بررسی عوارض احتمالی در جراحی پروتز سینه
عوارض عمل پروتز سینه ممکن است به شکل های مختلف بروز پیدا کند. در ادامه این مطلب سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان عوارض احتمالی در جراحی پروتز سینه را مورد بررسی قرار می دهیم.
خونریزی بعد از عمل
گاهی اوقات ممکن است بیمار پس از عمل پروتز سینه دچار خونریزی داخلی در ناحیه سینه شود. در این صورت باید به طور مجدد جراحی انجام شود. نشانه این عارضه سفتی و تورم در ناحیه سینه ها است. انجام این جراحی باعث توقف خونریزی و تخلیه آن می شود. این جراحی در بسیاری از موارد نیاز به بستری شدن ندارد. البته لازم به ذکر است که خونریزی داخلی در موارد نادر ایجاد شده و دلیل اصلی آن، مهارت پایین جراح سینه و بیماری های زمینه ای خاص است.
ایجاد عفونت بعد از عمل پروتز سینه
یکی از مهم ترین عوارض جراحی پروتز سینه، بروز عفونت است. البته این مشکل هم در موارد معدودی دیده می شود. در صورتی که عفونت با شدت جزئی به وجود آید، مصرف آنتی بیوتیک آن را رفع می کند. اما در صورتی که عفونت شدید بوده و با تب بالا همراه باشد، بیمار باید بستری شده و آنتی بیوتیک تزریقی دریافت کند.
پاره شدن یا ترکیدن پروتز سینه
پروتزهای سینه دارای مقاومت بالایی بوده و اکثر آن ها عمر زیادی دارند. اما با این وجود همواره احتمال پاره شدن پوشش سیلیکونی پروتز وجود دارد. بسته به کیفیت پروتز سینه، دوام و ماندگاری آن افزایش می یابد. به طور میانگین هر پروتز سینه بین هفت تا دوازده سال عمر مفید داشته و ممکن است این زمان کمتر یا بیشتر شود. بنابراین می توان گفت عمل پروتز سینه نوعی عمل دائمی محسوب می شود. پارگی پروتز یکی از معایب جراحی پروتز سینه به حساب می آید.
انقباض کپسولی در نتیجه جاگذاری پروتز سینه
زمانی که پروتز سینه در بدن جاگذاری می شود، در اطراف آن بافتی به شکل کپسول ایجاد می شود. در واقع پاسخ بدن به این جسم خارجی به شکل یک لایه از بافت اسکار صورت می گیرد. زمانی که انقباض کپسولی رخ دهد، به پروتز فشار وارد می شود. ممکن است در برخی افراد بافت کپسولی به حدی جمع شود که به پروتز تحت فشار زیادی قرار گرفته و در پی آن سینه سفت شده و درد زیادی به دنبال داشته باشد.
انقباض کپسولی یکی از عوارض جراحی پروتز سینه بوده که در برخی افراد رخ داده و شدت آن در هر شخص متفاوت است. از دلایل اصلی انقباض کپسولی می توان به حجم زیاد پروتز، ضربه به سینه و عفونت اشاره کرد. در مواردی ممکن است برای رفع این مشکل نیاز به انجام عمل مجدد باشد. برای رفع این مشکل از روش جراحی با نام کپسولکتومی استفاده می شود. در عمل کپسولوتومی، بافت اسکار ایجاد شده در سینه برش داده می شود و فضا برای حرکت پروتز بیشتر می شود. برای انجام این عمل در مرحله اول پروتز سینه خارج شده و بافت ایجاد شده با استفاده از برش باز می شود. پس از آن پروتز مجددا درون سینه قرار می گیرد. این عمل باید در حالت بیهوشی انجام شود.
نشت کردن ژل سیلیکونی به خارج از پروتز
داخل اکثر پروتزها از ژل های سیلیکونی پر شده است. بسیاری از پزشکان بر این باورند که این ژل ها در دمای بدن به مایع تبدیل می شود. در حالت عادی پروتز حالت کاملا چسبنده داشته و امکان نشت به بیرون ندارد. اگر این ژل ها به بیرون نشست پیدا کند، ممکن است به غدد لنفاوی و دیگر قسمت های بدن نفوذ کند. در چنین حالتی عمل پروتز سینه می تواند خطرناک باشد.
ایجاد زخم بعد از عمل پروتز سینه
به طور کلی تا مدتی بیمار زخم هایی را در قسمت سینه خود دارد که وجود آنها کاملاً طبیعی است. اما برخی افراد ممکن است زخم های جدی تری را تجربه کنند. معمولاً حدود ۵ درصد از افراد دچار این عارضه جراحی پروتز سینه می شوند. زخم در این موارد حالت برآمده، قرمز رنگ و ضخیم پیدا کرده و با درد زیاد همراه است. ممکن است مدت زمان طولانی لازم باشد تا جراحت های ناشی از عمل پروتز سینه محو شود. زمانی که این حالت رخ دهد حتماً باید به جراح خبر داد.
تغییر حالت پروتز سینه
یکی دیگر از عوارض پروتز سینه، موج دار شدن و چروکیده شدن پروتز است. این مشکل بیشتر در پروتز های آب نمکی یا سالین دیده می شود. زمانی که این مواد به سمت طرفین حرکت می کند، کناره های پروتز برآمده شده و سطح آن ناهموار می شود. البته این مشکل در پروتزهای سیلیکونی هم به مقدار کمتر پیش می آید.
بی حسی در نوک سینه ها به دنبال جراحی پروتز سینه
پس از انجام هر عمل جراحی تهاجمی، امکان کاهش و از دست رفت حس سطحی در عضو عمل شده وجود دارد. این بی حسی یکی از اصلی ترین عوارض جراحی پروتز سینه به حساب می آید. در برخی از بیماران ممکن است بی حسی در نوک سینه دائمی باشد. در بیشتر موارد نیز با گذشت زمان این مشکل رفع میشود و کم کم احساس به نوک سینه ها باز می گردد.
جمع شدن مایعات در اطراف پروتز سینه
پس از انجام عمل پروتز سینه به طور طبیعی در اطراف پروتز مایع جمع می شود. در علم پزشکی به این حالت سروما گفته می شود که رنگی متمایل به زرد داشته و حاوی مایع سروز می باشد. در صورتی که حجم مایعات بالا باشد لازم است با استفاده از جراحی خارج شود.
صفحه اینستاگرام دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان
مطالب پیشنهادی سایت دکتر علی علوی راد (فوق تخصص جراحی پلاستیک اصفهان):
علل بروز مشکلات تنفسی پس از جراحی بینی