لیپوساکشن یا لیپوپلاستی عملی است که طی آن از تکنیک ساکشن برای بیرون کشیدن چربی اضافه از بخشهای خاصی از بدن مانند شکم، پشت، رانها، بازوها و یا گردن کمک گرفته میشود. به علاوه، با استفاده از لیپوساکشن میتوان به این قسمتها شکل بهتری داد که به آن پیکرتراشی میگویند. باید توجه داشت که لیپوساکشن برای برطرف کردن چاقی موضعی و شکل دادن به بدن است و نمیتوان آن را راه حلی برای درمان بیماری چاقی به شمار آورد. رسیدن به نتیجه دلخواه در لیپوپلاستی مستلزم داشتن پوستی سالم، بدون ترک و بدون سلولیت است. هر چه پوست حالت ارتجاعی بیشتری داشته باشد، بعد از عمل سریعتر جمع شده و به فرم مطلوب میرسد.
چه کسانی کاندید مناسب برای انجام لیپوساکشن هستند؟
برخی افراد با وجود اینکه وزن مناسبی دارند، ورزش میکنند و رژیم غذایی خود را رعایت میکنند اما از تناسب اندام خود راضی نیستند. در واقع چربیهای مقاوم موجود در بدن به سادگی از بین نمیروند و تبدیل به چاقی موضعی میشوند که در این میان تنها راه برطرف کردن آن، انجام عملهای جراحی مانند لیپوساکشن است. به اختصار میتوان بیان کرد که افراد زیر کاندیدهای ایدهآل برای انجام لیپوساکشن هستند:
پیش از جراحی
پیش از جراحی از شما خواسته میشود تا مصرف داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین یا ایبوپروفن را متوقف کنید. سیگار را از چند هفته پیش از عمل کنار بگذارید. مصرف داروهای شیمیایی و حتی گیاهی تنها با نظر پزشک جراحتان مجاز است.
حین جراحی
روش انجام عمل لیپوساکشن بسته به میزان چربی تجمع یافته، برای قسمتهای مختلف بدن متفاوت است. به طور کلی مراحل عمل عبارتند از:
پس از جراحی
بعد از عمل، ترشح از محل ورود کانول طبیعی است. برای کنترل تورم و جلوگیری از افتادگی پوست معمولاً به مدت ۶-۲ ماه از یک گن مخصوص استفاده میشود. درد بعد از عمل چندان شدید نخواهد بود اما احتمال کبودی در ناحیه تحت جراحی وجود دارد. برای بیشتر بیماران، متورم شدن محل جراحی بزرگترین مشکل بعد از لیپوساکشن محسوب میشود. توصیههای زیر برای کاهش تورم مفید هستند: