جراحی ترمیم نقص بینی به چه منظور انجام میشود؟
جراحی ترمیم نقص بینی به منظور بازگرداندن شکل بینی به حالت طبیعی و بهبود عملکرد آن برای تنفس عادی صورت میگیرد. تکنیکهای این جراحی با توجه به مشکل بینی، متفاوت است. در این نوشته از سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان به بررسی جراحی ترمیم نقص بینی می پردازیم. مشکلات زیر از جمله مشکلاتی هستند که اگر در عمل جراحی بینی اولیه اصلاح نشده باشند، تا حدود زیادی با جراحی ترمیمی بینی قابل حل می باشند.:
- نواقص مادرزادی بینی (بیشتر در کودکان دچار شکاف کام یا لب شکری مشهود است)
- انحراف تیغه بینی
- ضربه شدید بر اثر سانحه (باعث شکستگی استخوان بینی شود)
- عمل جراحی قبلی (بیمار از شکل ظاهری بینی رضایت نداشته باشد)
- مصرف مواد مخدر از طریق بینی
- از بین رفتن نسج بینی به دلیل سرطان پوست
- کجی بینی
- انحراف بینی و یا داشتن علائم جابجایی غضروف بینی بعد از عمل
- عدم تقارن بینی
- شکل گیری ناقص
- انسداد مسیر تنفس
- غیر مصنوعی شدن ظاهر بینی
- باریک یا بزرگ بودن بیش از حد نوک بینی
- برآمدگی بینی همچنان در جای خود باقی باشد.
مطلب پیشنهادی : چرب شدن پوست بینی بعد از جراحی
چه زمانی باید جراحی بینی ترمیمی انجام بگیرد؟
در میان جراحان مختلف اختلاف نظرهایی درباره جواب این سوال وجود دارد. عده ای از آن ها بر این باورند که باید حداقل ۱سال از انجام عمل بینی اول گذشته باشد و پس از آن برای عمل ترمیمی بینی تصمیم گیری شود. اما عده ای از آن ها نیز بر این باورند که بعضی از نقایص بینی را قبل از یک سال می توان برطرف کرد. در هر صورت جراح بینی شما با معاینه می تواند این تصمیم را بگیرد.
انواع روشهای ترمیم نواقص بینی
سپتوپلاستی
سپتوپلاستی عمل جراحی اصلاح و صاف کردن تیغه میانی بینی است. سپتوم، دیواره استخوانی بینی و کارتیلاژ، غضروفی است که بینی را به دو بخش راست و چپ تقسیم میکند. زمانی که سپتوم به یکی از طرفین بینی منحرف میشود ناهنجاری ایجاد شده را انحراف تیغه بینی میگویند. در بیشتر افراد مبتلا به انحراف بینی معمولاً پرههای یک طرف بینی کوچکتر از طرف دیگر است. در این موارد، سپتوپلاستی تنها راه درمان محسوب میشود. سپتوپلاستی تغییر مکان سپتوم را اصلاح میکند و تنفس طبیعی را به فرد باز میگرداند.
پیش از جراحی سپتوپلاستی
قبل از جراحی سپتوپلاستی مانند جراحیهای دیگر، آزمایش خون و چک کردن وضعیت سلامت کلی بدن انجام میشود. از یک هفته قبل باید مصرف آسپرین، ایبوپروفن و یا دیگر داروهای رقیق کننده خون را کنار بگذارید. گرفتن عکس از بینی از زوایای مشخص، یکی دیگر از موارد ضروری است. بیشتر بیماران با بیهوشی کامل تحت جراحی قرار میگیرند.
دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید
حین جراحی سپتوپلاستی
جراحی سپتوپلاستی معمولاً بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه طول میکشد. جراح یک طرف بینی را میشکافد تا به سپتوم دسترسی داشته باشد. بعد از کنار زدن غشای مخاطی بینی، سپتوم در محل مناسب جایگذاری میشود. استخوانها یا غضروفهایی که باعث انسداد راههای تنفسی شدهاند نیز برداشته میشوند. مرحله نهایی بازگرداندن غشای مخاطی بینی به محل اولیه است. بعد از انجام عمل معمولاً روی بینی چسب زده میشود تا سپتوم و غشا را در جای اصلی نگه دارد اما گاهی، تنها قرار دادن تامپون تا چند روز بعد از جراحی کفایت میکند و نیازی به استفاده از چسب نخواهد بود.
جراح بینی اصفهان را در دکتر آف