بررسی روش های درمان سرطان لاله گوش
ابتدا تشخیص سرطان لاله گوش انجام میشود. رشد غیرطبیعی بافت خارجی یا میانی گوش از علائم سرطان است. بدین منظور هنگام تشخیص بخشی از این بافت یا ضایعه پوستی را برش میدهند و از لحاظ وجود سلولهای سرطانی در آزمایشگاه مورد بررسی قرار میدهند. در این مقاله سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان، روش های درمان سرطان لاله گوش را مورد بررسی قرار می دهیم. لاله گوش بخشی از گوش بیرونی به حساب میآید اما با این وجود شیوه درمان بیماریهای مرتبط با آن متفاوت است. برای درمان سرطان لاله گوش معمولا پرتودرمانی، جراحی یا هر دو را انجام میدهند.
انتخاب نوع درمان
گروهی متشکل از متخصصان سرطان و مجاری گوش حلق و بینی نوع درمان را تعیین میکنند. رویکرد درمانی انتخابی به عوامل زیر وابسته است:
- سرطان در کدام بخش از گوش قرار دارد.
- نوع سرطان کدام است.
- غده یا تومور سرطانی چه اندازه است.
- تومور گسترش یافته است یا خیر.
- سلامت کلی بدن چگونه است.
درمان سرطان لاله گوش با جراحی و انواع آن
نوع درمان وابسته به اندازه بافت سرطانی و بخش درگیرشده است. اگر در لاله گوش یا بخشهای خارجی گوش بافت سرطانی ایجاد شود، بافت اضافی بریده میشود. اگر بافت سرطانی خیلی بزرگ باشد نیاز به جراحی زیبایی است؛ نگاهی دقیقتر به انواع جراحی گوش داشته باشید:
برش گوش یا نمونهبرداری Excision biopsy:
این فرآیند با بیحسی موضعی یا بیهوشی کامل انجام میگیرد. معمولا برای تشخیص و معالجه سرطان گوش داخلی انجام نمیشود چون بافت گوش آسیب میبیند.
جراحی ماز Mohs surgery:
روشی بسیار تخصصی است. هر بار بخش کوچکی از بافت گوش را برش میدهند، بررسی میکنند. این روند تا زمان رسیدن به بافت غیرسرطانی ادامه مییابد. این روش برای حفظ حداکثری بافت سالم گوش به کار میرود.
برش بخش بزرگی از گوش:
بخشی از گوش برش داده میشود و پوست بخش دیگر بدن را پیوند میزنند.
جراحی گرههای لنفاوی و غدد بزاقی:
در صورت وجود گرههای لنفاوی و التهاب در گردن انجام میشود.
برش کامل گوش و بازسازی مجدد:
تنها جراحان بسیار حرفهای مجاز به انجامش هستند. در موارد بسیار نادری به آن نیاز است.
پیوند بافت زنده:
توسط دکتر جراح زیبایی گوش انجام میشود. طولانی و هزینهبر است.
گوش مصنوعی:
گوش مصنوعی از جنس سیلیکون و همرنگ پوست بیمار است. امکان جدا کردن و اتصال مجدد دارد و تا ۱۸ ماه قابل استفاده است.
صفحه اینستاگرام دکتر علی علوی راد جراح گوش اصفهان
پرتودرمانی
پرتودرمانی شامل استفاده از اشعههای قوی برای از بینبردن و درمان سلولهای سرطانی است. این نوع درمان در چند حالت مورد استفاده گروه درمانی قرار میگیرد:
- سلولهای لاله گوش دچار سرطان شده باشند.
- بعد از جراحی و برای از بین بردن بافت سالم که در جراحی امکان برش آنها وجود نداشته باشد.
- برای کاهش ابتلای مجدد یا برگشت سرطان لاله گوش هم کاربرد دارد.
طول پرتودرمانی
دوره درمان از ۴ تا ۶ هفته متغیر است. با توجه به نوع سرطان و بزرگی بافت درگیرشده میتواند کوتاهتر یا طولانیتر شود. هر جلسه درمانی چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد. پزشک قبل از شروع روند درمان تعداد جلسات را مشخص میکند.
عوارض پرتودرمانی
بعد از جلسات پرتودرمانی ممکن است دچار قرمزی، التهاب، حساسیت یا بیحسی در اطراف گوش شوید. نگرانی در این مورد وجود ندارد چراکه این عوارض رفع میشوند. برخی دیگر از روشهای درمان شامل CT scan و MRI میشود. این دو روش در تشخیص و درمان سرطان گوش داخلی بیشتر کاربرد دارد.
سرطان لاله گوش و به طور کلی سرطانهای مرتبط با گوش بسیار نادر هستند. طول عمر و موفقیت درمان این تومورها به محل قرارگیری و عمر آنها بستگی دارد. رشد هر گونه بافت اضافی در اطراف گوش، درد و ترشحات غیرطبیعی باید جدی گرفته شود.
مطالعه بیشتر:
عوامل تسریع در بهبودی بعد از عمل بینی