محدودیت های ورزشی بعد از عمل جراحی بینی

بررسی محدودیت های ورزشی بعد از عمل جراحی بینی

در نوشته امروز سایت دکتر علی علوی راد جراح پلاستیک اصفهان که برای شما گردآوری شده است. محدودیت های ورزشی بعد از عمل جراحی بینی را مورد مطالعه قرار خواهیم داد. در ادامه چند فعالیت و ورزش‌های رایجی که افراد نگران انجام آن‌ها پس از عمل جراحی بینی هستند را بررسی خواهیم کرد:

ایروبیک و رقص ورزش هوازی

هر فعالیت و ورزشی که شما را به نفس نفس می‌اندازد را حداقل تا دو ماه فراموش کنید. به این دلیل که استخوان بینی شما در حال شکل‌گیری است و برای ترمیم نیاز به استراحت دارد و تورم بینی مانع تنفس صحیح و راحت می‌شود. از طرفی فعالیت‌های هوازی و ورزش ایروبیک، نه تنها نیاز به اکسیژن زیادی دارد بلکه ضربان قلب را بالا برده و باعث آسیب‌های جبران‌ناپذیری به بدن خواهد شد. پزشکان حتی رابطه جنسی را حداقل در هفته اول بعد از عمل جراحی بینی اصلاً مجاز نمی‌دانند. پس کاملاً بدیهی است که رقص هم می‌تواند بر تورم بعد از عمل بینی تأثیر منفی داشته باشد به ویژه رقص‌هایی مثل ترکی، هیپ‌هاپ، زومبا و … که میزان ضربان قلب را افزایش داده و مانند مواردی است که در بالا برای ورزش‌های هوازی متذکر شدیم.

دراز نشست و خم شدن

شما باید حداقل در هفته اول از هر ورزشی که نیاز به خم‌شدن دارد به شدت خودداری کنید. در واقع حرکات کرانچ، رساندن دست‌ها به پا‌ها، وزنه‌زدن و دراز نشست در زمانی که جراحی بینی داشته‌اید به بدن شما آسیب می‌زند. شما باید حداقل یک هفته بعد از عمل جراحی بینی استراحت داشته باشید و نباید وزنه‌های سنگین را بلند کنید. این نکته برای خانم‌ها و مادران قابل توجه است که در این مدت نباید کودکان خود را بلند کنند. در واقع در این دوره زمانی، بلند کردن هر وزنه‌ای بیشتر از دو کیلوگرم مجاز نیست چرا که با بلند کردن اجسام سنگین یا کودکان، به بدن فشار آورده و این امر در روند بهبودی شما تأثیر منفی دارد.

محدودیت های ورزشی بعد از عمل جراحی بینی | جراح پلاستیک اصفهان

پاراگلایدر و پرواز کردن

ورزش‌هایی مثل پاراگلایدر یا بانجی‌جامپینگ و دیگر فعالیت‌های ورزشی شبیه به این موارد را حداقل تا دو ماه فراموش کنید زیرا اختلاف فشار و ارتفاع، باعث پارگی رگ‌های خونی و خونریزی می‌شود. حتی پزشکان توصیه می‌کنند افرادی که عمل رینوپلاستی انجام داده‌اند. تا یک هفته از سفر‌های هوایی هم خودداری کنند چرا که نه تنها باعث خونریزی رگ‌های بینی می‌شود. بلکه خشکی هوا هم نگرانی دیگری است که افراد با آن در طول پرواز مواجه می‌شوند.

وزنه برداری بعد از عمل بینی

افراد ورزشکاری که می‌خواهند پس از جراحی بینی وزنه‌برداری‌های سنگین انجام دهند. و یا با دستگاه‌هایی کار کنند که به شدت عضلات آن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. باید بدانند که می‌بایست تا چهار الی شش هفته از زدن وزنه سنگین خودداری کنند. اما می‌توانند در طول این مدت وزنه‌های سبک‌تری را با دفعات کمتر و با وزن کمتر بزنند. به طور کلی افرادی که بینی خود را عمل می‌کنند، می‌بایست در درجه اول بر روی بهبود بینی خود تمرکز کنند.

ورزش ساحلی در زیر نور آفتاب

پزشکان به افرادی که به تازگی رینوپلاستی داشته‌اند توصیه می‌کنند از فعالیت‌ زیر نور مستقیم خورشید به شدت خودداری کنند. حال اگر این فعالیت‌ها، ورزش ساحلی باشد که خطر را دو چندان کرده و نه تنها باعث آفتاب سوختگی پوست حساس بینی شما می‌شود. بلکه احتمال فشار به رگ‌ها و خون‌دماغ شدن بسیار زیاد است. پس کسانی که به تازگی جراحی بینی داشته‌اند باید به این مورد توجه کنند که حداقل تا یک ماه از چنین ورزش‌هایی دوری کنند و حتی پیاده‌روی با تحرک کم را هم زیر نور مستقیم آفتاب انجام ندهند.

شنا/سونا و استخر

پزشکان و به ویژه جراحان رینوپلاستی توصیه می‌کنند که به مدت چهار تا شش هفته پس از جراحی بینی از شنا کردن بپرهیزید. چرا که در این مدت باید مراقب زخم‌های روی بینی خود باشید و ممکن است باعث عفونت شود.

در واقع باکتری‌های موجود در اتاق بخار، سونا، استخر و جکوزی احتمال عفونت را بالا می‌برند. همچنین به دلیل هوای گرم، احتمال خونریزی بینی نیز وجود دارد. هرگونه فشاری می‌تواند باعث تورم در اطراف بینی شود. که همین امر روند بهبودی را به تعویق می‌اندازد. به همین دلیل بهتر است که به خود فرصت دهید. و بعد از بهبودی کامل به برنامه‌های روزمره و روتین‌های ورزشی خود بازگردید. بعد از مدتی که پزشک برای استراحت شما تعیین کرده. می‌توانید به برنامه‌ها و کار‌های دلخواه بپردازید زیرا همانطور که قبلاً اشاره کردیم انجام ورزش شدید. جریان خون را در بینی شما افزایش می‌دهد و ممکن است سبب خونریزی در بینی شود و بهبودی بینی را به تأخیر بیندازد. بنابراین در هنگام ورزش، به دریافت اکسیژن کافی و کم بودن شدت تمرینات ورزشی خود دقت کنید.

دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید


مطالب پیشنهادی:

تا چه زمانی از چسب بعد از عمل بینی استفاده کنیم؟

روش صحیح چسب زدن بینی بعد از عمل

پیاده روی بعد از جراحی بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *