اختلالت بویایی و چشایی بعد از جراحی بینی
پس از جراحی بینی فوراً متوجه خواهید شد که حس کردن بو و طعم غذا برای شما سخت است و در حس چشایی و بویایی شما اختلالی به وجود آمده است .
این اتفاق به این دلیل رخ میدهد که جراحی در ابتدا باعث تورم بینی شده ، که مولکولهای بو، راه خود را پیدا نمی کنند تا به سمت بالای راه هوایی و پشت بینی برسند ، جایی که میلیونها نورون حساس وجود دارد و هزاران بویی را که در طول روز استشمام میکنید تفسیر میکنند.
چون حس بویایی شما به شدت به حس چشایی شما ارتباط دارد ، برای شما سخت است تا فوراً پس از جراحی بینی، طعم بیشتر غذاها را احساس کنید .
اختلالات چشایی ایجاد شده پس از جراحی بینی
اختلالات چشایی مشکل شایعی است که بر سیستم شیمیایی حسی اثر میگذارد. آنها کاملاً با اختلال بویایی ارتباط دارند و بر عصبهای چشایی و بویایی که بر مزه و بو اثر دارند، تاثیرگذار هستند. اختلال چشایی ممکن است بر توانایی چشیدن غذاهایی خاص یا مزهها، کاهش حس چشایی اثر گذاشته یا ممکن است منجر به حس ناخوشایند چشایی در دهان شده که حتی زمانی که هیچ غذایی در دهان وجود ندارد، این حس باقی میماند. اختلال بویایی و چشایی یک مشکل شایع است که پس از جراحی به ندرت افراد را درگیر میکند.
سلولهای چشائی به غذا و نوشیدنیهایی که مصرف میکنیم، عکسالعمل نشان داده که سیگنالی را به سمت مغز میفستد و به ما این امکان را میدهد تا مزههای مختلف را بچشیم. حس چشایی در واقع در ابتدا از طریق حس بویایی منتقل میشود ، گرچه عصبهای چشایی نیز عملکرد مهمی دارند. در بسیاری از موارد ، بیماران ممکن است برای رفع مشکلی که با حس چشایی دارندبه پزشک مراجعه کنند و به جای آن متوجه شوند که دچار اختلال بویایی هستند.
کاهش حس بویایی و تاثیر جراحی رینوپلاستی بر آن
باید بدانید که سلول های بویایی در سقف بینی وجود دارد که با رسیدن مولکولهای مواد بوییدنی به سمت بالا و سقف بینی ، باعث تحریک این سلولها شده و فرد متوجه بو میشود .
زمانیکه این مسیر مسدود باشد فرد متوجه بو نمی شود و عملا حس بویایی وی تحریک نمی شود کاهش حس بویایی بعد از عمل نیز به خاطر تورم ناشی از عمل جراحی است که باعث گرفتگی مسیر های نام برده میشود و در فرد این حس را ایجاد میکند که حس بویایی خود را از دست داده ، اما این تورم رفته رفته کمتر می شود و ورم های ناشی از عمل از بین میروند در نتیجه نیز مسیرهایی که حس بویایی را تحریک می کنند باز شده و دوباره فرد به حالت اولیه باز می گردد .