بررسی راه های دفع عفونت بینی بعد از جراحی
پاک کردن درون سوراخهای بینی، شست و شو و همچنین ضدعفونی کردن درون بینی با اسپریهای مخصوص، به رفع عفونت و کاهش بوی بد بینی کمک میکند. اگر خون، چرک و عوامل دیگر درون بینی باقی بماند، مخاط بینی عفونی میشود که با درد و سوزش درون بینی همراه است. همچنین ممکن است میکروبها از طریق زخمهای بینی، به زیر پوست و حتی خون راه پیدا کند. در چنین مواردی مصرف دارو توصیه میشود. قصد داریم تا در ادامه مطلب امروز سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان به بررسی راه های دفع عفونت بینی بعد از جراحی بپردازیم.
مصرف آنتیبیوتیک
معمولا جراح پلاستیک پس از انجام جراحی، برای شما داروهای آنتیبیوتیک تجویز میکند که باید سر ساعت و تا پایان دوره مشخص شده، مصرف نمایید. بسیاری از افراد با فرض اینکه مشکل و بیماری ندارند، پس از یک یا دو روز مصرف دارو را قطع میکنند. در حالی که زخمها و جای بخیه بعد از عمل به شدت مستعد عفونت است.
مطلب پیشنهادی : آشنایی با جزئیات جراحی زیبایی بینی استخوانی
تمیزکردن بینی
برای شست و شوی بینی که جراحی شده است، باید یک تا ۲ هفته صبر کنید. جای عمل و بخیهها در این مدت نباید خیس شوند. پس از این دوره میتوانید گوش پاک کن را با سرم آب نمک مرطوب کنید و درون سوراخهای بینی را پاک نمایید. نباید گوش پاک کن را بیش از اندازه وارد سوراخ بینی کنید. مراقب باشید که چرک و لختههای خون را به بالا فشار ندهید.
سعی کنید تنها آلودگی بخشهای پایینی سوراخهای بینی را با گوش پاک کن خارج کنید. ترشحات بینی، آرام آرام آلودگی و لختههای خون بخشهای بالاتر را به پایین منتقل میکنند. فشار بیش از اندازه گوش پاک کن، به جداره بینی و پوست در حال ترمیم، آسیب میرساند. پس این کار را با دقت و حوصله و بر اساس نظر جراح خود انجام دهید.
همچنین میتوانید از محلول سالین که به صورت قطره یا اسپری موجود است، برای مرطوب کردن و پاک کردن بینی کمک بگیرید. سالین، محلول آب و نمک استریل شده است که هم از خشک شدن سوراخهای بینی جلوگیری میکند و هم لختههای خون و عفونت بینی را میشوید و خارج میکند.
دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید
پمادهای ضدعفونی کننده
اگر عفونت بینی بیشتر شده باشد، معمولا پزشک استفاده از پمادهایی مانند جنتامایسین یا موپروسین را تجویز میکند. این پمادها خاصیت آنتیبیوتیکی و ضدعفونی کنندگی دارند. با کمک یک گوش پاک کن میتوان سطح داخلی سوراخها و محل عفونت بینی را به پماد آغشته کرد. میزان مصرف پماد باید بر اساس تجویز پزشک باشد. در غیر این صورت ممکن است موجب التهاب بینی و جای زخمها شود.
جراح بینی اصفهان را در دکتر آف
مطالعه بیشتر:
پیشگیری از بروز کبودی چشمها بعد از عمل بینی