پاسخ به پرسش های متداول اختلال بویایی پس از جراحی بینی
در مقاله امروز سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان به پاسخ به پرسش های متداول اختلال بویایی پس از جراحی بینی خواهیم پرداخت.
نحوه پیشگیری از خطر اختلال بویایی پس از جراحی بینی چیست؟
همانطور که گفته شد، تاثیر جراحی زیبایی بینی بر حس بویایی انکارناپذیر است. تنها راهی که برای پیشگیری از خطر اختلال بویایی میتوانید استفاده کنید، تحقیق کافی در خصوص تخصص و تجربه پزشکی است که برای انجام جراحی فانتزی بینی انتخاب میکنید. با انتخاب پزشک باتجربه و مورد اعتماد، میتوانید با خیالی آسوده عمل بینی عروسکی را به او بسپارید و نگران از بین رفتن حس بویایی بعد از عمل بینی نباشید.
آیا بروز مشکلات بویایی بعد از جراحی بینی حاصل اشتباه پزشکی است؟
انتخاب پزشک متخصص برای انجام عمل زیبایی بینی، یکی از مهمترین بخشهایی است که پس از تصمیمگیری به عمل زیبایی بینی، باید به آن بپردازید. اهمیت انتخاب پزشک، در نتیجه جراحی زیبایی، تنها به ظاهر بینی محدود نمیشود. اثراتی که انتخاب یک پزشک غیرمتخصص و بیتجربه در زمینه سلامتی فرد میگذارد، جبرانناپذیر است. بسیاری از افراد کاندید جراحی زیبایی بینی، پس از انجام جراحی، دچار مشکلات تنفسی و بویایی شدهاند.
این مطلب را نیز مطالعه کنید : جراحی بینی در افراد دارای پولیپ بینی
خروپفهای بلند، آپنه خواب، اختلال تنفسی، سردرد و گاهی میگرن، بر اثر کاهش اکسیژن رسانی بدن ایجاد میشود. با جراحی ناموفق بینی، این مشکلات بسیار رایج است. معمولا رفع چنین اختلالاتی، پرهزینه و گاهی غیرممکن است. پس بهتر است برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی، قبل از انتخاب پزشک برای جراحی زیبایی بینی، حتما تحقیق کنید و بهترین و باتجربهترین پزشک را برای جراحی بینی، انتخاب کنید.
ریسک از بین رفتن حس بویایی در کدام مدل بینی بیشتر است؟
اگر بخواهید تاثیر جراحی زیبایی بر حس بویایی بعد از عمل بینی را بررسی کنید، لازم است بینیهایی که ریسک این اختلال را بیشتر میکنند، بشناسید. هر چه بینی کوچکتر باشد، اختلالات تنفسی و بویایی بیشتری را برای فرد ایجاد میکند. معمولا در زمان مراجعه به پزشک، بسیاری از افراد خواهان کوچک نمودن بینی خود هستند. افرادی که طرفدار عمل بینی عروسکی و جراحی فانتزی بینی هستند، بدون توجه به بحث سلامت تنفس و بویایی، اصرار به کوچک نمودن بینی دارند.
معمولا پزشکان باتجربه، در چنین شرایطی اصلا تسلیم خواسته فرد متقاضی نمیشوند. اما پزشکان زیادی نیز وجود دارند که با اصرار فرد، وقت عمل بینی عروسکی و فانتزی را تعیین میکنند. معمولا حاصل چنین جراحیهای زیبایی غیراستانداردی، خروپفهای شبانه، آپنه خواب، اختلال در سلامتی، کاهش حس بویایی و … خواهد بود.
پس در صورتیکه پزشک متخصص شما، در جلسه مشاوره قبل از عمل، توصیهای مبنی بر محدودیت کوچک نمودن بینی کرد، آن را بپذیرید و آگاه باشید که نتیجه کوچک نمودن بینی بیش از اندازه، چیزی جز اختلال در سلامتی و زندگی عادی شما نخواهد بود.
آیا درمانی برای اختلال بویایی بعد از جراحی بینی وجود دارد؟
برای پاسخ به این سوال، لازم است بررسیهای دقیقی از سیستم بویایی فرد و ساختمان بینی انجام شود. با بررسی مطلوب ساختمان تنفسی فرد، امکان مشاهده وضعیت دقیقتری وجود دارد. با عکسبرداری از بینی، پزشک متوجه مشکل اصلی که موجب اختلال بویایی شدهاست، خواهد شد.
بعد از این مرحله، در صورتیکه تورم و پولیپ بینی علت ایجاد اختلال و بروز مشکلات بویایی بعد از جراحی بینی باشد، پزشک با تجویز داروهای استروئیدی بهصورت قرص و اسپری، درمان را آغاز میکند؛ اما در صورتیکه مشکلات بویایی بعد از جراحی، بهدلیل آسیب به عصب بویایی ایجاد شده باشد، چندان قابل درمان نیست. اما تشخیص بهموقع این مشکل، شانس درمان را تا حد زیادی بهبود میبخشد. معمولا تاثیر جراحی زیبایی بینی بر حس بویایی، بسیار رایج است. اما ماندگاری آن تقریبا در موارد محدودی اتفاق میافتد.
دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید
آیا بهدلیل ریسک کاهش بویایی باید جراحی زیبایی بینی را فراموش کرد؟
عده زیادی با مطالعه این مطلب، احساس میکنند که جراحی زیبایی بینی و ظاهر جذاب آن، به کاهش بویایی و اختلال در یکی از لذتبخشترین حسهای پنجگانه انسان، نمیارزد. در پاسخ به چنین افرادی باید گفت، هرچند تاثیر جراحی زیبایی بینی بر حس بویایی انکار ناپذیر است. اما، ریسک مشکلات اینچنینی در بسیاری از جراحیها وجود دارد.
شما تنها با تحقیق کافی و انتخاب پزشک باتجربه، میتوانید ریسک بروز این مشکل را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید. آگاه باشید که درصد بالایی از افراد درگیر با مشکلات بویایی پس از جراحی، با گذشت مدت زمان مشخصی، بهبود یافتهاند و تعداد بسیار محدودی دچار اختلال دائمی در حس بویایی شدهاند.
مطالب پیشنهادی:
تاثیر عمل جراحی زیبایی بینی بر حس بویایی
راهکارهای رفع بیخوابی بعد از عمل بینی