این داروها را قبل از جراحی بینی مصرف نکنید
با مطالعه مطلبی که امروز در سایت دکتر علی علوی راد جراح پلاستیک اصفهان برای شما گردآوری شده است. به شما خواهد گفت که این داروها را قبل از جراحی بینی مصرف نکنید. برای به دست آوردن نتایج و یا جلوگیری از بروز عوارض خطرناک نظیر خونریزی، باید مصرف برخی داروها را قطع و مصرف برخی را زیر نظر پزشک ادامه داد.
داروهایی که افراد ممکن است قبل از جراحی بینی دریافت کنند در سه گروه قرار دارند:
- داروهای تجویزی
- داروهای بدون نسخه
- ویتامینها و مکملهای گیاهی
برای جراحی بینی، هر گروه از این داروها به طور بالقوه میتواند خطرناک باشد:
داروهای تجویزی
در مورد داروهای تجویزی احتیاطات بیشتری وجود دارد و قطع مصرف آنها حتماً باید با مشورت پزشک انجام شود. قبل از جراحی بینی آزمایشات مختلفی روی شما انجام شده و سوابق پزشکی بررسی میشود. در این زمینه لیست داروهای تجویزی که مصرف میکنید نیز در اختیار پزشک قرار میگیرد و برای جلوگیری از بروز هرگونه عارضه دستوراتی صادر خواهد شد. برای مثال هر دارویی که باعث رقیق شدن خون شود مانند داروهای ضدالتهابی، میتواند منجر به خونریزی قابل توجه در حین و بعد از عمل بینی شود. حداقل دو هفته قبل و بعد از جراحی، با مشورت پزشک باید از مصرف این داروها خودداری کنید. از انواع این داروها میتوان به ساریتا (آسپرین)، موبیک و ولتارِن اشاره کرد.
داروهای بدون نسخه
داروهای بدون نسخه بیشتر خطرناک هستند زیرا طیف وسیعی دارند و میتوانند باعث عوارض زیادی شوند. از این رو شما باید در صورت مصرف هرگونه داروی بدون نسخه به پزشک خود اطلاع دهید. برای مثال به مدت دو هفته قبل و بعد از جراحی بینی باید از مصرف خودسرانه داروهایی نظیر نورفن، ناپروژ زنیگ، ایبوپروفن و داروهای درمان سرماخوردگی خودداری کنید.
ویتامین ها و مکمل های گیاهی
مصرف ویتامین و مسکن ها بعد از عمل بینی و قبل از آن همیشه با نتایج مثبت همراه نیست و بسیاری از کسانی که میخواهند جراحی بینی انجام دهند ممکن است از عوارض جانبی این مواد رنج ببرند. برای مثال روغن ماهی و ویتأمین E میتواند منجر به افزایش خونریزی بینی شود. مصرف زنجبیل یا دارچین میتواند منجر به افزایش رقت خون و احتمال بروز خونریزی گردد. پس باید از مصرف این مواد به مدت یک هفته قبل و بعد از جراحی بینی خودداری کنید. اکیناسه که یک شربت دارویی برای درمان سرماخوردگی است میتواند باعث ایجاد لختههای خونی شده و تعداد پلاکتها و گلبولهای سفید را کاهش دهد. جینگو یک گیاه دارویی برای درمان مشکلات قلبی و خونی است که روند انعقاد خون را کُند نموده و میتواند در روند درمان مشکلزا باشد.
سایر احتیاطات دارویی پیش از جراحی بینی
داروهای بازکننده بینی میتوانند باعث خونریزی شوند.
سینِکس، دراکسین و اوتریوین از داروهای بسیار خطرناک پیش از جراحی هستند اما مصرف داروهایی نظیر نازونِکس و رینوکورت ایرادی ندارد. همچنین داروهای ضد آسم نیز مجاز هستند.
استعمال سیگار برای عمل بینی بسیار خطرناک است.
سیگار کشیدن جریان خون را کاهش داده و بنابراین روند بهبودی را مختل مینماید و احتمال بروز عفونت را افزایش میدهد. سیگار میتواند منجر به زخم شدن بینی و نیاز به انجام مجدد جراحی شود.
همچنین استعمال سیگار میتواند بر مصرف برخی داروها تأثیر بگذارد. به عنوان مثال مصرف قرص ضد بارداری قبل از عمل جراحی بینی، به خودی خود مشکلی ندارد اما اگر با استعمال سیگار همراه باشد، میتواند باعث ایجاد لختههای خون در فرد شده و عبور این لختهها از ریه میتواند منجر به مرگ شود.
مشکل دیگر سیگار کشیدن این است که منجر به سرفه کردن شده و این موضوع بعد از جراحی بینی باعث خونریزی خواهد شد که نتیجه جراحی را تحت تأثیر قرار میدهد.
مصرف الکل
تا ۴۸ ساعت قبل از جراحی میتواند میزان داروهایی که جراح برای بیهوشی نیاز دارد را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین بهتر است از آن اجتناب شود.
رآکوتان و استروئیدها
از داروهای دیگری که مصرف آنها باید قبل از عمل بینی متوقف شود، رآکوتان و استروئیدها هستند. رآکوتان دارویی است که در درمان آکنه شدید و مشکلات پوستی استفاده میشود. استروئید نیز دارویی است که برای کاهش التهابات و درمان برخی از بیماریها و در بدنسازی برای عضلهسازی استفاده میشود. هر دوی این داروها بهبودی بعد از جراحی را به تأخیر میاندازند و بنابراین باید مصرف آنها قبل از جراحی قطع شود. به طور ویژه مطمئن شوید که حتماً شش ماه قبل از جراحی مصرف رآکوتان را قطع کرده باشید.
داروی پردنیزون
داروی دیگری که مصرف آن باید بررسی شود، داروی پردنیزون است. این دارو خواص ضد التهابی دارد و اثر دستگاه ایمنی را سرکوب میکند. درمورد مصرف این دارو باید با پزشک خود مشورت کنید زیرا ادامه یا قطع مصرف آن قبل از جراحی به میزان دوز آن بستگی دارد.
دکتر علی علوی راد را در اینستاگرام دنبال کنید
مطالب پیشنهادی:
دلایل آبریزش بینی بعد از جراحی بینی چیست؟