بررسی روند و مراقبت جراحی پروتز و لیفت سینه
پروتز سینه
جراحی پروتز سینه همان طور که از نامش پیداست، با قرارگیری پروتز در بافت سینه به بزرگ تر شدن سینه ها کمک می کند. در این روش جراحی از پروتزهای سالینی و یا سیلیکونی استفاده می شود.
جراحی پروتز سینه می تواند علاوه بر بزرگ شدن سینه های کوچک تا حدی به رفع افتادگی سینه ها نیز کمک کند. در برخی موارد، یکی از سینه ها نسبت به دیگری کوچک تر است و این روش جراحی می تواند به رفع نامتقارن بودن سینه ها نیز کمک کند.
روند جراحی پروتز سینه
در این روش جراحی، پروتز می تواند پشت سینه و یا پشت عضله سینه قرار داده شود. در خانم هایی که بسیار لاغر هستند، پروتز زیر عضله گذاشته خواهد شد. پزشک با معاینه بیمار و بررسی دقیق بافت سینه، بهترین روش را برای بیمار در نظر خواهد گرفت.
پروتزهای سالینی مملوء از آب نمک استریل و پروتزهای سیلیکونی مملوء از ژل سیلیکون هستند و بیمار با این پروتزها احساس راحتی بیشتری خواهد داشت. اما پروتزهای سالینی، ظاهر طبیعی تری دارند.
در خصوص اندازه پروتز سینه باید بگوییم، که اندازه پروتز با توجه به پهنای شانه بیمار در نظر گرفته می شود. معمولا پروتزهایی که بسیار بزرگ هستند، ظاهر طبیعی چندانی نخواهند داشت. پروتز می تواند فرم دایره ای و یا قطره اشکی داشته باشد. پروتزهای دایره ای شکل پرتر هستند و در قسمت بالای سینه قرار می گیرند.
روند جراحی به این صورت است که پروتز از طریق برشی در چین های طبیعی زیر سینه، زیر بغل و یا اطراف هاله قهوه ای رنگ دور نوک سینه قرار داده می شود. در پایان و بعد از قرارگیری پروتز در جای مناسب، برش ها بخیه زده خواهند شد. نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که پروتز سینه باعث نمی شود معاینه فردی سینه سخت شود، اما ممکن است تداخلی را برای تست ماموگرافی ایجاد کند. معمولا جراحی پروتز سینه مشکلی را برای شیردهی ایجاد نمی کند، اما با این حال بهتر است در این خصوص با پرشک مشورت کنید.
جراحی لیفت سینه
بسیاری از خانم ها بعد از زایمان، شیردهی و یا با بالا رفتن سن با افتادگی در سینه های خود روبرو می شوند. جراحی لیفت سینه که با عنوان ماستوپکسی شناخته می شود. کمک می کند تا پوست شل و افتاده سینه برداشته و سینه به سمت بالا کشیده شود. در نتیجه، به جوانسازی سینه ها و بهبود زیبایی ظاهری کمک خواهد شد. در مواردی که سینه کوچک و افتاده باشد، نتایج درخشان تری حاصل خواهد شد.
روند جراحی لیفت سینه
تکنیک های مختلفی برای جراحی لیفت سینه وجود دارد که با توجه به اندازه و نتایج دلخواه بیمار در نظر گرفته می شود و هر یک از این روش، اسکارهای مختلفی را برجای خواهند گذاشت.
یکی از شایع ترین روش های جراحی به این صورت است. که برش اطراف هاله قهوه ای رنگ و به صورت عمودی تا زیر سینه زده می شود. در برخی موارد، برش در چین های طبیعی زیر سینه زده می شود. در هر دو حالت، پوست اضافی برداشته می شود و سینه و نوک سینه به سمت بالا کشیده خواهد شد. اندازه نوک سینه نیز کمتر خواهد شد. در مواردی که سینه کوچک است، امکان انجام همزمان جراحی پروتز سینه نیز وجود دارد.
مراقبت های بعد از جراحی لیفت سینه
مراقبت های بعد از اعمال جراحی از مهمترین مواردی است که رعایت آن در نتیجه جراحی تاثیر بسزایی دارد. بیمار باید بعد از جراحی تا حد امکان در منزل استراحت کند. از انجام فعالیت های شدید بدنی و ورزش، به مدت حداقل شش هفته باید خودداری شود و بیمار می تواند دو هفته بعد، تمرینات سبک را از سر بگیرد. بلند کردن اجسام سنگین نیز به مدت چند هفته ممنوع می باشد.
- از برقراری رابطه جنسی به مدت حداقل سه هفته باید خودداری شود.
- گن مخصوصی که در اختیار بیمار قرار می گیرد، باید به طور مرتب پوشیده شود.
- توصیه می شود بعد از جراحی، از قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید تا حد امکان خودداری شود. بیمار باید بعد از جراحی، رزیم غذایی سالمی داشته باشد و به ورزش اهمیت دهد.
- سینه ها بعد از جراحی ملتهب هستند و معمولا چند ماه طول می کشد. تا از میزان التهاب کاسته شود و نتایج نهایی جراحی مشخص گردد.
- ممکن است تغییراتی در حساسیت نوک سینه ها مشاهده شود. که به مرور میزان حساسیت به حالت طبیعی و اولیه باز خواهد گشت.
| اینستاگرام دکتر علی علوی راد جراح پلاستیک اصفهان|
مطالعه بیشتر:
چه افرادی می توانند لیفت بدن انجام دهند؟