تاثیر ارتودونسی بر جراحی بینی

ارتودنسی و عمل جراحی بینی

تاثیر ارتودونسی بر جراحی بینی | در سالیان اخیر یکی از عمل های زیبایی که بسیار رواج پیدا کرده عمل زیبایی بینی است. رواج پیدا کردن این عمل نیز دلیلی برای پیشرفت هایی در این زمینه شده است. برای صرفه جویی در وقت و جلوگیری از بیهوشی های مجدد روی بیمار بسیاری از عمل ها را همزمان با رینوپلاستی یا همان جراحی بینی انجام داد که جراحی جهت اصلاح انحراف بینی شایع ترین این جراحی هاست.

هم چنین اصلاح شاخک های بزرگ، آندوسکوپی سینوس، منتوپلاستی یا جراحی زیبایی چانه، زیبایی گونه ها، حذف غبغب، اتوپلاستی یا عمل زیبایی گوش، جوان سازی پیشانی و تزریق چربی به صورت نیز جزء این دسته از اعمال جراحی است که میتوان همزمان با جراحی بینی انجام داد.

لیکن با وجود اینکه در حین جراحی زیبایی بینی اعمال زیادی میتوان همراه آن انجام داد اما تقریبا اکثر پزشکان بر این عقیده یک دلند که این عمل با  عملارتودنسی دندان ها هم خوانی ندارد و انجام همزمان این دو عمل یا به فاصله ی کم از هم اصلا توصیه نمیشود.

ارتباط جراحی بینی و ارتودنسی

فک وبینی دو جزء بسیار مرتبط در صورت هستند به گونه ای که  مشکل عدم رشد فک بر روی ظاهر بینی و صورت ، همچنین مشکلات بینی بر روی رشد فک اثر میگذارد.

انحراف بینی یکی از مشکلات رایجی است که معموولا در سنین رشد اتفاق می افتد و فرد نمیتواند از راه بینی نفس کشیده و این موضوع باعث میشود از راه دهان تنفس کند و این امر در زمان خواب به مرور باعث تغییر شکل دادن فک های بالا و پایین میشود و این امر زمینه ساز نامرتبی دندان ها و احتیاج فرد به درمان ارتودنسی میشود.

ترتیب عمل بینی و ارتودنسی

همانطور که میدانید ارتودنسی باعث حرکت دندان ها از جای خود میشوند . این جابه جایی ممکن است برای فک ها نیز اتفاق بیفتد. که این امر ممکن است باعث تغییر فرم لب ها و نیمرخ شود. همچنین در طول دوره ی درمانارتودنسی ممکن است از طرف دست پزشک فشارهایی هرچند کم به صورت و بینی بیمار وارد شود. به همین دلایل گروهی از پزشکان بر این باورند که عمل بینی باید پس از ارتودنسی و ثابت شدن موقعیت لب ها انجام پذیرد.از طرفی دیگر تعدادی از متخصصان و پزشکان بر این باورند که ابتدا مشکلات بینی اصلاح شود و معایبی نظیر انحراف و گرفتگی بینی رفع شود و بعد از آن به فکر ارتودنسی باشید. چرا که آن ها عقیده دارند اگر عمل ارتودنسی قبل از عمل بینی صورت پذیرد احتمال این قضیه وجود دارد که پس از رینوپلاستی اختلافات دندانی دوباره باز گردد و لذا توصیه می شود ابتدا بیمار مشکلات بینی خود را بر طرف نموده و سپس اقدام به اصلاح دندان ها و درمان ارتودنسی بکند.با این وجود شاید بهتر باشد که هم با جراح بینی و هم با دندانپزشک متخصص ارتودنسی خود مشورت داشته باشید اما با توجه به توضیحات داده شده با خود صادق باشید و ببینید که کدام مشکل از نظر روحی و روانی شما را آزار می دهد مشکل بینی یا ناموزونی دندان ها؟ کدام یک بیشتر بر اعتماد به نفس شما اثر منفی می گذارد؟ لذا ابتدا در صدد رفع مشکل بزرگتر باشید تا با روحیه بهتری به سراغ این جراحی ها بروید.البته به طور کلی هر دو گروه پزشکان معتقدند که باید فاصله ای حداقل شش ماهه میان دو عمل جراحی بینی و ارتودنسی وجود داشته باشد.


دکتر علی علوی راد بهترین متخصص جراح بینی اصفهان میتواند به شما در زمینه مشکلات بینی و جراحی بینی کمک کند.

تماس با ما


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *