این اعمال برای کاهش دادن در اندازه و میزان برجستگی گوش ها بکار می روند.
انواع مختلفی از اعمال جراحی برای اصلاح مشکلات ظاهری گوش طراحی شده اند ولی معمولا” اتوپلاستی به آن دسته از جراحی ها گفته می شوند که باعث نزدیک کردن گوش ها به سر می شوند.
این موارد برای گوشهایی کاربرد دارند که معمولا” اندازه طبیعی دارند ولی به لحاظ ژنتیکی یا عدم کامل شدن مراحل رشد طبیعی گوش آن ،خم شدگی های معمول را ندارند ولذا بزرگتر بنظر رسیده و بیشتر در معرض دید هستند.
ممکن است برای این منظور، خمیدگی یا شکل غضروف گوش را تغییر داد ویا در صورت لزوم از غضروف قرار گرفته در گودی گوش برداشت تا بتوان گوش ها را به سمت داخل جمع کرده و از برجستگی آن کاست.
این عمل بر سیستم شنوایی فرد تاثیری ندارد و تنها با دستکاری روی قسمت بیرونی گوش انجام می شود.
باید بدانیم که گوشها یکی از تاثیرگذارترین اجزای صورت در زیبایی چهره هستند و مهمترین فاکتور در زیبایی گوشها هماهنگی آنها با سر و صورت است.
اگر گوش های برجسته یا بدشکل ، شما و یا فرزند شما را آزار می دهد ، این عمل می تواند با اصلاح شکل، میزان برجستگی و نسبت آن با سایر قسمت های سر و صورت به شما کمک کند.
بطور کلی این جراحی می تواند نقائص ساختاری گوش مربوط به زمان تولد ، مشکلاتی که با رشد ظاهر می شوند ، و نیز بدشکلی های گوش ناشی از آسیب ها را مرتفع نماید .
جراحی گوش در صورت انجام درست آن، شکل طبیعی تری ایجاد نموده و تعادل مناسب تری را برای گوش ها و صورت ایجاد می نماید . اصلاح اشکالات کوچک ، می تواند تاثیر عمیقی در ظاهر فرد و اعتماد به نفس او ایجاد کند .
بطور خلاصه جراحی گوش بویژه می تواند موارد زیر را اصلاح نماید :
۱- گوش های بسیار بزرگ (یک وضعیت نادر که ماکروتیا نامیده می شود)
۲-گوش های برجسته در یک یا هر دو طرف با درجات متفاوت – بدون کاهش شنوائی (معمول ترین حالت)
۳-برای بازسازی و یا اصلاح مشکلات لاله گوش
۴-در موارد نارضایتی از جراحی گوش قبلی
۵-گوش های آسیب دیده در اثر ضربه ، سوختگی، سرماخوردگی
۶-غیر قرینگی گوش ها
۷-نرمه گوش پاره شده ناشی از گوشواره