تاثیر جراحی پروتز سینه بر سرطان سینه

رابطه بین جراحی پروتز سینه و بروز سرطان پستان

جراحی‌های زیبایی پستان همچون جراحی پروتز سینه اغلب برای کاستن از حجم سینه‌ها و کوچکتر کردن آنها و یا فرم دهی به سینه ها انجام می شود که در این دسته از جراحی‌ها، ریسک سرطان پستان به نسبت حجم برداشته شده از پستان کم می شود ولی این جراحی هیچگاه معادل جراحی پیشگیرانه از سرطان محسوب نخواهد شد.

استفاده از پروتزهای استاندارد هیچگاه موجب افزایش خطر سرطان پستان نخواهد شد. تنها نکته قابل توجه ، کاهش دقت ماموگرافی در آن دسته افرادی است که از پروتز استفاده می‌کنند به همین دلیل این افراد باید در انجام ماموگرافی با حساسیت بیشتری برخورد کنند؛ ماموگرافی در این افراد با تکنیک اصلاح شده قابل انجام است و باید به متخصص رادیولوژی اطلاع داده شود که پروتز سینه دارند.


بیشتر بخوانید : پروتز سینه بعد از سرطان سینه


مطالعات علمی ثابت کرده که تشخیص سرطان پستان در افرادی که پروتز دارند دچار تاخیر نمی‌شود و سایز توده سرطانی در این بیماران در زمان تشخیص کمتر است که علت آن آسان تر بودن معاینه پستان و یا توجه بیشتر این افراد به تغییرات پستان خودشان است.

تمامی کسانی که قصد جراحی‌های سینه اعم از ماموپلاستی؛ جراحی پروتز سینه و یا لیفت دارند باید توجه داشته باشند که پیش از هرگونه جراحی در این عضو، ابتدا با انجام معاینه و در صورت نیاز؛ ماموگرافی از سلامت عضو مطمئن شوند. 

همچنین اگر سیگاری هستند باید مصرف هرگونه دخانیت را ترک کنند چراکه سیگار کشیدن اثر بسیار نامطلوب بر محل عمل خواهد داشت و باعث کند شدن روند درمان می‌شود در واقع این موضوع به ظاهر کوچک، بارها به دلیل کم توجهی عوارض و آسیب‌های جدی به بیمار وارد می‌کند.

 آنچه مسلم است، هیچکدام از انواع جراحی‌های زیبایی پستان با کاهش و یا افزایش خطر سرطان ارتباطی ندارند ولی افراد بالای ۳۵ سال باید قبل از عمل جراحی، آزمایش ماموگرافی برای تشخیص ضایعات مشکوک را انجام دهند و به طور مرتب اقدامات غربالگری را پیگیری کنند.


بیشتر بدانید : جراحی پروتز پستان


پروتز و سرطان سینه

هیچ مدرکی که نشان دهد پروتزهای سینه ایجاد سرطان در انسان می کند، وجود ندارد. شاید مهمترین موضوع در مورد پروتزهای سینه امکان به تاخیرافتادن تشخیص سرطان سینه با پروتزهای سینه سیلیکون و پرشده با آب نمک می باشد.

هردوی این مواد حاجب هستند و اشعه و پرتوها را از خود عبور نمی دهند و مانع دیده شدن بافت اصلی سینه در جریان مامورگافی می شوند. اگرچه تکنیک های ماموگرافی در سالهای اخیر بهتر شده و پیشرفت کرده اند و رادیولوژیست می تواند تا جایی که ممکن است قسمتهایی از بافت اصلی سینه که زیر پروتز سینه پنهان است را ببیند.

مهم است بدانید ۱۰ تا ۲۰ درصد سرطان های سینه با اشعه ایکس قابل تشخیص و مرئی نیستند و بنابراین بیشتر سرطان های سینه هنوز هم توسط خود شخص یا با معاینات فیزیکی قابل تشخیص و کشف می باشند.

زنی که پروتز سینه دارد باید همان برنامه ماموگرافی منظم که زنان دیگر دارند را داشته باشد. باید شخصی که کار رادیوگرافی را انجام می دهد را از وجود پروتزها مطلع کرد تا نماهای خاص برای رادیوگرافی مناسب انتخاب شود. در نتیجه پروتزهای سینه کار رادیولوژیست را سخت تر می کنند؛ هرچند مانع انجام آن نمی شوند.


جراح متخصص زیبایی پستان اصفهان


دکتر علی علوی راد فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی اصفهان


 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *