سوالات متداول تزریق بوتاکس

این عوارض ‌‌احتمالی ماندگار هستند یا موقتی؟

نه، معمولا موقتی هستند اما چون اثر بوتاکس ۴تا ۶ماه است بعد از اینکه اثر بوتاکس از بین برود عوارض آن نیز رفع می‌شود.

چگونه می‌توانیم بوتاکس استاندارد را شناسایی کنیم؟

معمولا پزشکان دارو را به بیمار نشان می‌دهند. دارو باید لیبل، طرح شبنم و علامت استاندارد داشته باشد در صورتی که بوتاکس چینی این موارد را به همراه  ندارد.

در چه نواحی بوتاکس قابل تزریق است؟

بوتاکس را می‌توان در تمام صورت البته بیشتر در قسمت فوقانی صورت تزریق کرد. در برخی موارد در چروک‌های گردن، لب،  بالای بینی و خطوط خنده (‌البته اگر عمیق نباشند) می‌تواند استفاده شود، ولی بیشتر در خطوط پیشانی، اخم و پنجه کلاغی دور چشم استفاده می‌شود.

تفاوت بوتاکس و ژل در چیست؟

بوتاکس باعث فلج شدن عضله می‌شود ولی ژل اثر پر‌کنندگی دارد و همان لحظه اثرش مشخص می‌شود در صورتی که اثر بوتاکس بعد از دو هفته مشخص می‌شود. بوتاکس بیشتر برای قسمت فوقانی صورت استفاده می‌شود ولی ژل بیشتر برای قسمت تحتانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای کاهش درد بوتاکس می‌توان اقدامی انجام داد؟

بوتاکس جزء روش‌های جوانسازی است که درد زیادی به‌همراه ندارد و اکثر افراد فکر می‌کنند چون این روش به‌صورت تزریق است ممکن است با درد زیادی همراه باشد؛ در صورتی که این‌طور نیست و قابل تحمل است. اما افرادی که آستانه دردشان پایین است، می‌توانند از پماد لیدوکائین استفاده کنند. نیم ساعت قبل از تزریق روی صورت بیمار پماد را می‌مالند و بعد از نیم ساعت که بی‌حس شد، بوتاکس را تزریق می‌کنند.

بعد از تزریق بوتاکس باید به چه نکاتی توجه کرده و از چه کارهایی پرهیز کنیم؟

بعد از تزریق توصیه می‌شود تا ۴ساعت فرد دراز نکشد و تا ۵ساعت باید ابروها را تکان داد و بالا و پایین برد تا مواد تزریق شده پخش شود البته باید بگویم که از ماساژ دادن صورت به‌صورت مستقیم بعد از تزریق جدا خودداری شود. همچنین بعد از تزریق باید از رفتن به مکان‌های گرم مثل حمام گرم و سونا خودداری کنید. کار سنگین انجام ندهید و اگر کبودی روی نواحی تزریق شده ظاهر شد، بهتر است از کمپرس سرد استفاده کنید.

بوتاکس برای چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

در افرادی که بیماری میانسال گراپ، ام‌اس، بیماری عصبی-عضلانی و بیماری‌های مغزی دارند، نباید مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین در دوران بارداری ‌بوتاکس منع مصرف دارد اما در دوران شیردهی منعی وجود ندارد. 


دکتر علی علوی راد

فوق تخصص جراحی پلاستیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *