عوارض و خطرات کشیدن سیگار در جراحی بینی
در ادامه مطلب امروز سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان به بررسی عوارض و خطرات کشیدن سیگار در جراحی بینی خواهیم پرداخت. عوارض مختلف جراحی بینی برای افراد سیگاری و دلیل خطرناک بودن آن عبارتند از:
افزایش خطر کبودی و تغییر رنگ
همه ما میخواهیم بعد از جراحی هر چه زودتر بینی طبیعی داشته باشیم. کبودی بعد از هر نوع جراحی از جمله جراحی بینی رایج است. اگر نمیخواهید بعد از جراحی صورت شما برای مدت طولانی کبود باشد باید حتما سیگار را ترک کنید. سیگار کشیدن کبودی را بدتر میکند و باعث میشود مدت طولانی تری باقی بماند.
کاهش روند بهبودی
سیگار باعث افزایش مونوکسید کربن در خون میشود. این مونوکسید کربن با منبع هموگلوبین بدن ترکیب میشود و توانایی خون برای رساندن اکسیژن به سلول ها را محدود میکند. بدون تامین اکسیژن مناسب روند بهبودی سلول ها کاهش مییابد. نیکوتین و مونوکسید کربن رگ های خونی را کوچک و جریان خون را محدود میکنند. این مسئله باعث طولانی تر شدن روند بهبودی بیمار میشود و نتایج مطلوب جراحی را به خطر میاندازد. روند بهبودی بعد از جراحی برای افراد غیر سیگاری به شرح زیر خواهد بود:
- هفته اول: برداشتن اسپلینت بینی: کبودی و تورم صورت به خصوص در اطراف چشم قابل توجه خواهد بود.
- هفته دوم: کبودی و تورم کاهش مییابد.
- هفته سوم و چهارم: بیمار میتواند فعالیت های معمولی نوع قلبی را از سر بگیرید.
- هفته ششم: استخوان ها باید به اندازه کافی برای تمرین با وزنه و فعالیت های شدیدتر قوی باشند.
- سه تا شش ماه بعد از جراحی: بی حسی و حساسیت های پوستی از بین میروند.
- یک سال بعد از جراحی: بیمار کاملا بهبود مییابد.
اگر قبل از هفته ی سوم و چهارم شروع به کشیدن سیگار کردید احتمالا روند بهبودی شما طولانی تر میشود. همچنین در طول روند بهبودی به مراقبتهای پزشکی بیشتر نیاز دارند.
مطلب پیشنهادی : بررسی روش های مختلف جراحی بینی گوشتی
از بین رفتن پوست
نیکوتین باعث کوچک شدن رگ های خونی سالم و بزرگ میشود در نتیجه خون در بدن شما دیگر نمیتواند آزادانه جریان داشته باشد و اکسیژن خیلی سریع به بافت های آسیب دیده نمیرسد. این وضعیت بعد از جراحی بسیار خطرناک است چون بافت های آسیب دیده نیاز به دریافت مواد مغذی سالم و اکسیژن از سلول های خونی دارند. این کمبود اکسیژن میتواند باعث پیری و مرگ بافت ها شود اگر سلول های آسیب دیده ناشی از جراحی بینی شما به درستی اکسیژن دریافت نکنند ممکن است پوست صورت یا بینی شما از بین برود.
جای زخم
سیگار کشیدن باعث تاخیر در تشکیل بافت های ترمیمی میشود. این مشکل معمولا به دلیل کمبود اکسیژنی است که از طریق سلول های خونی به زخم میرسند. کند بودن روند بهبودی میتواند احتمال ایجاد اسکار بزرگ را افزایش دهد. دود سیگار میتواند سلول ها را برای زنده ماندن در طول دوران بهبودی تحریک کند اما توانایی حرکت آنها را هم کاهش میدهد. این وضعیت میتواند باعث تجمع سلول ها در اطرف زخم و افزایش ماندگاری زخم شود.
انسداد مسیر تنفس
اگر جراحی بینی شما شامل اصلاح تیغه بینی یا سایر مشکلات تنفسی باشد شما باید حداقل چند هفته قبل از عمل سیگار را ترک کنید. همانطور که گفته شد سیگار کشیدن عروق خونی را کوچک میکند و روند بهبودی را کند میکند. اگر مسیر تنفسی به درستی بهبود پیدا نکند نه تنها باعث عفونت میشود بلکه مشکلات تنفسی و دوران نقاهت طولانی تر میشود.
عوارض قلبی و افزایش فشار خون
سیگار کشیدن نه تنها فشار خون را افزایش میدهد بلکه بیمار را در معرض خطر خونریزی حین جراحی، حمله قلبی یا مسائلی که بر بیهوشی تاثیر میگذارند قرار میدهد. بعد از اینکه تحت عمل آسیب زا به بدن قرار گرفتید مانند جراحی، سلول های شما برای بهبودی به اکسیژن و مواد مغذی نیاز دارند. نیکوتین و مونوکسید کربن موجود در سیگار باعث تنگ شدن رگ ها، کاهش اکسیژن لازم خون و کاهش سرعت بهبودی میشود. هر گونه تاخیر در روند بهبودی میتواند خطر عفونت و همچنین نتایج مطلوب جراحی بینی را تا حد زیادی افزایش دهد.
خطر عفونت بالا
بدن ما دائما در حال مبارزه با انواع مختلف باکتری ها، سموم و آلرژی ها است. بنابراین بعد از جراحی سلو ل های ما دو برابر کار میکنند تا به بهبودی بینی و تمام استخوان ها و بافت های آسیب دیده کمک کنند. گفته میشود که نیکوتین بر سلول های خونی نتروفیل تاثیر گذار است. سلول نتروفیل تاثیر زیادی در بهبودی بافت های آسیب دیده و جلوگیری از عفونت دارد بنابراین بعد از جراحی سنگین، روند ترمیم زخم بسیار مهم است. سیگار کشیدن بعد از جراحی میتواند توانایی این سلول را در ترمیم مناسب بینی کاهش دهد و سلامت و نتایج مورد نظر شما را به خطر بیندازد.
افزایش خطرات بیهوشی
جراحی بینی با بیهوشی عمومی انجام میشود که خطرات جدی را در پی دارد که برای افراد سیگاری این خطرات افزایش پیدا میکند.
عدم تقارن در بینی یا نتایج ضعیف
هنگام انجام عمل بینی باید برای رسیدن به نتایج مورد انتظار به توصیه های پزشکتان عمل کنید. اما اگر سیگار بکشید ممکن است نتایج مودر نظر شما حاصل نشود.
خونریزی بیش از حد
اگر حداقل پنج روز قبل از جراحی الکل مصرف کرده باشید ممکن است در حین عمل دچار خونریزی بیش از حد شوید.
باریک شدن رگ های خونی و کاهش اکسیژن و جریان خون به ناحیه مورد نظر
سیگار رگ های خونی شما را باریک میکند. رگ های باریک شده برای رساندن اکسیژن، مواد مغذی و عوامل ترمیم کننده به زخم مشکل دارند. این مسئله میتواند روند بهبودی زخم را کاهش دهد. وقتی سیگار میکشید مونوکسید کربن وارد سلول های خونی میشود و سطح اکسیژن خون را کاهش میدهد. با توجه به اینکه اکسیژن برای بهبودی شما ضروری است سیگار روند بهبودی را کند میکند چون اکسیژن کمتری به خون شما میرسد.
افزایش التهاب و درد
در اکثر روش های جراحی درد و ناراحتی قابل توجهی را بعد از جراحی تجربه نمیکنید(به شرطی که تمام دارو های ضد درد را به موقع مصرف کنید). اما مواد شیمیایی موجود در سیگار باعث افزایش التهاب، درد و تورم در کل بدن شما میشود. سیگار همچنین تاثیر داروهای شما را کاهش میدهد و درد را بدتر میکند.
افزایش نیاز دارویی
به طور طبیعی مصرف تنباکو، توتون و نیکوتین تاثیر دارو ها را کاهش میدهد. در نتیجه شما به دوز بالاتری از دارو های ضد درد، آنتی بیوتیک ها و سایر دارو ها نیاز دارید.
دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید
آیا جراحان بینی افراد سیگاری را عمل میکنند؟
این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد. در حال حاضر بسیاری از جراحان بینی از انجام عمل جراحی برای افراد سیگاری خودداری میکنند چون سیگار کشیدن باعث ضعیف شدن نتایج درمان میشود بیمار بیشتر در خطر ابتلا به عوارض جراحی قرار دارد. حتی اگر جراحی برای افراد سیگاری عوارضی نداشته باشد نتایج درمان آنها کمتر از حد ایده آل خواهد بود در نتیجه بسیاری از جراحان با تجربه از جراحی افراد سیگاری خودداری میکنند. بسیاری از جراحان بینی در حال حاضر بیماران را ملزم به انجام آزمایش نیکوتین در روز جراحی میکنند و در صورت مثبت بودن آزمایش جراحی بدون بازپرداخت هزینه های بیمار جراحی کنسل میشود.
عوارض ترک نکردن سیگار قبل از جراحی بینی
اگر قبل از جراحی بینی سیگار را ترک نکنید این احتمال وجود دارد که هیچ عارضه ای برای شما ایجاد نشود اما در معرض خطر بسیار بیشتری برای عوارض قرار دارید به طوری که زخم جراحی شما به درستی بهبود نمییابد و قطعا نتایج زیبایی خوبی از جراحی حاصل نمیشود. برخی از عوارض ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان، عمل مجدد و درمان طولانی داشته باشند و حتی ممکن است عوارض جدی مانند عفونت زخم باعث آسیب زیبایی دائمی به محل جراحی شود.
جراح بینی اصفهان را در دکتر آف