آیا میتوانیم بعد از سرطان سینه جراحی پروتز سینه انجام دهیم ؟
پروتز سینه بعد از سرطان یکی از جراحی های ترمیمی شایع در کشور ایران می باشد؟
سرطان سینه در زمره ی بیماری های شایع در کشور ایران می باشد. برخی از بیماران ممکن است در طول روند درمانی خود یک یا هر دو سینه ی خود را از دست بدهند.
به همین منظور برخی از تکنیک های پزشکی می تواند فقدان سینه در این افراد را جبران نماید. به طور مثال جراحی پروتز سینه طبق نظر فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی و متخصص انکولوژی یکی از روش های ترمیم پستان بعد از درمان سرطان سینه می باشد.
در ادامه ی مبحث به بیان مطالبی می پردازیم که باید درمورد پروتز سینه بعد از سرطان به آن توجه داشته باشید. با ما همراه باشید.
جراحی پروتز سینه بعد از ماستکتومی
جراحی ماستکتومی یا همان برداشتن سینه در برخی از بیماران مبتلا به سرطان پستان انجام می پذیرد. برخی از بیماران تمایل دارند بعد از انجام این جراحی و گذراندن روند درمانی خود، جراحی ترمیمی انجام دهند .
به خاطر داشته باشید جراحی پروتز سینه بعد از سرطان، حدود دوسال بعد از عمل ماستکتومی و اتمام روند درمانی (مانند: شیمی درمانی، رادیوتراپی و…) امکان پذیر می باشد.
- قبل از اقدام به جراحی پروتز سینه لازم است با متخصص انکولوژی مشورت نمایید .
در برخی موارد جراحی ماستکتومی به منظور جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه صورت می گیرد . در این افراد با تشخیص پزشک متخصص می توان جراحی پروتز سینه را همزمان با ماستکتومی انجام داد .
- جراحی پروتز سینه بعد از سرطان، محدوده ی سنی خاصی ندارد و طبق تشخیص و تجویز پزشک متخصص می توان این جراحی را انجام داد .
بهترين زمان ترمیم و پروتز سینه چه موقع است؟
زمان ترمیم سینه به گسترش بيماري سرطان سینه و نوع عمل انجام شده براي بيمار و همچنين نياز يا عدم نياز بيمار به انجام درمانهاي اضافي مانند راديوتراپي بستگي دارد . مثلا در بيماري که تمام سينه برداشته شده و غدد لنفاوي زير بغل نيز درگير بودهاند، پس از عمل نياز به راديوتراپي يا به اصطلاح برق گذاشتن است ، لذا ترجيح ميدهيم که ابتدا درمانها بهطور کامل انجام شود و پس از مدتي که اثرات اشعه روي پوست از بين رفت ، بازسازی پستان را با پروتز سینه انجام بدهيم .
براي ترمیم سینه در اين بيماران براي اينکه پوست جاي لازم براي جايگيري پروتز را پيدا کند، ابتدا وسيلهاي به نام “متسع کننده” را زير پوست و عضله سينهاي قرار ميدهيم. اين وسيله مثل بادکنکي است که در ابتدا کاملاً خالي است و هر چند روز مقداري سرم نمکي داخل آن تزريق ميشود که باعث افزايش حجم آن و در نتيجه اتساع پوست ميشود و پوست جاي کافي براي قرارگيري يک پروتز سینه مناسب را پيدا خواهد کرد. سپس متسعکننده در طي يک عمل جراحي کوچک خارج شده و پروتز سینه به جاي آن قرار ميگيرد .
در بيماراني که پس از عمل جراحي برداشتن سينه، نياز به راديوتراپي ندارند ، ميتوان همزمان با برداشتن سينه مقداري از پوست را نگه داشت و پروتز سینه را در محل مناسب جاي داد . به اين روش، روش “بازسازی همزمان” يا “بلافاصله” ميگويند .