روش های درمان اتواسکلروز گوش
در این مقاله سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان، روش های درمان اتواسکلروز گوش را مورد بررسی قرار می دهیم. برای درمان اتواسکلروز گوش چند روش مختلف وجود دارد که به شرح زیر هستند:
استفاده از سمعک
سمعک وسیلهای الکترونیکی است که حجم صدای ورودی به گوش را افزایش میدهد تا بتوانید صداها را واضحتر بشنوید. مزیت استفاده از سمعک این است که برخلاف جراحی هیچ خطری ندارد. سمعکهای مدرن، کوچک و دقیق هستند و برخی از آنها را میتوان در داخل گوش قرار داد تا دیده نشوند.
عمل اتواسکلروز گوش
جراحی گزینه خوبی برای اتواسکلروز پیشرفته است. عمل جراحی مورد استفاده برای این بیماری، استاپدوتومی یا استاپدکتومی نام دارد. این عمل را میتوان با بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام داد. در طی این عمل جراحی، برشی در داخل مجرای گوش یا گاهی در بالا یا جلوی گوش، برای دسترسی به استخوانهای داخل گوش ایجاد میشود. بخشی از استخوان رکابی برداشته شده و یک ایمپلنت پلاستیکی یا فلزی در گوش قرار میگیرد تا صدا را از استخوانهای باقی مانده به گوش داخلی منتقل کند.
بیمار ممکن است همان روز جراحی یا فردای آن روز به خانه برود. عمل اتواسکلروز یک عمل حساس است که معمولاً بسیار موفقیت آمیز میباشد؛ اما مانند تمام عملها، عوارض جراحی اتواسکلروز هم وجود دارند.
عوارض بعد از عمل اتواسکلروز گوش
- سرگیجه (معمولاً موقتی)
- بی حسی صورت (بسیار نادر)
- وزوز گوش جدید یا بدتر شده
- تغییر حس چشایی (معمولاً موقتی)
- از دست دادن بیشتر یا تمام شنوایی خود (در حدود ۱ مورد از ۱۰۰ بیمار)
پیش از انجام عمل جراحی میتوانید در مورد مزایا و خطرات استفاده از سمعک و عمل جراحی با جراح گوش اصفهان صحبت کنید و بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
طول دوره بهبودی پس از جراحی اتواسکلروز گوش
اکثر افرادی که جراحی استاپدکتومی انجام میدهند، در عرض یک هفته به روال عادی زندگی خود بازمیگردند. با این حال، اگر شغل شما به بلند کردن اجسام سنگین یا فعالیت شدید نیاز دارد، ممکن است لازم باشد تا یک ماه استراحت کنید و از کار دور باشید. پس از جراحی، محافظت از ساختارهای داخل گوش در برابر عفونت، فشار و صدا برای کاهش عوارض خطرناک بسیار مهم است. (به ویژه در مرحله اولیه پس از عمل).
مراقبت های بعد از عمل اتواسکلروز گوش
- بیمار بعد از عمل جراحی بهتر است روی گوشی که عمل نشده، دراز بکشد و البته به آرامی این کار را انجام دهد.
- بیمار باید آنتی بیوتیکهای خوراکی تجویز شده توسط متخصص گوش و حلق و بینی رأس ساعت مصرف کند.
- برخی بیماران ممکن است پس از عمل جراحی به سرگجه مبتلا شوند و چشایی خود را از دست دهند که جای نگرانی نیست و به مرور زمان بهبود خواهد یافت.
- بیمار پس از عمل جراحی باید از باد کردن بینی خود دوری کند.
- بیمار باید تا زمانی که پزشک اجازه نداده، به سراغ شنا کردن یا فعالیتهای دیگر آبی نرود؛ فعالیتهایی که باعث ورود آب به گوش میشوند.
- بیمار باید تا دو هفته پس از جراحی گوش، از مسافرت هوایی بپرهیزد.
- بیمار باید تا مدتی پس از عمل جراحی از فین کردن بپرهیزد.
- بیمار تا مدتی پس از عمل جراحی باید از خم شدن و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کند.
- افرادی که عمل جراحی گوش انجام دادهاند باید تا مدتی از افراد مبتلا به عفونت تنفسی دوری کنند.
- بهتر است بیمار دو بالش را زیر سر خود قرار دهد، زیرا بلند بودن سر باعث بهبودی سریعتر میشود.
- بیمار باید تا مدتی پس از عمل جراحی، از رفتن به حمام خودداری کند.
- بیمار باید در دوران نقاهت و تا زمانی که پزشک اجازه نداده، از فعالیتهای سنگین خودداری کند.
صفحه اینستاگرام دکتر علی علوی راد جراح گوش اصفهان
دارو برای اتواسکلروز: قرص فلوراید
شواهد محدودی وجود دارد مبنی بر اینکه قرصهای فلوراید ممکن است در برخی موارد، پیشرفت اتواسکلروز را کند کنند. این قرصها ممکن است به حفظ شنوایی کمک کنند و همچنین به کاهش علائم سرگیجه و مشکلات تعادل کمک کنند. با این حال، چنین درمانی به طور گسترده مورد استفاده قرار نمیگیرد.
قرصهای هورمونی و قرصهای ضد بارداری
برخی از پزشکان بر این باورند که مصرف قرصهای ضد بارداری یا درمان جایگزین هورمونی ممکن است اتواسکلروز را بدتر کند؛ اما برخی دیگر این داروها را تجویز میکنند. به همین دلیل، اگر مبتلا به اتواسکلروز گوش هستید و به دنبال درمان هورمونی میگردید، باید در مورد مزایا و معایب آن به طور کامل با پزشک خود مشورت کنید.
زیر نظر دکتر علوی راد جراحی گوش داشتم . راهکار ها و نکات مراقبتی که بهم گوشزد کردند کارمو خیلی راحتتر کرد و تونستم عوارض جراحی گوش راحتتر بگذرونم