بررسی دلایل افتادگی نوک بینی بعد از جراحی
افتادگی نوک بینی بعد از عمل معمولا به دو دلیل عمده رخ میدهد؛ تکنیک نامناسب در جراحی بینی و مراقبت نکردن درست پس از جراحی. برای جلوگیری و یا رفع افتادگی بینی بعد از عمل بهتر است به جراح ماهر و فوق تخصص مراجعه کنید. با مطالعه مطلب امروز سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان که برای شما گردآوری شده است. به بررسی دلایل افتادگی نوک بینی بعد از جراحی خواهیم پرداخت.
افتادگی نوک بینی بعد از عمل جراحی، مشکل شایعی است که در جراحیهای غیر اصولی بیشتر دیده میشود. این مشکل وقتی رخ میدهد که جراح بدون توجه به جنس بینی و با استفاده از تکنیکهای قدیمی، تنها به کاهش حجم غضروف بینی میپردازد. در چنین شرایطی استحکام نوک بینی کم میشود و با گذشت زمان دچار افتادگی خواهد شد.
برای جلوگیری از افتادگی نوک بینی بعد از عمل باید تکنیکهای تقویت نوک بینی با غضروف را به کار گرفت. یعنی به جای کاهش حجم غضروف، ساختار بینی را با کار گذاشتن غضروفهای مستحکم، تقویت کرد. وجود این غضروفها به بینی فرم مناسب میدهد و مانع از افتادگی آن میشود. حال باید برای عمل بینی به چه پزشکی مراجعه کرد تا این مشکل پیش نیاید؟ و اگر بینی دچار افتادگی بعد از عمل شد باید چه کار کرد؟
این مطلب را نیز مطالعه کنید : علل و انواع ورم بینی بعد از جراحی
افتادگی نوک بینی بعد از عمل
افتادگی نوک بینی بعد از عمل به معنی پایینتر آمدن نوک بینی از حد استاندارد آن است. در جراحی زیبایی بینی، معمولا بین نوک بینی و لبهای بالا یک زاویه متناسبی ایجاد میشود تا بینی فرد خوش فرم شود. این زاویه باید برای خانمها بین ۹۵ تا ۱۰۵ و حداکثر ۱۱۰ درجه باشد و در آقایان نیز بین ۹۰ تا ۹۵ درجه یا حداکثر ۱۰۰ درجه مناسب خواهد بود. اگر زاویه نوک بینی بیشتر شود، در اصطلاح دماغ عروسکی یا فانتزی ایجاد میشود. اگر این زاویه کمتر باشد، افتادگی نوک بینی وجود خواهد داشت.
در عمل جراحی بینی گوشتی، افتادگی نوک بینی بیشتر رخ میدهد، به ویژه اگر عمل توسط جراح فوق تخصص انجام نشده باشد. چرا که امروزه با انجام تکنیکهایی میتوان استحکام نوک بینی را افزایش داد و از این افتادگی جلوگیری کرد به شرط اینکه این عمل توسط بهترین متخصص جراحی بینی انجام شود.
البته افتادگی نوک بینی گاهی ممکن است نتیجه مراقبت نکردن صحیح فرد مانند بالا نگه داشتن سر و یا عدم چسب زدن مناسب باشد. درصورتی که این موارد به خوبی رعایت شود، جراحی نیز توسط فوق تخصص پلاستیک انجام شود و تکنیکهای مناسب و تقویت نوک بینی به کار گرفته شود، احتمال افتادگی نوک بینی بعد از جراحی بسیار کم خواهد بود.
جدیدترین تحقیقات پزشکی در مورد رفع افتادگی نوک بینی
تخلیه و اصلاح نوک بینی با زاویه کم بین بینی و صورت، یک تغییر شکل معمول است که در جراحیهای زیبایی بینی انجام میشود. با این وجود گاهی منجر به ظاهر بینی افتاده با حالت کشیده میشود که به آن افتادگی نوک بینی گفته میشود. در این افراد، روشهای مختلفی برای رفع افتادگی نوک بینی و دستیابی به چرخش و زاویه مطلوب نوک بینی وجود دارد مانند:
- پیوند کشش تیغه جلویی
- عمل پیوند امتداد پایه چارچوب بینی
- پیوند ستون تیغه میانی
- تکنیک زبانه در شیار
- جراحی چرخش نوک بینی
دکتر ایلکر در جدیدترین پژوهشی که در زمینه رفع افتادگی نوک بینی انجام داده و در سال ۲۰۲۱ به چاپ رسیده است، روشهای اصلاحی را مورد بررسی قرار داده است. این تحقیق با هدف ارزیابی تغییرات نوک بینی پس از روش اصلاح شده زبان در شیار (پیوند طرحریزی خودکار تیغه بینی) انجام شده است که در ماه مارس ۲۰۲۱ در ژورنال جراحی پلاستیک و زیبایی چاپ شده است.
بر اساس این پژوهش که روی ۴۲ نفر (۳۳ زن و ۹ مرد) انجام شد، جراحی تحت روش اولیه باز سپتورینوپلاستی با استفاده از روش تغییر زبانه در شیار، بررسی شد. این افراد بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ عمل جراحی بینی انجام داده بودند و حدود ۱۷ ماه پس از عمل، نتایج جراحی با قبل از عمل این افراد سنجیده شد. نتایج تجزیه و تحلیل این عملها نشان داد که تاثیر این تکنیک در رفع افتادگی نوک بینی بسیار چشمگیر بوده است.
طبق نظرات دکتر ایکلر
به نظر میرسد روش اصلاح شده زبانه در شیار (پیوند طرحریزی خودکار تیغه بینی) یک روش موثر در حفظ بالا نگه داشتن و چرخش طبیعی نوک بینی در جراحیهای بینی و روش مطمئنی برای اصلاح افتادگی نوک بینی در موارد مختلف است.
دلیل افتادگی نوک بینی بعد از عمل
در تکنیکهای قدیمیتر جراحی بینی، معمولا اساس کار بر جراحی کاهشی و کوچک کردن بینی بنا نهاده شده بود. به ویژه در کشور ما بینی فانتزی و بسیار کوچک طرفدار بسیاری داشته است. در این وضعیت جراح با برداشتن غضروفهای اضافی بینی و تراشیدن استخوان، فرم بینی را کوچک و سربالا میکرده است.
نتیجه جراحیهای بینی با تکنیکهای کاهشی، در کوتاه مدت یک بینی سربالا خواهد بود اما پس از گذشت زمان و با تاثیری که جاذبه بر بینی میگذارد، نوک بینی به سمت پایین متمایل خواهد شد. ایجاد کشش در بافت بینی و فیبروز، فرم بینی را اندک اندک تغییر میدهد. هرچه پوست بینی ضخیمتر باشد، این تاثیر بیشتر و افتادگی شدیدتر خواهد بود. به همین دلیل بینیهای گوشتی که با تکنیکهای قدیمی جراحی میشوند، پس از مدتی تغییر فرم میدهند.
با از دست رفتن استحکام نوک بینی در تکنیکهای جراحی کاهشی که فقط به کوچک کردن غضروفهای بینی میپردازند، افتادگی نوک بینی بعد از عمل بیشتر رخ میدهد. در یک بینی متناسب و استاندارد بر اساس معیارهای زیبایی شناسی، وقتی از نیمرخ به بینی نگاه کنیم باید در خانمها نوک بینی کمی بالاتر باشد و در آقایان نیز همسطح با پشت بینی دیده شود. اما وقتی افتادگی رخ میدهد، نوک بینی به لبها نزدیک میشود.
دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید
همچنین بد نیست به این نکته نیز اشاره شود که در ساختار بینی از نظر آناتومی وجود ماهیتی اسکلتی که باعث ارتباط اجزای مختلف بینی با یکدیگر است، یک حمایت از نوک بینی ایجاد میکند. این ساپورت به صورت کششی است که از پایین آمدن نوک بینی جلوگیری میکند. درواقع نوک بینی، غضروف موجود در تیغه بینی یا سپتوم و همچنین بافتهای نرمی که در قسمت پایینی بینی هستند، همگی با یکدیگر در تعادل هستند و فرم بینی را پایدار میسازند.
از سوی دیگر عوامل طبیعی نیز وجود دارند که موجب چایین آمدن نوک بینی میشوند. برای مثال ماهیچههای موجود در بینی هنگام خنده با کشیده یا جمع شدن خود، نوک بینی را به پایین میآورند. یا با گذشت زمان و بالا رفتن سن، پوست بینی خاصیت کشسانی خود را از دست میدهد و نوک بینی دچار افتادگی میشود. حال اگر هنگام جراحی به این ماهیت حمایتی آسیبی وارد شود، مثلا برشهای اشتباهی در این ساختار ایجاد شود، نوک بینی بعد از جراحی دچار افتادگی خواهد شد.
مطالب پیشنهادی:
این داروها را قبل از جراحی بینی مصرف نکنید
علل ترشحات بینی و عوارض جانبی جراحی بینی
روش های کاهش عوارض رینوپلاستی در 40 سالگی