جراحی کوچک کردن و درمان شاخک های بینی
همانطور که پیشتر نیز گفتیم ممکن است بزرگی شاخکهای بینی تحت عوامل خاصی ایجاد شده و پس از گذشت یک مدت مشخص، به حالت طبیعی برگردند. اما در برخی از مواقع این مشکل با گذشت زمان، خود به خود حل نشده و حتماً لازم است تا از طریق روشهای مختلف به درمان آن پرداخت. باآنکه برای درمان بزرگی شاخک بینی راه حلهای مختلفی وجود دارد. اما با این همه حال عمل جراحی بینی یکی از بهترین روشها شناخته میشود. اما در حالت کلی تشخیص و انتخاب روش درمان بر عهده پزشک متخصص است. در ادامه این مطلب از سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان به بررسی جراحی کوچک کردن و درمان شاخک های بینی می پردازیم.
چنانچه بزرگی شاخکهای بینی خفیف باشد این مشکل معمولاً با مصرف داروهای ضد حساسیت و یا داروهای حاوی کورتون برطرف میشود و با مصرف منظم شاخکهای به اندازه طبیعی خود باز میگردند. اما در صورت حاد بودن مشکل بزرگی شاخکها، ممکن است فقط عمل جراحی پاسخگو باشد.
نحوه جراحی شاخک بینی
به عملی که روی شاخکهای بینی و در جهت اصلاح شاخک های بینی صورت میگیرد توربینوپلاستی میگویند. عمل توربینوپلاستی به دو روش صورت میگیرد.
روش اول:
در این روش بخش کوچکی از شاخک سوزانده یا برداشته میشود. البته اگر در انجام این عمل دقت نشود و بخش زیادی از مژههای روی شاخکها نیز برداشته شود، عملکرد شاخک دچار اختلال میشود.
روش دوم:
این روش از عمل به این صورت انجام میشود که ابتدا برشی در قسمت مخاطی شاخک برای دسترسی به استخوان ایجاد میشود. سپس استخوان اضافی برای ایجاد فاصلهی مناسب میان شاخک و تیغهی بینی برداشته میشود. باید توجه داشت که در این روش چون هیچ عمل و دستکاری خاصی روی لایه مخاطی صورت نمیگیرد هیچ اختلالی در عملکرد شاخکهای بینی ایجاد نمیشود.
لازم به ذکر است تمامی جراحیهای جهت رفع مشکلات شاخک بینی انجام میشود به صورت سرپایی است و نیاز به بیهوشی کامل و بستری شدن در بیمارستان ندارد.
شایان ذکر است که عمل کوچک کردن شاخک های بینی میتواند همزمان با عمل زیبایی نیز صورت بگیرد. همانطور که میدانید جراحی زیبایی بینی یک نوع جراحی پلاستیک است. این عمل میتواند توسط جراح پلاستیک و یا متخصص حلق و گوش و بینی انجام شود. اگر لازم باشد که در کنار عمل زیبایی و اصلاح فرم بینی مشکلات تنفسی از جمله اصلاح شاخک بینی انجام شود این عمل باید توسط متخصص گوش و حلق و بینی صورت بگیرد.
دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید
عوارض جراحی شاخک بینی
برداشتن شاخک های بینی از طریق انجام جراحی میتواند مضراتی نیز داشته باشد. چنانچه در طول عمل شاخک بینی مقدار زیادی از لایه مخاط بینی جدا و برداشته شود، شاخکهای بینی عملکرد طبیعی خود را از دست داده و نمیتوانند وظیفهی خود که گرم و مرطوب کردن هوای تنفس شده است را به خوبی انجام دهند. این عملکرد ضعیف شاخکها موجب پوستهپوسته و خشک شدن حفرههای بینی شده و در نتیجه بیمار پس از عمل احساس سوزش مانندی در بینی خود خواهد داشت.
میزان هزینههای عمل شاخک بینی
با در نظر گرفتن اینکه عملهای مربوط به مشکلات تنفسی و شاخک بینی در جهت سلامت فرد صورت میگیرد در نتیجه هزینههای مربوط به این جراحی توسط شرکتهای بیمه پرداخت میشود و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
مطالعه بیشتر:
بیماریها و مشکلات شاخکهای بینی