بررسی خواص درمان انواع قطره گوش
قطرهگوش نوع خاصی از قطره است که برای درمان انواع مشکلات، دردها، التهابها، حساسیتها و عفونتهای گوش مورد استفاده قرار میگیرد. بسیاری از مشکلات و عفونتهای گوش با استفاده از قطرهگوش قابل رفع و قابل درمان است. استفاده از این قطرهها در بسیاری از مواقع بیمار را از خطرهای بزرگتر و عملهای جراحی سنگین و پرعارضه نجات میدهد. در این مقاله سایت دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان، خواص درمان انواع قطره گوش را مورد بررسی قرار می دهیم.
از آنجا که بیماریها و مشکلات مختلفی برای لایههای مختلف گوش در سنین مختلف و شرایط مختلف (برای مثال در زمان بارداری، شیردهی، دوران نقاهت پس از عملهای جراحی سنگین یا حساسیت به ترکیبات دارویی مختلف) به وجود میآید. انواع بسیار متنوعی از قطرههای گوشی ساخته شدهاند. هر کدام ترکیبات خاصی دارند، هر کدام مزایا، معایب و عوارض خاص خود را دارند و هر کدام برای مشکل خاصی ساخته شدهاند. در ادامه با برخی از انواع قطرهگوش رایج و پراستفاده آشنا خواهیم شد.
قطره گوش دکسون
قطره دکسون گوش (DEXON 0.1%) همان Dexamethasone-Ophthalmic است که یک قطره استریل گوشی و چشمی است که از ۰.۱ درصد دگزامتازون به همراه ترکیباتی مانند سدیم فسفات تشکیل میشود. این قطره در گروه دارویی کورتیکواستروئیدها قرار دارد و برای درمان موضعی و کوتاه مدت التهابها، آلرژیها و عفونتهای گوش خارجی و چشم مورد استفاده قرار میگیرد.
- موارد منع استفاده: سوراخ بودن پرده گوش، سل چشمی یا گوشی، بیماری های قارچی چشم و گوش
- عوارض: واکنش های حساسیت موضعی در گوش و سردرد خفیف
قطره گوش اوتیسپت
قطره اوتیسپت یا همان هیدروکورتیزون در دسته داروهای ضد التهاب و کورتیکواستروئیدها قرار داشته و برای گوش و حلق بینی مورد استفاده قرار میگیرد. این قطره با نام تجاری OTICEPT 1.2% OTIC DROP شناحته شده و خاصیت منقبض کننده و ضد قارچ دارد. هر ۱۰۰ میلیلیتر از این قطره دارای ۱ گرم هیدروکورتیزون و ۲ گرم استیک اسید گلاسیال است.
این دارو ضد خارش و ضدعفونی کننده عفونتهای سطحی کانال گوش خارجی بوده و برای درمان التهاب اگزمایی مزمن، التهاب سبورئیک گوش خارجی و عفونتهای کانال گوش خارجی مورد استفاده قرار میگیرد. این قطره عوارض و منع مصرف خاصی ندارد و تنها مورد منع استفاده آن برای کودکان زیر ۳ سال است.
قطره گوش بتازونیت
باید گفت که قطره گوش بتازونیت یا همان قطرهگوش بتامتازون با نان تجاری Betnesol, Vistamethasone, Betnesol-N شناخته میشود و برای درمان و تسکین التهاب، عفونت قسمت بیرونی گوش (اوتیت خارجی)، سوزش و درد گوش به کار میرود.
اگر تاریخ دارو گذشته است، اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی قرار دارید، اگر همزمان از چند داروی دیگر استفاده میکنید و اگر پرده گوشتان آسیبدیدگی و پارگی دارد هرگز از این دارو استفاده نکنید. همچنین دارو را بدون مشورت پزشک به دیگران پیشنهاد ندهید. از عوارض جانبی استفاده از قطره بتامتازون میتوان به احساس سوزش و کهیر زدن اشاره کرد. برای دریافت مشاوره در مورد انتخاب بهترین قطره گوش می توانید به جراح گوش اصفهان مراجعه کنید.
داروی قطره گوش جنتامایسین
قطرهگوشی جنتامایسین با نام تجاری Genticin, Gentisone HC شناخته میشود و برای درمان و پیشگیری از عفونتهای باکتریایی گوش در کودکان و بزرگسالان تجویز میشود. این دارو حاوی هیدروکورتیزون است و برای عفونتهای اوتیت خارجی نیز تجویز میشود.
دوره درمانی قطرهگوش جنتامایسین معمولاً بین ۷ تا ۱۰ روز است. اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید، اگر پرده گوشتان پاره شده است یا به میاستنی گراویس حساسیت دارید این دارو را استفاده نکنید و پزشک را در جریان قرار دهید. از عوارض مصرف قطرهگوش جنتامایسین میتوان به سردرد شدید، سوزش، التهاب و مشکلات تنفسی و گوارشی اشاره کرد.
داروی افلوکساسین (قطره گوش)
قطره گوش افلوکساین با نام تجاری Floxin شناخته میشود، از دسته آنتی بیوتیکهای کینولون است و برای درمان عفونت گوش خارجی، عفونت کانال گوش، گوش شناگر و عفونت گوش میانی استفاده میشود. این دارو عفونتهای باکتریایی را درمان میکند.
این دارو با برخی داروهای دیگر تداخل دارد و اگر در دوران بارداری و شیردهی قرار دارید از این دارو استفاده نکنید. قطره افلوکساسین را بیش از دوز تجویز شده مصرف نکنید، چرا که خطر مسمومیت دارویی، تنگی نفس و غش و ضعف را بسیار بالا میبرد.
قطره گوش سیپلکس
برای بسیاری جای سؤال است که قطره سیپلکس برای گوش چیست؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که قطره گوش سیپروفلوکساسین با نام تجاری سیپلکس شناخته میشود و یک قطره استریل گوشی و چشمی موضعی است.
قطره گوش سیپلکس حاوی ۰.۳ درصد سیپروفلوکساسین هیدروکلراید است و از بنزالکونیوم کلراید به عنوان ماده نگهدارنده در آن استفاده میشود. این قطره برای درمان عفونتهای باکتریایی گوش و چشم مورد استفاده قرار میگیرد. قطره سیپلکس از کلاس دارویی آنتی بیوتیکهای فلوروکینولون است. این دارو در غشاء سلولی باکتریها نفوذ کرده و مانع از رشد، تکثیر و سنتز پروتئین در آنها میشود. قطره سیپروفلوکساسین فقط با نسخه پزشک قابل تهیه است.
صفحه اینستاگرام دکتر علی علوی راد جراح گوش اصفهان
قطره گوش گلیسیرین فنیکه
در پاسخ به سؤال قطره گوش گلیسیرین فنیکه برای چیست؟ باید گفت که قطرهگوش گلیسیرین فنیکه در دسته داروهای عمومی و شستشوی گوش قرار میگیرد. این قطره حاوی روغن گلیسیرین است و ۴.۶ درصد فنل در پایه گلیسیرین دارد. از این رو تمام جرمها، عفونتها و مومهای به دام افتاده در مجرای گوش را نرم کرده و به سمت بیرون هدایت میکند.
از این قطره برای نرم کردن جرمها قبل از شستشوی گوش استفاده میکنند. این قطره همچنین برای تسکین دردهای خفیف ناشی از عفونت در گوش میانی و گوش خارجی تجویز میشود و بر روی انواع ویروسها، باکتریها و قارچها تأثیر میگذارد. این قطره به صورت روزانه ۳ بار، به مدت ۳ روز و ۳ قطره در هر بار استفاده مصرف میشود و باعث شکسته شدن پیوندهای پروتئینی داخل سبوم گوش میشود. از ریختن این دارو در چشم خود جداً خودداری کنید. از ریختن قطره در گوشی که خیس و نمناک است خودداری کنید. این قطره عوارض جانبی ندارد.
قطره گوش نئومایسین
قطره گوش نئومایسین (Neomycin) برای درمان عفونتهای باکتریایی گوش ملتهب تجویز میشود. این قطره در قالب قطره پلی میکسین ان اچ و به صورت ترکیب شده با پلی میکسین B و هیدروکورتیزون ساخته میشود. این قطره برای درمان عفونتهای ناشی از میکروارگانیسمهای حساس در مجرای خارجی گوش، التهاب عفونی مزمن گوش و پس از عمل جراحی ماستوئیدکتومی تجویز میشود. اگر پرده گوشتان حساس است یا پارگی دارد و اگر عفونت ویروسی یا قارچی دارید، نباید از این دارو استفاده کنید. همچنین مصرف این قطره برای مدت زمان بیشتر از ۱۰ روز مورد توصیه نیست.
قطره گوش میکساکورت
قطره گوش میکساکورت (MYXACORT) با نام تجاری Polymyxin NH شناخته میشود و در دسته داروهای ضدباکتری قرار میگیرد. سوسپانسیون استریل گوشی میکساکورت حاوی ۱۰۰۰ میلی لیتر پلی میکسین بی سولفات، ۵ میلی گرم بر میلی لیتر نئومایسین سولفات و ۱۰ میلی گرم بر میلی لیتر هیدروکورتیزون است.
این دارو برای درمان عفونتهای باکتریایی در کودکان و بزرگسالان مورد استفاده قرار میگیرد. در بزرگسالان میتوان در هر ۶ الی ۸ ساعت از ۴ قطره میکساکورت و در کودکان در هر ۶ الی ۸ ساعت میتوان از ۳ قطره میکساکورت استفاده کرد.
پس از تشخیص علت خارش گوش، با توجه به منشأ بیماری میتوان از انواع قطرههای گوش برای درمان خارش گوش استفاده کرد. هرگز به صورت سرخود و با پیشنهاد افراد دیگر از قطرههای گوش استفاده نکنید.
بعد از جراحی گوش که داشتم برای جلوگیری از عفونت مجرای گوش دارو مصرف کردم بدون هیچ مشکلی دوران نقاهت گذشت