نحوه انجام جراحی همزمان پولیپ بینی و زیبایی بینی چگونه است ؟
پولیپ بینی زایده ایست اشکی شکل که خوش خیم و معمولا در اطراف منطقه ای قرار دارد که در آن سینوس ها به حفره ی بین باز می شوند. پولیپ ها بدون درد هستند به همین دلیل فرد ممکن هست متوجه آن نشود تا زمانی که رشد کافی یافته و بینی را مسدود میکند و باعث ایجاد عوارضی همچون: گرفتگی بینی شدید، آبریزش بینی، کاهش حس بویایی ،خرناس وآپنه خواب شود.
معمولا افرادی که دارای چنین عارضه ای هستند در ناحیه سر و پیشانی احساس گرفتگی می کنند و هنگام خواب دهانشان باز می ماند .
پولیپ های بزرگتر می توانند باعث عدم تخلیه نرمال سینوس ها شوند که این امر باعث تجمع بیش از حد مخاط در سینوس ها و در نتیجه ایجاد عفونت شود .
چرا پولیپ بینی به وجود می آید ؟
پولیپ بینی ممکن است ارثی باشد و یا بدلیل آسیب مخاط بینی به وجود آید . مخاط بینی انسان باید همواره مرطوب باشد.
این رطوبت سبب محافظت از محیط داخل بینی و سینوس ها می شود . در هنگامیکه فرد دچار سرماخوردگی می شود این مخاط دچار تورم و خشکی می شوند . اگر این اختلال طولانی مدت شود احتمال به وجود آمدن پولیپ افزایش می یابد .
پولیپ بینی چطور درمان می شود ؟
در اکثر موارد ، از طریق درمان دارویی و یا با عمل جراحی برطرف می شوند . البته احتمال عود نمودن دوباره آنها بعا از درمان وجود دارد .
در اولین مراحل درمان پزشک با استفاده از ابزارهای دقیق اقدام به آندوسکوپی بینی می نماید تا دید دقیقی از بینی و وضعیت سینوس شما داشته باشد . استفاده از اسپری بینی کورتیکواستروئید اولین قدم در درمان به حساب می آید . در بسیاری از موارد این درمان باعث کوچک کردن و یا حتی از بین ببردن پولیپ می شود . راه دیگر استفاده دوره ای از داروهای خوراکی بر پایه کورتیکواستروئید است . دارویی مانند پردنیزون (prednisone) که برای موارد خفیف تر تجویز می شود . همانطور که گفته شد این درمانها ممکن است موقت بوده و احتمال بازگشت مجدد پولیپ وجود دارد .
در افرادی که تصمیم به عمل جراحی زیبایی بینی دارند و از این عارضه نیز رنج میبرند این امکان وجود دارد تا جراح با تشخیص پولیپ همزمان با جراحی زیبایی اقدام به رفع پولیپ بینی نیز بنماید . پزشک جراح ابتدا بوسیله تکنیکهای آندوسکوپیک اقدام به برداشتن پولیپ نموده و پس از برطرف سازی مشکل تنفسی بیمار جراحی بینی را انجام میدهد .