کاربرد انواع گچ بینی

بررسی کاربرد انواع گچ بینی

اسپلینت بینی یا گچ بینی در واقع نوعی آتل پلاستیکی می باشد که پس از عمل جراحی بینی، عمل محافظت از بینی را انجام می دهد و به استخوان و غضروف های بینی کمک می کند تا در زمان ترمیم از جایشان تکان نخورند. در ادامه این مطلب از سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان کاربرد انواع گچ بینی را مورد بررسی قرار می دهیم.

در جراحی بینی به طور کلی از دو نوع اسپلینت داخلی و خارجی استفاده می شود. که هر یک کاربرد متفاوتی دارند به عنوان مثال اسپلینت داخلی عموما پس از جراحی انحراف تیغه بینی یا سینوپلاستی مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتی که اسپلینت خارجی با هدف حفظ ظاهر جدید بینی در زمان آسیب پذیر بودن بینی و نیاز به محافظت بیشتر به کار برده می شود. از جمله اهداف استفاده از آتل بینی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • کاهش ورم
  • ضربه زدن به چیزهای مختلف
  • نگه داشتن تیغه بینی (سپتوم)
  • محافظت از بینی در برابر آسیب‌دیدگی

برای اینکه گچ بینی به خوبی در جای خود حفظ شود و شلی در آن ایجاد نشود باید مراقبت هایی را انجام دهید که پرهیز از خیس شدن گچ بینی در هنگام استحمام و یا شستن صورت از مهم ترین مراقبت های پس از عمل بینی به شمار می رود. اگر قصد استحمام دارید و یا می خواهید صورت خود را بشویید، بهتر است از اسفنح استفاده کنید و به گونه ای استحمام کنید که آب به سر و صورت برخورد نکند.

علل استفاده از آتل بینی پس از انجام عمل جراحی بینی

زمانی که جراحی بینی انجام می دهید، حداقل به مدت ۵ الی ۷ روز باید از آتل بینی استفاده کنید. تغییر در شکل و اندازه بینی سبب تغییر در زاویه پل بینی نیز می شود و همچنین ممکن است نوستریل ها باریک شده و یا محل نوک بینی تغییر یابد. با انجام عمل جراحی بسته بینی، شکاف هایی داخل نوستریل ایجاد می شوند. در صورتی که در جراحی باز بینی شکاف در زیر نوستریل ها و بینی ایجاد می شود. در هر دو نوع روش جراحی بینی، شکاف‌ هایی داخل بینی ایجاد می‌ شود که معمولاً بین نوستریل‌ ها می باشد.

پس از عمل بینی شاهد تغییر یافتن غضروف بینی، جدا شدن بافت نرم از بافت های زیرین و تراشیده شدن و تغییر مکان استخوان ها را مشاهده خواهید کرد. به همیت علت استفاده از آتل بینی بسیار مهم می باشد چرا که غضروف و استخوان های در حال بهبودی را در محل جدیدشان حفظ می کند. وجود این آتل‌ ها یا گچ به شما یاد آوری می‌ کند که باید از بینی خود در برابر ضربات ناگهانی که سبب آسیب دیدن آن می‌ شوند مراقبت کنید.

نحوه انجام پانسمان بعد از عمل بینی | جراح بینی اصفهان

انواع مختلف گچ یا اسپلینت بینی

آتل خارجی بینی

آتل خارجی بینی اغلب برای عمل برجسته‌ سازی بینی یا رینوپلاستی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. زمانی که از اسپلینت خارجی استفاده می شود. چسب مخصوصی بر روی بینی زده می شود. این چسب از پوست بینی محافظت کرده و به کاهش تورم کمک می‌ کند. سپس آتل متناسب روی آن قرار داده می‌ شود. کنترل تورم برای پیشگیری از ایجاد پاکت خونی (هماتوم) بین پوست و استخوان بینی بسیار مهم می باشد. اگر هماتوم شکل گرفت، در نهایت این خون به بافت اسکار تبدیل می‌ شود که می تواند در نتیجه عمل بینی تاثیر به سزایی بگذارد و سبب بد فرم شدن آن شود.

اسپلینت داخلی بینی

آتل داخلی بینی در هنگام عمل ممکن است استفاده شود یا شاید هم نیازی به استفاده از آن نباشد. غالباً آتل های داخلی بینی پس از جراحی انحراف بینی که در آن کج بودن تیغه بینی ترمیم می‌شود مورد استفاده قرار می‌ گیرند. اسپلینت‌ های داخلی وظیفه حفاظت از تیغه بینی را عهده دار می باشند. همچنین خون ریزی را نیز کنترل می کنند. اسپلینت ها با با حفظ تماس بین دیواره بینی و استخوان و غضروف، باعث می‌شوند که دیواره و ساختار داخلی بینی همزمان با هم بهبود یابند.

دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید

هدف از گذاشتن گچ روی بینی
  • اسپیلینت بینی به طور معمول به مدت یک هفته روی بینی باقی می ماند.
  • حمایت از تغییرات و موقعیت جدیدی که به استخوان و غضروف ها داده شده است.
  • گچ بینی یا اسپیلینت استخوان بینی را محکم حفظ می کند تا بینی به خوبی ترمیم شود.
  • اسپلینت بینی در نقش یک محافظ بینی عمل می کند که بینی را از آسیب در امان نگه دارد.
  • اسپیلینت که روی بینی قرار می گیرد به منظور به حداقل رساندن تورم بینی و کنترل تیغه بینی می باشد.

گچ بینی از دفورمه شدن و تحریک بینی جلوگیری کرده و باید در مراقبت از آن جانب احتیاط را رعایت کرد چون تاثیر بسزایی در نتیجه عمل خواهد داشت.

جراح بینی اصفهان در دکتر آف


مطالعه بیشتر:

بیماری‌ها و مشکلات شاخک‌های بینی

مشکلات رایج پوستی بعد از جراحی بینی

روش های درمان تنگی مجرای بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *