تناسب اندام پس از زایمان

جراحی تناسب اندام مادر پس از زایمان چیست؟

به نظر می‌رسد برخی از زنان به راحتی به اندامی که قبل از زایمان خود داشته‌اند باز می‌گردند، اما برای اکثر زنان کوچک کردن شکم بعد از زایمان غیرممکن به نظر می‌رسد. تغییراتی که بر اثر بارداری و زایمان در بدن زنان ایجاد می‌شود عبارتند از افزایش وزن، ترک‌های پوستی، از دست رفتن حجم عضلانی، افتادگی سینه‌ها و بسیاری تغییرات دیگر. جراحی تناسب اندام بعد از زایمان، ترکیبی از چند پروسه مختلف است که به منظور برطرف کردن تمامی اثرات زایمان و بارداری انجام می‌شود. این جراحی می‌تواند شامل هر یک موارد زیر باشد:

  • فرم دهی به بدن با لیپوساکشن برای حذف چربی‌های موضعی اضافه
  • جراحی شکم یا ابدومینوپلاستی برای صاف کردن شکم و سفت کردن عضلات ناحیه شکمی و فرم دادن به کمر (پهلو‌ها)
  • لیفت سینه برای بالا کشیدن پوست افتاده‌ی سینه و جوان کردن ظاهر سینه‌ها
  • بزرگ کردن سینه برای بازیابی حجم سینه‌ها و درمان سینه‌هایی که دچار افتادگی و چروک شده‌اند.
  • ترکیب لیفت سینه و کاشت پروتز سینه
  • لیفت ران برای فرم‌دهی و کوچک کردن قسمت داخلی دان‌ها
  • لیفت بازو برای رفع افتادگی بازو‌ها
  • لیفت باسن برای بالا آوردن و فرم دادن به باسن‌هایی که دچار افتادگی شده‌اند.

 

جراحی‌های زیباسازی اندام بعد از زایمان در چه نواحی از بدن انجام می‌شوند؟

تغییرات اعمال شده در ناحیه شکم

تغییرات ایجاد شده در بدن زنان پس از زایمان، بیشتر از همه در ناحیه شکم مشهود است. اغلب زنان در دوران بارداری دچار تغییرات هورمونی می‌شوند که این تغییرت باعث شل شدن عضلات شکم می‌شود تا کودک که در رحم قرار دارد بتواند به راحتی رشد کند. هرچند در برخی از زنان، بافت شکم پس از زایمان به حالت قبلی خود باز می‌گردد اما اغلب زنان به طور دائمی پوستی شل و افتاده در ناحیه شکم خود خواهند داشت که روی آن پر از ترک‌های پوستی است و در برخی موارد ماهیچه‌های پایین شکم که به حالت قبلی خود بازنگشته‌اند، ایجاد برآمدگی ناخوشایندی کرده‌اند و نیاز به كوچك كردن شكم بعد از سزارين دارند . بسیاری از زنان برای زایمان، جراحی سزارین را انجام داده‌اند و یا قبلا سابقه جراحی شکم داشته‌اند که این مورد نیز موجب به‌جاماندن جای زخم روی شکم می‌شود.

تغییرات اعمال شده در ناحیه سینه

بسیاری از زنان نگران این موضوع هستند که شیردهی به کودک باعث می‌شود که سینه‌های آن‌ها فرم زیبای خود را از دست بدهد. اما باید در نظر داشته باشید که تغییرشکل سینه‌ها در همان دوران بارداری ایجاد می‌شود و تفاوتی نمی‌کند که شما انتخاب کنید (یا نتوانید) به کودک خود شیر بدهید یا نه. در حینی که بدن زن برای شیر دادن به کودک آماده می‌شود، غدد شیری در سینه‌ها متورم می‌شوند و جای چربی‌های موجود در سینه‌ها را می‌گیرند. معمولا بعد از زایمان و شیردهی این غدد کوچک می‌شوند و در نتیجه پوست سینه‌ها به خاطر نبود بافت و حجم کافی که پوست سینه را پشتیبانی کند، دچار ‌شل‌شدگی و افتادگی می‌شود. بنابراین بعد از دوران شیردهی، سینه‌های زنان برجستگی قبلی خود را ندارد و کمی به سمت پایین افتاده می‌شود و اغلب روی آن ترک‌های پوستی ایجاد می‌شود.

تغییرات اعمال شده در فرم کلی بدن

هرچند بسیاری از زنان قادر به کاهش وزن بعد از زایمان هستند  اما افراد زیادی نیز هستند که متوجه وجود چربی‌های اضافی موضعی در ناحیه باسن، کمر و پهلوها و ران‌ها می‌شوند که با وجود انجام ورزش‌های پرفشار و رژیم غذایی بسیار سخت باز هم از بین نمی‌روند. بسیاری از تغییرات هورمونی بدن در دوران بارداری موجب بدشکلی‌های دائمی مانند همین رسوبات چربی اضافی به صورت موضعی در بدن می‌شود.

چه کسانی کاندید ایده‌آل برای جراحی”تناسب اندام مادر پس از زایمان” هستند؟

اگر هر یک از مشکلات زیر را دارید و مایل هستید آن را برطرف کنید، احتمالا شما هم یک کاندید ایده‌ال برای جراحی تناسب اندام مادر پس از زایمان هستید:

  1. افتادگی سینه‌ها و از دست رفتن فرم و زیبایی قبلی آن‌ها.
  2. پوست شل و اضافی و همچنین ترک‌های پوستی در ناحیه پایین شکم.
  3. بیرون زدگی ناحیه پایینی شکم بر اثر شل شدن و کشیده شدن عضلات شکم در دوران بارداری.
  4. تشکیل رسوبات چربی موضعی در نواحی مختلف بدن.

کاندید‌های ایده‌ال برای جراحی “تناسب اندام پس از زایمان” زنانی با هر رده سنی هستند که سلامت عمومی دارند و دوره‌ی شیردهی آنان به اتمام رسیده است و دیگر قصد باردار شدن ندارند. انجام این جراحی برای افرادی که می‌خواهند در آینده دوباره باردار شوند، مناسب نیست، چرا که بارداری مجدد آن‌ها تمامی نتایج به دست آمده از جراحی را از بین می‌برد.

چگونگی انجام جراحی “تناسب اندام مادر پس از زایمان”

جراحی “تناسب اندام مادر پس از زایمان”  معمولا ترکیبی از دو یا تعداد بیشتری جراحی است که همگی در یک مرحله و به طور همزمان انجام می‌شوند. این جراحی‌ها معمولا شامل، جراحی شکم، لیپوساکشن و بزرگ کردن سینه (با تزریق چربی یا کاشت پروتز) می‌باشد. البته می‌توان جراحی “تناسب اندام مادر پس از زایمان”  را طی چند مرحله انجام داد و پروسه‌های دیگری را نیز انجام داد، از جمله: لیفت سینه، کوچک کردن سینه، لیپوساکشن شکم، باسن، ران و پهلو‌ها. در برخی موارد لیفت ران، لیفت بازو و لیفت باسن نیز ممکن است انجام شود.

فر‌م‌دهی به بدن با لیپوساکشن

لیپوساکشن یک راه ایمن و سریع برای کاهش چربی‌هایی است که به سختی از بین می‌روند و علی رغم تلاش زیاد مادر در انجام ورزش و گرفتن رژیم غذایی، تاثیری در این رسوبات اضافی چربی ایجاد نمی‌شود. بهترین کاندید‌های لیپوساکشن، مادران نسبتا جوان هستند (که پوست آن‌ها قابلیت ارتجاعی خوبی دارد) که وزن آن‌ها به میزان ثابتی رسیده است. زنانی که اضافه وزن بسیار زیادی دارند و یا افرادی که وزن آن‌ها در نوسان است، معمولا کاندید‌های خوبی برای انجام لیپوساکشن نیستند.

جراحی شکم با ابدومینوپلاستی

با انجام جراحی پلاستیک شکم می‌توان چربی‌های اضافه شکمی و همچنین پوست اضافه‌ی شکم را از بین برد و در اغلب موارد جراحان می‌توانند ‌شل‌شدگی و کشیدگی عضلات شکم را نیز برطرف کنند تا ظاهر شکم صاف‌تر و بافت آن سفت‌تر شود. با سفت کردن و کشیدن لایه‌ی عضلانی شکم، دیواره‌ی شکم دوباره شکل می‌گیرد و هم ظاهر و هم قدرت آن به طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کند. داشتن فرمی زیبا در ناحیه کمر و شکم با عضلات ورزیده، چیزی است که همه‌ی مادران به دنبال آن هستند، اما بعد از زایمان نمی‌توانند به آن دست یابند. ترک‌های پوستی که در طی بارداری به وجود می‌آید نیز طی جراحی زیبایی شکم، از بین می‌روند.

بهبود فرم و اندازه سینه‌ها

برای بهبود دادن فرم سینه‌ها معمولا از ترکیبی از روش‌های بزرگ کردن و لیفت سینه استفاده می‌شود، اما به طور کلی نحوه‌ی فرم دادن به سینه‌ها در بین بیماران مختلف متفاوت است. این دو عمل برای کسانی مناسب است که فکر می‌کنند ظاهر برجسته و جوان سینه‌های آن‌ها از دست رفته و سینه‌هایشان دچار افتادگی شده است. بزرگ کردن سینه‌ها موجب افزایش حجم و برجستگی سینه‌ها می‌شود و این عمل از طریق کاشت پروتز سینه و یا تزریق چربی انجام می‌شود. برای انجام لیفت سینه یا ماستوپکسی، برای بالا کشیدن سینه‌ها، پوست و بافت‌های غده‌ای اضافی از سینه برداشته می‌شوند و سپس کشیده می‌شوند تا سینه‌ها بالا بیایند. در برخی از زنان اندازه‌ی سینه‌ها، حتی پس از اتمام دوران شیر دهی همچنان بزرگ باقی می‌ماند و کمی افتاده می‌شود که در این موارد جراحی لیفت سینه همراه با کوچک کردن سینه انجام می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *