آشنایی با کاربرد انواع تامپون های بینی
تامپون بینی و استفاده از آن برای پانسمان بعد از عمل بینی، یکی از دلایل نارضایتی و ناراحتی بیماران برای زخم های درون بینی می باشد. و یا بعد از عمل جراحی برای برداشتن پانسمان ها با درد و ناراحتی بسیار زیادی روبرو بوده اند. در ادامه این مقاله از سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان تلاش کردیم تا با ارائه اطلاعات دقیق شما را با کاربرد انواع تامپون های بینی بیشتر آشنا کنیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. البته امروزه از تامپون های بینی برای عمل جراحی کمتر استفاده می شود. و به دلیل پیشرفت و توسعه علم جراحی زیبایی دیگر استفاده نمی شود یا به صورت خیلی کم استفاده می شود.
تامپون بینی برای چیست ؟
پس از اتمام جراحی بینی، پزشکان نوعی گاز را که با پمادهای آنتی بیوتیک یا تتراسایکلین آغشته است در حفره بینی شما قرار می دهند که تامپون نامیده می شود. تامپون میتواند از خونریزی و تشکیل هماتوم در تیغه بینی جلوگیری کند.
بعضی از انواع تامپون ها برای راحتی استفاده در انتها یا به دنباله خود دارای یک نخ هستند. که در خارج از بینی باقی می ماند و به واسطه آن میتوان تامپون را حرکت داد. و جابجا کرد و یا با یکی دیگر آن را تعویض کرد. همچنین انواع دیگر آن ها ممکن است در وسط تامپون برای عبور جریان هوا لوله ای قرار داده شده باشد تا بیمار بتواند به راحتی تنفس داشته باشد.
مطلب پیشنهادی : جراحی پلاستیک بینی و انواع آن
فواید تامپون بینی
تامپون های بینی استخوان وسط و یا به عبارتی تیغه وسطی بینی را مستحکم نگه داشته. و به همین منظور تیغه وسط بینی صاف و منظم خواهد ماند. از دیگر کارهایی که تامپون های بینی انجام می دهند، جلوگیری از خونریزی و بهبود زخم های داخلی بینی بیمار می باشد.
با پیشرفت تکنولوژی و توسعه علوم پزشکی دیگر استفاده از تامپون های بینی متداول نیست. و جراحان زیبایی کمتر از این پانسمان های بسیار حجیم و دردناک استفاده می کنند. زیرا باعث ایجاد التهاب و درد شدید برای بیمار در هنگام خارج کردن آنها بوده است. اما گاهی برای بعضی از بیماران که خونریزی های بسیار شدیدی را داشتند. از این نوع از تامپون ها که به صورت کوچک هستند که به مینی تامپون شناخته می شوند استفاده می گردد.
آیا استفاده از تامپون ضروری است؟
موارد مختلفی برای استفاده نکردن از این پانسمان وجود دارد. اما لازم به ذکر است که به عنوان یکی از ابزارهای پزشکان این پانسمان ممکن است مورد استفاده آنها قرار بگیرد. همواره موارد منع مصرف آنها بسیار خاص بوده است.
در حالتی که جراح از بخیه جذبی به صورت دقیق در محل به کار برده و نیاز به نگه نداشته باشد. از تامپون استفاده نمی شود. در چنین حالت هایی بیمار هم در آرامش است. همچنین در شرایطی که جراح بینی با استفاده از روش آندوسکوپی زائده های استخوانی و اصلاحات مورد نظر خود را در داخل بینی ایجاد کرده، استفاده از تامپون نیازی نیست.
البته تمامی موارد اشاره شده فوق امکان انجام آن ها وجود دارد اما در حین جراحی و انجام دادن عمل جراحی زیبایی بینی این جراح است که با استفاده از امکاناتی که برای او قرار داده شده است بهترین گزینه را انتخاب می کند.
قطعاً تامپون بینی یکی از گزینه ها برای جلوگیری از خونریزی های بعد از عمل و نگهدارنده خوبی برای تیغه بینی از سوراخ های داخلی می باشد که بسته به عملکرد و نوع بینی شخص بیمار تمامی موارد عنوان شده متغیر می باشد. اما بروز موارد مختلفی در هنگام عمل و استفاده از این پانسمان محتمل می باشد.
دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید
انواع تامپون بینی
تامپون ها به به دو نوع مجرا دار یا لوله دار یا تامپون معمولی تقسیم میشوند. که هر دوی این مدل از تامپون ها در هنگام جراحی امکان استفاده دارند. و در حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت این تامپون ها در بینی بیمار قرار دارد و شاید بیشتر در بینی فرد بیمار قرار بگیرد.
اما همانطور که اشاره شد با توسعه تکنولوژی و علوم جراحی زیبایی استفاده از این تامپون ها کاهش پیدا کرده. و با بخیه های جذبی و و سوزاندن محل هایی که دچار خونریزی است. احتمال خونریزی بعد از عمل کاهش می یابد.
سخن آخر
همانطور که در مطالب بالا ذکر شد تامپون بینی نوعی پانسمان برای ترمیم زخم های درون بینی می باشد. که امروزه به مراتب کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع پانسمان با مستحکم نگه داشتن استخوان وسط و یا به عبارتی تیغه وسطی بینی سبب می شود. که تیغه وسط بینی فرم صاف و منظم خود را از دست ندهد.