تشخیص و درمان پولیپ بینی

تشخیص پولیپ بینی

پزشک در مورد نشانه‌های شما سؤالاتی می‌پرسد و داخل بینی شما را معاینه می‌کند. اگر نیاز باشد، برای بررسی پولیپ‌ها و تعیین اندازه و تعداد آن‌ها ،ازمایشات دیگری نیز صورت می‌پذیرد. این ازمایشات معمولاً در بخش گوش، حلق و بینی یا (ENT) انجام می‌شود. این ازمایشات معمولاً شامل آندوسکوپی سینوس (بررسی داخل بینی از طریق یک لوله کوچک که در رأس آن یک دوربین قرار دارد) و یا توموگرافی کامپیوتری (سی‌تی‌اسکن) خواهد بود.

درمان پولیپ بینی

درمان پولیپ‌ بینی به‌صورت دائمی می‌تواند مشکل باشد، اما اغلب داروهای استروئیدی می‌توانند به کوچک شدن آن‌ها کمک کنند. اگر داروها نتوانند کمک کنند، می‌توان از طریق عمل جراحی آن‌ها را برطرف نمود.

درمان‌های اصلی عبارت‌اند از:

  • قطره یا اسپری‌های کورتیکواستروئیدی که در داخل بینی استفاده می‌شوند. آن‌ها ظرف چند هفته و یا چند ماه کمک می‌کنند تا پولیپ‌ها کوچک شوند.
  • قرص‌های کورتیکواستروئیدی. اگر پولیپ‌ها بزرگ‌تر و سخت‌تر باشند، می‌توان از قرص‌های استیروئیدی استفاده نمود، هرچند به خاطر ایجاد عوارض جانبی، بیش از ۱۰ روز نباید استفاده گردند.

عمل جراحي

اگر داروهای استروئیدی کمکی نکنند و یا پولیپ بیش‌ازحد بزرگ باشد،جراحی پولیپ بینی توصیه خواهد شد. حذف پولیپ بینی تحت عنوان “جراحی آندوسکوپی سینوس” شناخته می‌شود. معمولاً این عمل تحت بیهوشی عمومی انجام شده و ممکن است فرایند عمل یک روز طول بکشد.

جراح یک آندوسکوپ (یک لوله باریک که متصل به یک دوربین فیلم‌برداری است) را از طریق سوراخ‌های بینی وارد بینی کرده و داخل آن و حفرات سینوسی را بررسی می‌کند. سپس یک ابزار جراحی (ابزار کوچکی که با کمک آن می‌توان بافت را برش داد و آن را حذف نمود) وارد بینی کرده و پولیپ را برمی‌دارد. این بدین معنی است که، هیچ برشی بر روی صورت شما ایجاد نخواهد شد. پس از جراحی، برای چند ساعت شما تحت نظر قرار خواهید گرفت. اگر پانسمانی در بینی شما استفاده شده باشد، حذف خواهد شد. اگر خونریزی وجود نداشته باشد، شما مرخص شده و برای طی کردن دوره بهبودی به خانه خواهید رفت. معمولاً توصیه می‌شود که حدود دو هفته بعد از عمل جراحی، بیمار به استراحت بپردازد. اطلاعات بیشتر توسط جراح و هنگام مشاوره به شما داده خواهد شد. اکثر کسانی که تحت جراحی آندوسکوپی سینوس قرار می‌گیرند، علائمشان بهبود خواهد یافت. بااین‌حال، ممکن است مجدداً پولیپ عود کند – معمولاً در عرض چند سال – و ممکن است نیاز باشد دوباره درمان پولیپ بینی تکرار شود. معمولاً بعد از عمل جراحی، استفاده طولانی‌مدت از اسپری‌های استروئیدی توصیه می‌شود تا بازگشت پولیپ‌ها را به تعویق افتد.

جراحی بینی یک انتخاب معمول و متداول برای مواقعی است که ظاهر نامناسب بینی به خاطر پوست ضخیم ایجاد شده باشد. از این تکنیک می توان به همراه عمل جراحی زیبایی استاندارد بینی در مواردی استفاده کرد که سر بینی یا پیاز آن به خاطر پوست ضخیم بسیار ضخیم باشد. در اغلب مواقع از این روش برای درمان مشکلات بینی به خاطر ایجاد آکنه روزاسه استفاده می‌شود. آکنه روزاسه یک عامل باکتریایی است که باعث ایجاد منافذ در پوست فرد می شود و در نتیجه آن تعداد زیادی جوش قرمز بر روی پوست فرد بیمار ایجاد می شود. در این شرایط روش درمانی مناسب استفاده از عمل جراحی بینی با لیزر است. در حالت‌هایی که فرد دچار شکستگی بینی شده، جراحی لیزری بینی مناسب نیست و کاربردی ندارد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *