جراحی پروتز پستان

جراحی برجسته کردن پستان (Breast Augmentation) برای بزرگ کردن و تغییر شکل پستان انجام می‌شود. در این جراحی، با کمک پروتز سیلیکونی و یا از جنس سالین (سرم نمکی) که در زیر نسج پستان قرار داده می‌شود، حجم و فرم پستان تغییر می‌کند. در موارد زیر، جراحی پلاستیک بزرگ کردن پستان بهترین انتخاب محسوب می‌شود:

  • بهبود شکل پستان‌های کوچک و رشد نیافته که بیشتر دلایل ارثی دارد.
  • اصلاح ظاهر پستان‌هایی که در اثر بارداری، شیردهی و یا کاهش وزن زیاد، افتاده و بد شکل شده‌اند.
  • تصحیح غیر قرینه بودن پستان‌ها
  • تغییر شکل و اندازه پستان‌ها در خانم‌هایی که از ظاهر خود ناراضی هستند.
  • ترمیم و بازسازی پستان‌هایی که در نتیجه جراحی سرطان پستان، تخلیه شده‌اند.
پیش از جراحی
  • تمرینات ورزشی منظم را در برنامه روزانه خود جای دهید. پیاده‌روی سبک چه قبل و چه بعد از جراحی، به بهبود سریع‌تر شما کمک می‌کند.
  • دو هفته پیش از جراحی از مصرف آسپرین، داروهای ضد التهاب و حتی مکمل‌های گیاهی که بر روی انعقاد خون تأثیر می‌گذارند، خودداری کنید.
  • از ۷۲ ساعت پیش از جراحی، هر روز پستان‌ها را با صابون آنتی‌بیوتیک بشویید.
  • سیگار کشیدن را ۲ تا ۳ هفته پیش از جراحی کنار بگذارید.
  • چند روز قبل از جراحی، غذاهای سالم بخورید و از مصرف نوشیدنی‌های الکلی خودداری کنید.
حین جراحی

بیهوشی: این جراحی معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. برش: تمام سعی جراح بر این است که اندازه برش محل ورود پروتز تا جای ممکن کوچک و نامحسوس باشد. به طور کلی سه روش جهت ایجاد برش وجود دارد: برش افقی در زیر قوس پستان،‌ برش نیم دایره‌ای دور هاله و برش زیر بغل. جراح با در نظر گرفتن شرایط بیمار، نوع و اندازه پروتز تصمیم می‌گیرد که کدام روش را انتخاب کند. انتخاب پروتز مناسب: جراح علاوه بر در نظر گرفتن اندازه مورد علاقه بیمار، با توجه به آناتومی بدن، عرض قفسه سینه و قابلیت ارتجاعی پوست وی پروتز مناسب را تعیین می‌کند. علاوه بر انتخاب نوع پروتز از میان پروتزهای سیلیکونی و سالین، شکل پروتز نیز تأثیر بسیار زیادی در نتیجه نهایی جراحی دارد. به طور کلی پروتزهای پستان از نظر شکل به دو دسته گرد (Round Implant) و اشکی (Teardrop or Anatomical Implants) تقسیم می‌شوند. پروتزهاي گرد شبیه به یک دیسک دایره‌ای حجم‌دار هستند که اغلب از نوع سیلیکونی می‌باشند. این نوع پروتزها معمولاً زیر عضله قرار داده می‌شوند و قسمت بالایی پستان را پُرتر نشان می‌دهند. پروتزهاي اشکي همانند شکل پستان‌های طبیعی، از یک طرف برجسته‌تر هستند و در سمت دیگر حجم کمتری دارند. پروتزهای اشکی از ژل سيليکون منسجم پُر شده‌اند اما به دلیل بافت خارجی فشرده‌ای که دارند می‌توانند هنگام جابجایی اندک در پستان، شکل آن را تغییر دهند.

breast

جایگذاری پروتز: بعد از انتخاب نوع پروتز، لازم است جراح آن را در جای مناسب قرار دهد که می‌تواند زیر عضله (Submuscular Placement) و یا درست پشت نسج پستان و روی عضله قفسه سینه (Submammary Placement) باشد. به طور کلی، پروتزها آسیبی به بافت غدد شیری پستان وارد نمی‌کنند و مشکلی از نظر شیردهی برای فرد به وجود نمی‌آورند.

breast

بخیه زدن: جراح علاوه بر بخیه زدن نسج داخلی سینه برای بالا نگهداشتن پروتز، پوست را نیز بخیه می‌کند. معمولاً تلاش می‌شود تا محل بخیه زیر قوس پستان قرار گیرد. بعد از آن، محل جراحی با باند مخصوص بسته می‌شود. اغلب بیماران باید تا چند هفته از سینه‌بند مخصوص نیز استفاده کنند. بخیه‌ها جذبی هستند و به همین دلیل محل جوشگاه به مرور زمان کمرنگ‌تر می‌شود.

پس از جراحی

دوران نقاهت جراحی پستان به دو بخش دوره استراحت مطلق بعد از عمل (۲۴ تا ۴۸ ساعت اول) و دوره چند روزه استراحت در منزل تقسیم می‌شود. در این مدت، رعایت توصیه‌های پزشک ضروری است اما نکات زیر را هم باید جدی گرفت:

  • به پهلو خوابیدن بلامانع است اما تا شش هفته به روی شکم نخوابید.
  • پس از ۶ هفته می‌توانید ورزش‌های سبک و پس از سه ماه ورزش‌های سنگین را انجام دهید.
  • از بالا بردن دست‌ها به سمت بالا یا پشت و به طور کلی هر حرکتی که به محل جراحی فشار وارد کند، خودداری کنید.
  • استحمام روزانه در بهبود هر چه سریع‌تر بخیه‌ها تأثیر بسیاری دارد اما بهتر است چند روز اول بعد از جراحی، از یک فرد بخواهید که در این کار به شما کمک کند.
  • با وجود اینکه ارتباطی بین سرطان پستان و انجام عمل زیبایی پستان وجود ندارد اما بهتر است برای اطمینان از سالم بودن وضعیت پروتزها، به طور مرتب ماموگرافی و سونوگرافی را به صورت همزمان انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *