مدت زمان قرنطینه در صورت ابتلا به اومیکرون چقدر است؟
همچنان با ثبت بیشترین موارد ابتلا به کرونا و رکوردشکنی پیدرپی در اروپا و آمریکا، سویه اومیکرون به گسترش و شیوع خود ادامه میدهد. اما خوشبختانه تا اینجا آمارها و اطلاعات نشان میدهد این نوع جهشیافته از ویروس به اندازه نوع دلتا نگرانکننده نیست.
البته اومیکرون به دلیل سرعت انتشار بالا و سرایت راحت بین افراد باعث افزایش بستریها شده است، اما میزان بستریها و موارد ابتلا به نوع شدید کرونا پایین است و موارد مرگومیر نیز نسبت به پیکهای قبلی بسیار کمتر است.
بیشترین گروههای در خطر افرادی هستند که هنوز کاملاً واکسینه نشدهاند یا به علت سن بالا، بیماری زمینهای مانند دیابت یا بیماری قلبی و ضعف دستگاه ایمنی، بدن آنها توانایی کمتری در مقابله با بیماری دارد. بنابراین، علاوه بر رعایت مسائل بهداشتی هنوز مهمترین راهحل واکسیناسیون و مخصوصاً تزریق دز سوم یا دز بوستر واکسن کرونا است.
سازمان جهانی بهداشت درباره سویه اومیکرون : ضعیفتر از گذشته
به گفته مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت (WHO) شواهد بیشتری در حال افزایش است .که نشان میدهد اومیکرون بیشتر بر دستگاه تنفسی فوقانی تاثیر میگذارد. در نتیجه علائم خفیفتری را نسبت به انواع قبلی ویروس کرونا ایجاد میکند. و در برخی نقاط جهان منجر به فاصله بین افزایش تعداد مبتلایان و تعداد پایین مرگ شده است.
شواهد دیگری نیز نشان داده که واکسنهای کرونا با تحریک ستون دوم پاسخ ایمنی یعنی ایمنی ناشی از سلولهای معروف بهT همچنان تا حدودی علیه اومیکرون محافظت ایجاد میکنند. پیشبینی WHO این است. که محافظت واکسنها در برابر بستری یا بیماری شدید و مرگ ناشی از اومیکرون حفظ خواهد شد.
اثرگذاری دز بوستر واکسن در برابر اومیکرون
نکته قابلتوجه در راهنمای CDC آمریکا این است . که بر اساس داده انگلستان و آفریقای جنوبی، تاثیرگذاری دو دز واکسن mRNA برای عفونت علامتدار کووید-۱۹ تقریباً ۳۵٪ است. اما تزریق دز بوستر میتواند آن را به ۷۵ درصد برساند.
واکسیناسیون ریسک بیماری شدید، بستری و مرگ ناشی از کووید-۱۹ را کم میکند. واکسیناسیون بهترین راه برای محافظت از افراد و کاهش اثرات کووید-۱۹ بر جامعه است. در آمریکا واکسیناسیون برای همه افراد بالای ۵ سال و تزریق دز بوستر را برای همه افراد بالای ۱۶ سال به شدت توصیه شده است.