علل افتادگی پلک

علل افتادگی پلک چشم گوناگونند. برخی ممکن است با افتادگی چشم موروثی متولد شوند، که به آن پتوز (افتادگی پلک فوقانی) مادرزادی گفته می‌شود. اکثر موارد پتوز اکتسابی با بالا رفتن سن و در نتیجه کشیده شدن و شل شدن تاندونی که پلک را باز نگه می‌دارد، ایجاد می‌شوند.افتادگی پلک همچنین می‌تواند در اثر تروما، جراحی، یا آسیب به عضلاتی که پلک را بالا می‌کشند یا اعصابی که این عضلات را کنترل می‌کنند، اتفاق افتد. تومورها، اختلالات عصبی، بیماری‌های سیستمیک، و برخی داروهای خاص نیز می‌توانند باعث به وجود آمدن پتوز (افتادگی پلک فوقانی) شوند.بسته به علت ایجاد آن، پتوز (افتادگی پلک فوقانی) می‌تواند به صورت‌های زیر دسته‌بندی شود:

  • پتوز (افتادگی پلک فوقانی) نوروژنیک: به حالتی گفته می‌شود که اعصاب متصل به عضلات تحت تأثیر قرار بگیرند.
  • پتوز (افتادگی پلک فوقانی) میوژنیک: به حالتی گفته می‌شود که افتادگی پلک در اثر مشکلی در عضله ایجاد شده باشد که پلک را بالا می‌برد.
  • پتوز (افتادگی پلک فوقانی) آپونوروتیک: به حالتی گفته می‌شود که تاندون مسئول لیفت پلک کشیده شده و ضعیف شده باشد.
  • پتوز (افتادگی پلک فوقانی) مکانیکال: به حالتی گفته می‌شود که سنگینی پلک برای عضلات خیلی زیادتر از آن است که بتوانند بلندش کنند.

پتوز در بزرگسالان در اغلب موارد با جراحی درمان می‌شود. در برخی موارد نیز از انواع 

خاصی از لنزهای تماسی قرنیه استفاده می‌شود. انتخاب روش جراحی بر اساس شدت پتوز و سایر یافته‌های بالینی انجام می‌گیرد. در نظر داشته باشید که معاینه دقیق چشم و ساختمان‌های اطراف چشم مثل غدد اشكی، پمپ اشكی، مجرای اشکی، عملكرد عضلات و بینائی، قبل از انجام عمل جراحی و سایر روش‌های درمانی لازم و ضروری است. جراحی‌هایی که در این خصوص انجام می‌گیرند شامل موارد زیر می‌باشد:

برش عضله لواتور

برداشت عضله مولر


دکتر علی علوی راد

فوق تخصص جراحی پلاستیک

آدرس: اصفهان-میدان ازادی دروازه شیراز-نبش هزار جریب مجتمع سپهر-واحد۲۴

۰۳۱-۳۶۶۸۲۸۳۳

۰۳۱-۳۶۶۹۸۸۵۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *