چه کسانی می توانند از جراحی پروتز پستان بهره ببرند ؟
جراحی پروتز پستان برای تمامی بانوانی که تمایل به بزرگ کردن سایز سینه های خود دارند انجام می شود . البته از جراحی پروتز پستان برای اصلاح ناهنجاری مادرزادی سینه که در آن یک یا هر دو رشد کافی نداشته اند و یا اصلاح تفاوت اندازه سینهها ؛ برای بازسازی سینه به دنبال جراحی مانند سرطان سینه یا ترما و اصلاح و کاهش سایز سینه به دنبال بارداری و شیردهی یا کاهش وزن شدید نیز استفاده می شود .
بیشتر بخوانید : رابطه پروتز سینه با دوران بارداری
چه عواملی در تعیین اندازه پروتز سینه موثر هستند ؟
عوامل موثر در انتخاب سایز پروتز عبارتند از :
- ابعاد خارجی سینه
- ضخامت بافت نرم
- خصوصیات عمومی سینه و عواملی مانند سن، قد، وزن، عرض شانه، قفسه سینه، لگن و باسن
- تمایلات بیمار
- تشخیص جراح
بیشتر بدانید : پروتز سینه بعد از سرطان سینه
مراقبت های لازم جهت جلوگیری از صدمات غیرقابل بازگشت و ناهنجاری های بافت سینه
- باید محل قرار دادن پروتز طوری انتخاب شود که حداکثر پوشش بافت نرم را روی تمامی نواحی پروتز در درازمدت ایجاد کند که در اکثر موارد روش زیر عضلهای نسبی یا دوگانه این حالت را ایجاد میکند.
- قطر (عرض) پروتز انتخابی باید کمتر یا حداکثر معادل قطر (عرض) بافت سینه در قبل از عمل باشد تا پوشش بافت نرم اپتیمال و با ماندگاری درازمدت ایجاد شود. تنها مورد استثنا برای این اصل، مواقعی است که قطر سینه کمتر از ۱۰ سانتیمتر باشد (مانند سینههایی که حالت توبولر دارند).
- از گذاشتن پروتزهایی که برآمدگی بیش از حد ایجاد میکنند (very high یا Ultrahigh) به ویژه در مواردی که میزان کش آمدن پوست به سمت جلو کمتر از ۳ سانتیمتر است، باید خودداری کرد. از موارد کاربرد محدود این نوع پروتز، در افتادگی کاذب یا پتوز گلاندولر است و از این نوع پروتز هرگز نباید در افرادی که بارداری یا شیردهی را تجربه نکرده اند یا دچار شلی پوست سینه در اثر کاهش وزن شدید نشده اند، استفاده کرد.
- خودداری از گذاشتن پروتزهای بسیار بزرگ در تمامی بیماران؛ به ویژه آنهایی که بافت نرم سینه شان نازک است.
در مقاله آینده به مراقبت های لازم و مهم قبل و بعد از جراحی پروتز سینه می پردازیم .