آیا قصد انجام عمل بینی استخوانی را دارید؟
امروزه جراحیهای زیبایی خیلی فراگیر شدهاند و همه افراد به دنبال راهی برای برطرف کردن نواقص صورت خود و زیباتر به نظر رسیدن چهره خود هستند. یکی از رایجترین جراحیهایی که اخیرا انجام میشود، جراحی بینی استخوانی است که در اکثر موارد نتیجه مطلوب و خوشایندی را برای بیمار به ارمغان میآورد. در این مقاله قصد داریم به هر آنچه که در خصوص این نوع جراحی بدانید اشاره کنیم.
مهم است که قبل از جراحی بینی استخوانی با متخصص مشورت کرده و سوالات خود را بپرسید تا با آگاهی کامل اقدام به این جراحی کنید.
عمل بینی استخوانی چیست؟
برخی از افراد بینیهای استخوانی دارند و از فرم بینی خود ناراضی هستند. این افراد فکر میکنند که فرم و اندازه بینی آنها با صورتشان متناسب نیست. به همین دلیل دوست دارند که با عمل بینی استخوانی، به بینی دلخواهشان برسند و زیباتر شوند. برجستهترین ویژگی بینیهای استخوانی، سطوح استخوانی برآمده، کشیده و ناهموار است که باعث میشود جذابیت چهره کمتر شود. عدم تقارن بینی، معمولا ناشی از تصادف یا آسیب است و باعث میشود ترکیب صورت ناهماهنگ شود. در این شرایط بهترین و دائمیترین راهحل برای اصلاح فرم بینی، جراحی است.
عضویت در صفحه اینستاگرام دکتر علی علوی راد
چگونه بفهمم بینی من استخوانی است؟
اگر بینیتان دارای قوز یا غضروف سفتی باشد، به این نوع بینی استخوانی میگویند. این قوز میتواند به آسیبهایی مانند شکستگی در دوران کودکی یا رشد بیش از حد استخوان و غضروف بینی مرتبط باشد. در این موارد برداشتن استخوان و غضروف، نهتنها به زیبایی کمک میکند؛ بلکه برای تنفس بهتر هم ضروری است.
چرا باید عمل جراحی بینی استخوانی را انجام دهم؟
همانطور که تا الان باید متوجه شده باشید، این جراحی در راستای زیباتر شدن و اصلاح نواقص بینی عمل میکند. پس اگر از فرم بینیتان راضی نیستید و این موضوع باعث شده که اعتماد به نفستان را از دست بدهید، تنها با یک تغییر جزئی در ظاهرتان میتوانید اعتمادبهنفس را به خود بازگردانید.
عمل بینی استخوانی برای چه افرادی مناسب است؟
کاندید مناسب برای جراحی بینی باید:
- رشد خود را تمام کرده باشد و از سلامت جسمانی خوبی برخوردار باشد.
- سیگار نکشد.
- استخوان بینی بزرگ باشد.
- با محدودیتهای جراحی بینی آشنا باشد و اهداف معقولی برای این عمل داشته باشد.
- این روش را به خاطر میل شخصی انجام دهد، نه به این خاطر که شخص دیگری از او خواسته که عمل کند.
عمل بینی استخوانی برای چه افرادی مناسب نیست؟
عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟ همیشه پروسههای زیبایی و جراحیها یک سری خطرات دارند. بااینحال، شدت این خطرات در جراحیها بیشتر است. به همین دلیل افراد مبتلا به بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای قلبی و فشارخون، کاندید مناسبی برای جراحی زیبایی بینی نیستند.
مزایای عمل بینی استخوانی
برخی از اصلیترین مزایای عمل بینی استخوانی شامل این موارد هستند:
- اصلاح پل و نوک بینی: اگر از تمامرخ یا نیمرخ بینی خود ناراضی هستید و پل بینیتان قوز دارد یا نوک بینیتان به سمت پایین متمایل است، جراحی بینی بهترین گزینه برای اصلاح این مشکلات است.
- متعادل کردن اجزای صورت: بینی بیشتر از آنچه فکرش را میکنید روی زیبایی صورت تاثیر میگذارد. گاهی بینی کج است یا به نحوی است که باعث میشود صورت نامتقارن شود. شکل بینی میتواند باعث شود گونهها بیش از حد پهن به نظر برسند یا چشمانتان به نحوی باشند که انگار خیلی به هم نزدیک هستند. در این شرایط جراحی بینی تعادل بهتری را در صورت برقرار میکند.
- کوچک شدن بینی: اگر بینیتان خیلی بزرگ یا پهن به نظر میرسد با کمک جراحی میتوان کمی از استخوان و غضروف بینی استخوانی را برداشت. در این وضعیت بینیتان ظریفتر و باریکتر میشود.
- اصلاح ناهنجاریها: جراحی بینی استخوانی علاوه بر جنبه زیبایی ای برای برطرفکردن مشکلات بینی هم استفاده میشود. اگر آلرژی دارید و این موضوع باعث التهاب در حفره بینی و به مشکل خوردن تنفستان شده است، با کمک جراحی بینی میتوان ساختارهای بینی را گشادتر کرد تا بتوانید تنفس بهتری داشته باشید. در این شرایط حتی در فصولی که آلرژی در بیشترین حد است برای نفسکشیدن مشکلی نخواهید داشت.
- درمان پولیپ بینی: جراحی زیبایی بینی برای بیمارانی که از پولیپ بینی رنج میبرند نیز مناسب است. عمل پولیپ بینی همراه با عمل بینی استخوانی انجام میشود.
- اصلاح انحراف سپتوم بینی: اگر سپتوم بینی در مرکز قرار نگیرد باعث اختلال در تنفس و عفونتهای سینوسی مکرر میگردد. در این وضعیت باید انحراف سپتوم با جراحی بینی استخوانی اصلاح شود.
عمل بینی استخوانی چگونه است؟
رینوپلاستی بینی استخوانی ممکن است از داخل بینی به روش عمل بسته بینی انجام شود یا از طریق یک برش خارجی کوچک بین سوراخهای بینی با روش عمل باز بینی صورت بگیرد. بعد از آن، جراح استخوان و غضروف زیر پوست را دوباره تنظیم میکند. شکل استخوان یا غضروف بینی را به روشهای مختلفی میتوان تغییر داد. بعد از اصلاح فرم بینی و ایجاد تغییرات، پوست و بافت بینی به جای خود برگردانده میشوند و برشها به هم بخیه زده میشوند.
عکس قبل و بعد جراحی بینی استخوانی
همانطور که در عکس قبل و بعد عمل بینی استخوانی میبینید چهره افرادی که قوز بینی بزرگ یا استخوان خیلی بزرگ دارند پس از این جراحی بسیار تغییر میکند.
افرادی که دارای قوز بزرگ بینی هستند بهترین کاندیدا برای این جراحی محسوب میشوند.افرادی که دارای قوز بزرگ بینی هستند بهترین کاندیدا برای این جراحی محسوب میشوند.
عمل بینی استخوانی با لیزر
رینوپلاستی بینی استخوانی با لیزر خیلی کم تهاجمیتر است. پزشکان از پرتوهای لیزر CO۲ برای جدا کردن لایه ضخیم روی بینی استفاده میکنند و این پروسه برای اهداف زیبایی یا ترمیمی انجام میشود. همچنین این روش در صورت لزوم میتواند مجرای بینی را هم باز کند. این روش برای رینوپلاستی بینی گوشتی تاثیر زیادی ندارد.
جراحی بینی استخوانی مدل عروسکی
در جراحی بینی فانتزی که به آن عمل بینی عروسکی هم میگویند، بینی به نحوی عمل میشود که خیلی کوچک و به سمت بالا است. این روش معمولا در بینیهای استخوانی نتیجه مطلوبی دارد و برای صورتهای کوچک مناسبتر است.
عمل بینی استخوانی طبیعی
در عمل بینی طبیعی، تغییرات جزئیتری روی بینی اعمال میشوند. در این پروسه پل بینی به جای حالت قوسدار، حالت صافی دارد. همچنین، در این روش زاویه بین نوک بینی و لب بالایی خیلی زیاد نیست. همانطور که از اسم این نوع جراحی پیداست، نتایج حاصل از آن طبیعی هستند و نوک بینی خیلی به سمت بالا نیست.
عمل بینی استخوانی نیمه فانتزی
عمل بینی نیمه فانتزی، چیزی بین سبک “طبیعی” و سبک “فانتزی” است. در این روش، پل بینی انحنای کمتری نسبت به سبک فانتزی دارد و زاویه بین بینی و لبها نسبت به بینی «فانتزی» کوچکتر است.
عمل بینی استخوانی مردانه
با جراحی زیبایی بینی، مردان میتوانند اطمینان حاصل کنند که بینیشان در تطابق با گونهها، چانه، چشمها و دیگر اجزای صورت است. نشان داده شده که جراحی بینی استخوانی به مردان کمک میکند تا تقارن صورتشان را بهبود بخشند، اندازه و یا شکل بینی را تغییر دهند، عیوب روی پل بینی را به حداقل برسانند و نوک بینی پیازی را برطرف کنند.
آیا بینی استخوانی بعد از عمل به حالت قبل بر می گردد؟
رعایت نکات مراقبتی پس از جراحی، تاثیر مستقیمی بر نتیجه دارد. مدتی طول میکشد تا نتیجه عمل بینی استخوانی مشخص شود. اما بعد از این مدت به هیچ عنوان بینی استخوانی به حالت اولیه خود برنمیگردد.
سن مناسب برای عمل بینی استخوانی
سن خاصی وجود ندارد که بتوان آن را سن مناسب برای جراحی بینی استخوانی در نظر گرفت. بااینحال، برخی از پارامترها وجود دارند که بیمار باید آنها را داشته باشد تا بهعنوان کاندید مناسب درمان در نظر گرفته شود. بهطورکلی اکثر بیمارانی که این روش زیبایی را انجام میدهند در محدوده سنی ۱۸ تا ۴۰ سال قرار دارند.
آمادگی قبل از عمل بینی استخوانی
پزشک در خصوص تمام اقدامات ضروری برای آماده شدن جهت جراحی بینی شما را آگاه میکند. از مصرف داروهایی مثل آسپرین یا ایبوپروفن به مدت دو هفته قبل و دو هفته بعد از جراحی خودداری کنید. این داروها ممکن است باعث تشدید خونریزی شوند. همچنین از مصرف داروهای گیاهی و مکملهای بدون نسخه خودداری کنید.
مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی استخوانی
برای این که دچار عوارض جانبی نشوید و اثرات عمل بینی استخوانی بهتر خود را نشان دهند به رعایت یک سری اقدامات نیاز است. مراقبت های بعد از عمل بینی شامل موارد زیر میشود.
- برای ۲ یا ۳ روز اول از کمپرس سرد استفاده کنید.
- نباید تا مدتی بعد از جراحی رینوپلاستی حمام کنید. اسپلینت یا بانداژ به مدت حدوداً یک هفته روی بینی قرار میگیرد. در صورت خیس شدن بانداژ، احتمال افتادن آن افزایش مییابد که این امر مستقیماً روی نتیجه تاثیر میگذارد. اگر نیاز به حمام دارید باید به نحوی موها یا بدن را بشویید که آب به صورتتان نرسد.
- داروهایی که پزشک جراح تجویز کرده (از جمله آنتیبیوتیکها و آرامبخشها) را مصرف کنید و مصرف آنها را فراموش نکنید.
- چند هفته بعد از رینوپلاستی بینی استخوانی باید بینی را ماساژ دهید. برای ماساژ، دستانتان را در دو طرف بینی قرار دهید و بینی را از بالا به پایین ماساژ دهید. فشار را روی قسمتهای استخوانی قرار دهید. این ماساژ باید به نحوی باشد که بینی به سمت گونهها کشیده شود.
چسب زدن بینی بعد از جراحی بینی استخوانی
چسب زدن بخش مهمی از جراحی بینی است که نباید از آن غافل شوید. در واقع چسب زدن حالت دلخواه را به بینی میدهد. در مراجعات پس از جراحی، پزشک روشهای درست چسب زدن را به شما یاد میدهد.
عوارض و خطرات عمل بینی استخوانی
همچون هر عمل جراحی دیگری، جراحی بینی استخوانی هم با خطراتی همراه است. از عوارض عمل بینی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- خونریزی
- عفونت
- واکنش به مواد بیهوشی
سایر خطرات احتمالی این جراحی نیز شامل این مواردند:
- به مشکل خوردن تنفس از طریق بینی
- بیحسی دائمی در داخل و اطراف بینی
- احتمال ناهموار به نظر رسیدن ظاهر بینی
- درد، تغییر رنگ یا ورم که ممکن است مدت طولانی ادامه پیدا کند.
- اسکار یا جای زخم
- ایجاد یک سوراخ در فاصله بین سوراخ چپ و راست بینی که به این حالت سوراخ شدن سپتوم یا تیغه بینی میگویند.
- نیاز به جراحی مجدد و ترمیمی
- تغییر در حس بویایی
چقدر ورم بعد از عمل بینی استخوانی طبیعی است؟
میزان ورمی که بعد از رینوپلاستی تجربه میکنید به میزان کار انجام شده روی بینی بستگی دارد. برخی از افراد ورم جزئی و برخی دیگر سطح ورم متوسطی را تجربه میکنند. اگر ورم خیلی شدید بود حتما به پزشک اطلاع دهید.
درد عمل بینی استخوانی
اکثر افراد میگویند که پس از جراحی درد زیادی را حس نمیکنند. در عوض، ممکن است کمی احساس ناراحتی کنند، بهخصوص به این خاطر که بینی آنها مسدود شده است. ممکن است حسی شبیه سرماخوردگی داشته باشید و مجبور شوید از طریق دهان نفس بکشید. برخی نیز میگویند که احساس فشار در ناحیه پیشانی را تجربه میکنند.
هزینه عمل جراحی بینی استخوانی
هزینه عمل جراحی بینی استخوانی ثابت نیست و به عوامل متعددی بستگی دارد. شهر و کلینیکی که در آن عمل را انجام میدهید، تخصص پزشک جراح و شهرت او، نوع فرم بینی استخوانی و مشکلاتی که باید اصلاح شوند همگی روی قیمت عمل زیبایی بینی تأثیرگذار هستند.
بهترین جراح برای عمل بینی استخوانی
انتخاب جراح مناسب برای رینوپلاستی بینی استخوانی، مهمترین تصمیمی است که باید بگیرید. در برخی موارد، فرد بنا به پیشنهاد دوستان و نزدیکان خود تصمیم به انجام جراحی بینی استخوانی میگیرد و به پزشک آنها اعتماد میکند. راه دیگر مراجعه به مطب پزشک و صحبتکردن با بیماران است. در کلینیک با بیمارانی که قبلاً در آنجا جراحی زیبایی بینی انجام دادهاند آشنا میشوید و میتوانید سوالات خود را مطرح کنید. در این شرایط بهتر است عکسهای قبلی آنها را ببینید و با بعد مقایسه کنید.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
جراحی بینی استخوانی یک روش جراحی است که به منظور اصلاح و تغییر شکل و ساختار استخوانهای بینی انجام میشود. این نوع جراحی را جراحان پلاستیک و ترمیمی یا متخصص گوش و حلق و بینی انجام میدهد و به منظور بهبود عملکرد بینی و ظاهر آن کاربرد دارد.
ورم این نوع بینی زودتر از جراحی بینی گوشتی رفع میشود و معمولا کاندیدای این نوع عمل، رضایت بیشتری از نتیجه جراحی خود دارند. لازم است قبل از اقدام به هر تصمیمی، حتما با متخصصان جراح پلاستیک مشورت کرده یا توسط متخصص جراح پلاستیک اصفهان دکتر علی علوی راد معاینه شوید.
مطالب آموزشی و خواندنی دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان :