بررسی جراحی برای کوچک کردن شاخک بینی
در ادامه مطلب امروز سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان به مطالعه بیشتر در مورد جراحی برای کوچک کردن شاخک بینی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
شاخک بینی چیست ؟
در هر طرف بینی سه برجستگی وجود دارد که شاخک نامیده می شود. ،بهتر است بدانید که شاخک ها به شکل طبیعی کوچک و بزرگ می شوند بطوری که در برخی ساعات شبانه روز شاخکهای یک طرف بینی بزرگتر و سمت مقابل کوچکتر میشوند. بهمین دلیل است که در هر زمان یک طرف بازتر از طرف دیگر است. شاخک ها وظایف متعددی دارند ، نظیر گرم و مرطوب کردن هوای تنفس شده قبل از رسیدن به شش ها و همچنین حفظ بدن در مقابل عفونت بزرگ شدن شاخک ها در اثر برخی ازموارد نظیر عفونت و سرماخوردگی رخ می دهد ، علت این امر وارد شدن جریان خون می باشد که با عفونت ها مبارزه می کنند .
بعلاوه زمانی که شخص آلرژی دارد شاخک ها بزرگ می شود در این حالت شاخک ها رنگ پریده و متورم می شوند. یکی از نکات مهمی که در جراحی بینی باید به آن دقت شود حفظ شاخک ها می باشد و نباید جراح بی دلیل به حذف شاخک ها اقدام نماید زیرا با انجام این کار داخل بینی پوسته پوسته و خشک می شود در نتیجه شخص احساس سوزش، خشکی و حتی گرفتگی می کند.
این مطلب را نیز مطالعه کنید : بررسی نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل بینی
جراحی شاخک ها:
در برخی از مواقع نیاز است که جراحان بینی قسمت کوچکی از شاخک ها را ببرند ، با استفاده از جراحی می توان کاهش زیر مخاطی شاخک را انجام داد ، در این روش جراح بینی بالا کشیدن لایه مخاطی شاخک را با برش انجام می دهد ، جراح بینی بخش های اضافی استخوان را نیز حذف می نماید در نتیجه شاخک ها از تیغه وسطی بینی دورتر می نماید . با انجام روش بالا کارایی بینی از بین نمیرود چون پوشش آن حفظ می شود . یکی از روش های دیگر بدین گونه است که با استفاده از لیزر یا وسایل دیگر شاخک ها را اصلاح نمود ، اما در این روشها امکان دارد که مژک های مفید مخاطی از بین بروند.
عمل کوچک کردن شاخک های بینی
امکان کوچک کردن شاخک های بینی با بیحسی وجود دارد . برای اصلاح مشکل تنفسی ناشی از بزرگی شاخک بینی بهترین و موثرترین جراحی رزکشن ساب موکوزال است که به معنی خارج کردن استخوان داخل شاخک می باشد . سوزاندن شاخک تاثیرات دراز مدت ندارد. شاخک بینی در حقیقت یک برجستگی استخوانی است که روی آن را پوشش مخاطی فرا گرفته است . درون این پوشش مخاطی رگ ها و غدد فراوان وجود دارد که وظیفه گرم و مرطوب کردن و تصفیه هوا را به عهده دارند . وقتی شاخک بینی از حد نرمال بزرگتر می شود هم استخوان و هم مخاط آن رشد می کنند . در حین جراحی برشی روی مخاط داده می شود و استخوان نمایان می شود . استخوان و مخاط اضافه توسط وسایل جراحی برداشته می شود و سایز شاخک کوچک می گردد.
بینی توسط یک تیغه وسط به دو حفره مجزا تقسیم می شود . هر حفره به صورت جداگانه هوا را از محیط دریافت می کند و به داخل حلق و از آن جا به درون ریه می فرستد . درون هر حفره بینی سه برجستگی وجود دارد که به دیواره های بینی چسبیده اند . به این برجستگی ها شاخک بینی ( توربین ) می گویند . برای تصور آن ها غاری را در نظر بگیرید که از دیواره های آن صخره هایی به داخل غار برجسته شده باشد . آن صخره ها حکم شاخک بینی را دارند . وظیفه این برجستگی ها ( شاخک ها )افزایش سطح پوشش داخل بینی است.
دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید
وظیفه پوشش داخل بینی ( مخاط بینی ) گرم و مرطوب کردن و تصفیه هوا می باشد . هر قدر این پوشش سطح بیشتری داشته باشد طبیعی است که وظیفه خود را بهتر انجام می دهد . شاخک های بینی به همین دلیل و برای افزایش سطح در بینی تعبیه شده اند . در بعضی از بیماری ها که سردسته آن ها آلرژی (حساسیت ) است این شاخک های بینی بیش از اندازه بزرگ میشوند. طوری که فضای داخل بینی را مسدود می نمایند و در جریان هوا اختلال ایجاد می کنند .
در این موارد معمولا با استفاده از اسپری های ضد حساسیت بینی می توان دوباره این شاخک ها را کوچک نمود و جریان هوا در بینی را به وضعیت نرمال باز گرداند ولی گاهی سایز این شاخک ها آنقدر بزرگ شده است که دیگر به دارو جواب نمی دهد . در این موارد باید سایز شاخک ها را به وسیله جراحی کوچک کرد . کوچک کردن شاخک های بینی یک عمل جداگانه است که همزمان با جراحی زیبایی بینی قابل انجام است.
مطالب پیشنهادی:
آشنایی با جراحی بزرگ کردن بینی
نحوه انجام فعالیت های روزانه بعد از عمل بینی