تکنیکهای جراحی بینی گوشتی و نکات مهم آن
برای جبران ضعفهای آناتومی بینی گوشتی نسبت به بینی استخوانی، تکنیکهای استفادهشده در جراحی این دو نوع بینی کاملاً متفاوت است. در این نوع جراحی، هدف، کوچک کردن نوک بینی و بخشیدن ظرافت به آن است؛ به صورتی که به غضروف آسیبپذیر آن صدمهای وارد نشود. این دقیقاً همان نکتهای است که در گذشته با عدم توجه به آن باعث میشد تا بینی پس از جراحی شروع به گوشت آوردن بکند.
در گذشته، در عمل بینی گوشتی، غضروف آن برای فرم دادن به بینی تا حد امکان برداشته میشد. این کار باعث باز کردن فضا برای ایجاد چربیهای جدید میشد. بنابراین، فرم زیبای بینی پس از مدت کوتاهی از دست میرفت.
عمل بینی گوشتی با شیوهی نوین
در عمل بینی گوشتی با شیوهی نوین، اولین کار، کم کردن ضخامت پوست بینی میباشد. با توجه به حساس بودن بافت پوست، این اقدام باید با تبحر صورت گیرد. با توجه به این محدودیت تنها میتوان برداشتن چربی زیر پوست را برای نوک بینی، انجام داد.
در این عمل، با تقویت پایهی نوک بینی، زیبایی و فرم مطلوب آن پس از جراحی دوام پیدا میکند. در عمل بینی گوشتی با شیوههای نوین، تا حد امکان مقدار کمتری از غضروف برداشت میشود. با این روش، تنها در مواردی که غضروف، فرم و قوسهای بینی را نازیبا کرده باشد، به تقلیل غضروف دست میزنند. امکان دارد جراح برای تقویت غضروف بینی در این عمل، از غضروف گوش کمک بگیرد و آن را به بینی پیوند بزند؛ اما استفاده از غضروف نقاط دیگر بینی و جابجایی آن شیوهی اصلی در عمل بینی گوشتی میباشد.
در این نوع جراحی اگر بینی دارای استخوان پهنی باشد، میتوان با روشهای خاص و انجام برشهای دقیق، این استخوان را تا جایی که به بینی صدمه وارد نشود، باریک کرد. لازم به ذکر است اگر غضروف این گونه از بینی تضعیف شود، با توجه به سنگین بودن پوست آن امکان افتادگی نوک بینی بعد از جراحی بسیار زیاد میشود.
دکتر علی علوی راد
فوق تخصص و جراح پلاستیک اصفهان
جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر علی علوی راد متخصص و جراح پلاستیک کلیک کنید