مراحل و چگونگی شروع شستشوی بینی بعد از عمل

بهترین زمان برای شروع شستشوی بینی بعد از عمل

از زمانی که مرکز درمان را ترک می کنید و به منزل عزیمت می یابید ، می توانید پروسه تمیز کردن بینی تان را آغاز کنید. نکته قابل توجه این است که در طول هفته اول ، نمی توانید بینی تان را بشویید. بعد از اتمام عمل ، پزشک بر روی بینی شما قطعه ای به نام اسپلینت قرار می دهد که به منزله یک آتل عمل می کند.

مراقبت از این اسپلینت و جلوگیری از وارد شدن ضربه ، لمس شدن یا خیس شدن آن بسیار حائز اهمیت است. بعد از سپری شدن یک هفته پزشک ، اسپلینت را از روی بینی شما برمی دارد و به روی بینی چسب می زند. در برخی موارد علاوه بر اسپلینت ، پزشک در داخل بینی شما از تامپون نیز استفاده می کند. بنا به این دلایل شما تا زمان برداشته شدن این دو مورد ، نمی توانید بینی تان را بشویید.


مطالب پیشنهادی دکتر علی علوی راد جراح بینی اصفهان :


جراح بینی اصفهان | دستورالعمل ها شستشوی بینی بعد از عمل .

نحوه شستشوی بینی بعد از عمل جراحی بینی

همانطور که در بالا اشاره شد ، رعایت نکات بهداشتی مربوط به بینی که در قالب دستورالعمل های بعد از عمل توسط پزشک توصیه می شود در پیشبرد موفقیت آمیز فرایند بهبود و دستیابی به یک نتیجه رضایت بخش بسیار حائز اهمیت است. تمیز کردن بینی برای بسیاری از بیماران یک چالش است .

روش شستشوی بینی بعد از عمل در هر هفته با توجه به تغییرات شکل گرفته در بینی از قبیل برداشته شدن اسپلینت و تامپون ، با هفته های دیگر متفاوت است. در این بخش از مقاله ، به توضیح مرحله به مرحله فرایند شستشوی بینی بعد از جراحی بینی در هفته های بعد می پردازیم :

شستشوی بینی بعد از عمل بعد از هفته اول

همانطور که در بالا اشاره شد در طول هفته اول ، در بینی شما اسپلینت و تامپون قرار دارد. شما باید مراقب باشید تا این دو مولفه خیس نشوند. بنابراین نمی توانید در طول این مدت ، صورت یا بینی خود را آب بزنید یا بشویید. ولی در روزهای سوم و چهارم ، مقداری خونابه از بینی شما خارج شده است که خشک شده و قطعاً وجود آن برای شما آزار دهنده است و لازم است که آن را از بینی و صورت خود پاک کنید. برای پاک کردن این خونابه می توانید از یک گوش پاک کن و مقداری آب گرم استفاده کنید.

پس از آن می توانید قطره تجویز شده توسط پزشک را مورد استفاده قرار دهید. در روز ششم یا هفتم ، قبل از برداشتن اسپلینت ، لازم است که به حمام بروید و اجازه بدهید که آب بر روی بینی شما جریان یافته و اسپلینت را به طور کامل خیس کند. این کار کمک می کند تا اسپلینت ، راحت تر از بینی شما جدا شود. در همین روز ، به مطب پزشک مراجعه می کنید تا پزشک اسپلینت را از بینی شما جدا کند.

شستشوی بینی بعد از جراحی با سرم در هفته های سوم و چهارم

بهترین مایع برای شستشوی بینی ، سرم سالین نرمال 9 درصد یا سرم کلرید سدیم است. شما می توانید این محلول را از داروخانه های محلی تهیه کرده یا به راحتی در منزل آن را درست کنید و برای شستشوی بینی بعد از عمل مورد استفاده قرار دهید. در طول هفته دوم و سوم با استفاده از یک گوش پاک کن آغشته شده به محلول سالین ، بینی تان را تمیز کنید. این کار را با دقت انجام دهید و سعی کنید با بینی تان با ملایمت رفتار کنید تا هیچ آسیبی به بینی تان وارد نشود. در طول این دوره از قطره های تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.

شستشوی بینی از هفته چهارم به بعد

در این مرحله ، بینی و چارچوب آن به یک ریکاوری خوب رسیده است. بنابراین شما می توانید از سرنگ برای وارد کردن سرم در داخل بینی و شستشوی آن استفاده کنید. برای شستشوی بینی بعد از جراحی نخست یک سرنگ 10 سی سی را از داروخانه تهیه کنید. سوزن آن را کنار بگذارید چون مورد نیاز نمی باشد. سپس جلوی سینک بنشینید یا بایستید و سرتان را خم کنید. سپس سرنگ را پر از محلول سالین کنید. نوک سرنگ را جلوی سوراخ بینی بگیرید و محتویات آن را وارد سوراخ بینی کنید.

به طور همزمان سعی کنید به آرامی و ملایمت ، محتویات را به بیرون فین کنید تا چیزی وارد گلوی شما نشود. این کار را در سوراخ دیگر بینی نیز تکرار کنید. در طول شستشوی بینی بعد از عمل ممکن است بخیه های جذبی به همراه مقداری خون خشک شده از بینی تان خارج شود. نگران نباشید و شستشو را ادامه دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *