درمان‌ کودکان و بزرگ‌سالان مبتلا به شکاف لب و کام

درمان‌های در دسترس برای کودکان و بزرگ‌سالان مبتلا به شکاف لب و کام

در حال حاضر انواع جراحی زیبایی لب جهت ترمیم شکاف لب برای نوزادان و کودکان مبتلا به شکاف لب و کام در دسترس است، برای بزرگ‌سالان مبتلا به شکاف لب و کام نیز گزینه‌های درمانی مناسبی وجود دارد. اغلب تلاش می‌شود که تا آخر دوره نوجوانی افراد، درمان لب شکری انجام شده باشد، اما اگر لازم باشد و یا نتایج مورد انتظار بیمار تأمین نشده باشد، ممکن است در سال‌های آتی نیز، افراد تحت درمان قرار بگیرند.

علاوه بر این، باگذشت زمان روش‌های جدیدی برای مدیریت شکاف لب و کام در دسترس ما قرار می‌گیرد. درنهایت، افراد بزرگ‌سال می‌توانند قبل از اقدام به فرزند آوری، در خصوص احتمال مبتلا شدن فرزندشان به این ناهنجاری، با پزشک مشاوره ژنتیک داشته باشند.

عمل جراحي

در اولین جلسه مشاوره با پزشک، جراح پلاستیک در خصوص جزئیات این عمل جراحی زیبایی لب شکری ، خطرات، عوارض، هزینه‌ها، زمان بهبودی و نتیجه درمان با شما به گفت‌وگو می‌پردازد. در این زمان، جراح به سؤالات احتمالی شما پاسخ خواهد داد.

پس از عمل جراحی شکاف لب

فرزند شما ممکن است بعد از عمل جراحی شکاف کام تحریک‌پذیر شود. ممکن است پزشک داروهایی برای کمک به رفع این عارضه تجویز کند. همچنین برای جلوگیری از مالش بخیه‌ها و دست‌کاری ناحیه جراحی‌شده، ممکن است لباس مخصوصی به نوزاد و کودک شما پوشانده شود. اگر از بخیه قابل‌جذب استفاده شده باشد، پس از مدتی خودبه‌خود حل می‌شوند، در غیر این صورت ظرف ۵ الی ۷ روز پس از عمل جراحی آن‌ها توسط پزشک کشیده خواهند شد.

دستورالعمل‌های خاصی در خصوص نحوه مراقبت از کودک و نحوه تغذیه آن پس از عمل جراحی به شما داده خواهد شد. جای زخم جراحی به‌تدریج محو خواهد شد، اما ممکن است به‌طور کامل برطرف نگردد. در طول عمل جراحی و برای مدتی کوتاه پس‌ازآن، کودک از طریق یک کاتتر داخل وریدی (IV) تغذیه می‌شود تا زمانی که بتواند از طریق دهان تغذیه خود را دریافت کند. برای یک یا دو روز بعد از جراحی، ممکن است کودک درد خفیفی داشته باشد، که توسط داروهای مسکن فاقد آسپرین، مدیریت خواهد شد. همچنین ممکن است داروهایی برای مصرف در خانه برای کودک شما تجویز شود.

لب بالا و بینی کودک شما در ناحیه‌ای که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرد، بخیه زده می‌شوند. تورم، کبودی و خون‌ریزی جزئی در اطراف بخیه‌ها طبیعی می‌باشد.

پس از عمل جراحی شکاف کام

معمولاً عمل جراحی شکاف کام در مقایسه با جراحی شکاف لب کمی سنگین‌تر است و ممکن است درد و ناراحتی بیشتری برای افراد ایجاد کند. بدین منظور جراح ممکن است داروهای ضد درد برای کودک شما تجویز نماید. به دلیل وجود درد و جراحت محل جراحی، ممکن است کودک شما نتواند به‌طورمعمول از دهان خود تغذیه کند. این روند تا زمانی ادامه دارد که کودک بتواند خوردن و نوشیدن خود را از سر بگیرد.

محلی جراحی که تحت جراحی شکاف کام قرار می‌گیرد، با نخ بخیه بسته می‌شود. بخیه‌ها را پس از چند روز جذب می‌شوند. دیگر نیازی نیست پزشکان آن‌ها را خارج نماید. در برخی موارد، در داخل دهان، کام تحت پانسمان قرار می‌گیرید. تا پزشک اجازه نداده است، نباید این پانسمان از دهان خارج شود.
  • ممکن است پی از جراحی، مقداری خونابه از دهان و یا بینی خارج شود، که پس از یک روز شدت آن کاهش می‌یابد.
  • برخی از افراد پس از عمل، در اطراف جراحت‌های خود دچار تورم می‌شوند، که ظرف یک هفته به‌طور قبل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد.
  • برای دو تا سه روز، ممکن است کودک درد خفیفی را تجربه نماید. بدین منظور پزشک داروهای مسکن فاقد آسپرین را برای فرد تجویز می‌نماید. داروهای نیز برای مصرف در خانه برای بیمار تجویز می‌شود.
  • بسیاری از افراد پس از جراحی دچار احتقان و یا گرفتگی بینی خواهند شد. علائم آن می‌تواند شامل مواردی همچون: خرناس بینی، تنفس دهانی و کاهش حس چشایی و بویایی باشد. ممکن استپزشک داروهایی برای رفع احتقان بینی تجویز نماید.
  • برای جلوگیری از عفونت، در بیمارستان برای شما آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. ممکن است پزشک از شما بخواهد مصرف ان را برای مدتی در خانه ادامه دهید.
  • بسته به صلاح‌دید و نظر پزشک ممکن است بیمار یک الی سه روز در بیمارستان باقی بماند.
  • پس از هر وعده غذایی ناحیه جراحت‌دیده و دهان را با مقدار کمی آب شست‌وشو دهید. در صورت لزوم می‌توانید برای تمیز کردن دهان خود، چندین بار در روز به‌آرامی دهان را با آب شست‌وشو دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *